در گفت و گو با اقتصادنیوز مطرح شد؛

پول های حقیقی چگونه از بورس پر کشید؟

کدخبر: ۵۲۶۰۵۳
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: در بررسی وضعیت بازار سرمایه باید دید شاخص بورس در حالی معاملات امسال خود را از ارتفاع یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد آغاز کرده که در نهایت در اواخر خرداد امسال ارتفاع یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد را هم دید اما این ماندگاری ادامه‌دار نبود. این روزها که صحبت می‌کنیم شاخص بورس روند منفی را در پیش گرفته است و با سقوط به ارتفاع یک میلیون و ۳۰۰ واحد، عملکرد خودش را از ابتدای سال تا به الان و طی شش ماه نخست امسال تقریبا به صفر درصد و شاید منفی به ثبت رساند.
پول های حقیقی چگونه از بورس پر کشید؟

مهدی حاجی‌وند در گفت و گو با اقتصادنیوز گفت: جدای از بی‌اعتمادی  یکی از بزرگ‌ترین ریسک‌های بازار سرمایه به‌ویژه در تابستان امسال، موضوعات مرتبط با برجام است.

به گفته وی، تا زمانی‌که این ابهام از سر بازار سرمایه برنداشته نشود، قطعا نمی‌توانیم بگوییم بازار سرمایه روند متعادل و رو به رشدی را آغاز و طی خواهد کرد تا حدودی به ثبات رو به رشد برسد. از طرف دیگر نوساناتی که ما در قیمت نفت و کامودیتی‌ها داریم، قطعا به صورت معمول و بنیادی اثرگذار است. نوسانات نرخ ارز یا بهتر بگوییم بی‌ثباتی که به‌ویژه نرخ دلار دارد، از جمله موضوعاتی است که می‌تواند اثر و سایه خود را بر بازار سرمایه بگذارد. از طرف دیگر چندگانگی تصمیمات دولت به‌ویژه وزارت صنعت درخصوص صنایع مختلف و بازار سرمایه هم جزو ریسک‌ها است، ضمن اینکه زیان ده شدن برخی صنایع به واسطه قیمت گاز ۵ هزار تومانی، بلاتکلیفی نرخ ارز و بی ثباتی آن، افزایش نیاز به نقدینگی شرکت های تولیدی به خاطر تورم و حذف از ۴۲۰۰ تومانی توام با سیاست انقباضی بانک مرکزی و همچنین قطعی برق صنایع در تابستان امسال ازجمله مشکلات کلی بازار سرمایه بود.

این کارشناس بازار سرمایه معتقد است، اگر بخواهیم نیم‌نگاهی به شش ماه دوم سال داشته باشیم باید بگوییم بازار سرمایه در نیمه دوم سال هم بدون ریسک و تردید نخواهد بود. همچنان مهم‌ترین موضوعش برجام است و از طرف دیگر نوسانات نرخ ارز را داریم. نکته بعدی این است که قطعی گاز صنایع در زمستان هم تا حدودی می‌تواند سایه خود را بر بازار سرمایه بیندازد. مورد مهم دیگر این است که باتوجه به سپری شدن نیمه نخست سال، رفته‌رفته بحث جمع و تفریق بودجه به میان می‌آید و از همه مهم‌تر کسری بودجه‌ای که کارشناسان عدد درشتی برایش قائل هستند. به نظر می‌رسد تا حدودی جور این کسری بودجه را دولت بخواهد از طریق اوراق‌فروشی در بازار سرمایه بکشد که این موضوع هم می‌تواند ریسک قابل توجهی را برای بازار سرمایه به همراه داشته باشد. به هر حال هر تصمیم و هر اظهارنظری در این زمینه می‌تواند برای بازار سرمایه اثرگذار باشد. 

حاجی وند می‌گوید، تا حدودی هم می‌توانیم بگوییم پول‌های حقیقی از بازار خارج شده است؛ بخشی از پول حقیقی در بازار هم شاید منتظر است که قدری از منفی بودن و ضررش جبران شود یا اینکه تا اندازه‌ای به تعادل برسد. قطعا وقتی روند رو به رشد بازار ادامه داشته باشد به تدریج این پول‌های حقیقی با شناسایی سود و ضرر کمتر، از بازار سرمایه خارج می‌شوند و بدون شک به نظر می‌رسد بازار تشنه پول درشت، پول حرفه‌ای یا سرمایه‌گذاری درشت است تا بتواند تکانی ایجاد کند. وقتی پول حرفه‌ای به بازار بیاید قطعا از نمادی به نماد دیگر خارج می‌شود. مشخصات آن نمادها این است که نماد نقد شونده و بزرگ است و تا اندازه‌ای می‌تواند آنها را طی کند. تاحدودی خودرویی‌ها دست‌کم طی چند ماه گذشته از ورود پول حرفه‌ای و درشت بهره‌مند شده بودند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید