از نوسان شدید قیمتها جلوگیری خواهد شد
ما در این بخش تلاش داریم اخبار و گزارشهای اقتصادی را به گونهای به تصویر بکشیم تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.« اقتصادنیوز » از آبان 1399 هر روز اقدام به انتشار اخبار و گزارشهای اقتصادی همان روز سالهای 1350، 1360، 1370، 1380 و 1390 کرد.
پارسال نیز هر روز در بخش «نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار همان روز در سالهای اول هر دهه در نیم قرن گذشته را منتشر کردیم.در ابتدای قرن پانزدهم با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سالهای 1352، 1362، 1372، 1382 و 1392 تقدیم مخاطبان میشود.
24 آبان 1352؛ شاهنشاه: برای مقابله با تورم قیمتها باید وسایل موردنیاز خود را در مملکت تهیه کنیم
شاهنشاه آریامهر قبل از ظهر امروز از خانههای ارزانقیمت که در نزدیکی دانشگاه اصفهان ساخته شده بازدید و بعد از ظهر به تهران مراجعت فرمودند.
در مقابل صف نمایندگان شرکتهای تعاون روستایی و کشاورزان شاهنشاه آریامهر از تعداد شرکتهای تعاونی روستایی اصفهان وضع کشاورزی این منطقه سوال فرمودند که از طرف مدیرکل تعاون و امور روستاها و نمایندگان کشاورزان پاسخهای لازم به عرض رسید.
یکی از کشاورزان اظهار داشت ماشینآلات کشاورزی در ایران گران است. شاهنشاه آریامهر فرمودند، اینگونه وسایل در تمام دنیا گران است و ما برای اینکه این تورم قیمتها را تحمل کنیم، باید وسایل موردنیاز خود را در مملکت خودمان تهیه کنیم. همین کشاورز به عرض رسانید با آنکه میزان محصول گندم ما در واحد سطح مرتبا رو به افزایش است، لیکن قیمت گندم از 10 سال پیش تاکنون هیچ گونه تغییری پیدا نکرده است. شاهنشاه فرمودند در این مورد مطالعات و اقدامات لازم به وسیله دولت انجام خواهد شد.
پس از آن شاهنشاه آریامهر فرودگاه اصفهان را به سوی میهمانسرای شاه عباس ترک فرمودند.
کالاهای قیمتگذاری نشده به قیمت اول خرداد قابلفروش است
وزارت کشور با صدور اطلاعیهای وظایف و مسوولیت فروشندگان کالاهایی که نرخ رسمی آن تاکنون تعیین شده به شرح زیر اعلام کرد:
کلیه مغازهداران و صاحبان فروشگاهها و توزیعکنندگان کالا و بنکداران میتوانند آن دسته از کالاها و مصنوعات را که برای آنها از طرف کمیسیونهای نظارت هنوز نرخ تعیین و اعلام نگردیده است، با مسوولیت خود به همان قیمتی که در اول خردادماه 52 به مشتری میفروختند کماکان به فروش برسانند.
به تدریج که نرخ کالاها از طرف کمیسیونهای نظارت تعیین و اعلام میشود، نرخهای مصوب مجری و ملاک فروش خواهد بود.
24 آبان 1362؛ بهترین راه تقویت اوپک اجرای برنامه سهمیهبندی است
معاون وزارت نفت کشورمان گفت: بهترین راه برای تقویت اوپک اجرای برنامه سهمیهبندی این سازمان از جانب کشورهای عضو آن است.
عباس هنردوست، معاون وزارت نفت تاکید کرد: ایران تصمیمات گرفتهشده در کنفرانس ماه مارس در لندن را اجرا کرده و میکند.
در این کنفرانس قیمت نفت خام به 29 دلار در هر بشکه کاهش یافت و سقف 17 میلیون و 500 هزار بشکه برای تولید اوپک در نظر گرفته شد.
تحلیلگران صنعت نفت اخیرا گفتند: تولید کل اوپک به 19 میلیون بشکه رسیده است؛ ولی نشریه بررسی اقتصادی خاورمیانه نوشت، میزان تولید دوباره به پایینتر از 18 میلیون بشکه در روز کاهش یافته است.
24 آبان 1372؛ وزیر بازرگانی: از نوسان شدید قیمتها جلوگیری خواهد شد
آلاسحاق، وزیر بازرگانی گفت: با توجه به اینکه عرضه و تقاضا در ایران متعادل نیست، برای تحقق عدالت اجتماعی باید بازار را از نظر ارشادی هدایت کرد، بدین معنی که بایستی اقتصاد هدایتشدهای به وجود آورد.
وی با اشاره به منابع موردنیاز برای سرمایهگذاری در طول برنامه دوم گفت: برخی از وزارتخانهها اعلام کردهاند که در طول برنامه دوم نیازی به اختصاص ارز ندارند؛ یعنی با صادراتی که انجام خواهد داد، منابع موردنیاز خود را بهدست خواهند آورد ضمن آنکه سرمایهگذاریهای انجامشده در طول برنامه اول 10 میلیارد در برنامه بعدی برگشت خواهد داشت.
وی در تشریح وظایف شورای تولید و توزیع کشور که بهصورت قانونمند و ضابطهمند تشکیل خواهد شد، گفت: این شورا ترکیبی از تولیدکنندگان و توزیعکنندگان را در بر خواهد داشت و بر میزان تولید، تامین مواد اولیه، نحوه ورود کالا، شیوه توزیع و ... نظارت کامل خواهد داشت.
وی اضافه کرد: امور بازرگانی و توزیع تا حد امکان به مردم واگذار خواهد شد؛ یعنی تا آنجا که به حاکمیت و سیاست دولت در این بخش لطمه نزند.
در این راستا با اهرمهای لازم و در شرایط خاص، از نوسان شدید قیمتها جلوگیری خواهد شد.
در این راستا با اهرمهای لازم و در شرایط خاص از نوسان شدید قیمتها جلوگیری خواهد شد. ازجمله این اهرمها شبکههای توزیع مناسب در مناطق مختلف کشور است که در این زمینه با شهرداری و مجامع صنفی مذاکره شده تا در مناطق مختلف تهران و سایر شهرستانها مراکز تجاری بزرگ و معتبر ایجاد شود تا همه بهعنوان یک شاخص عمل کند و هم در شرایط بحرانی بهمنظور ایجاد تعادل وارد میدان شود. این مراکز همچنین نقش نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا را به عهده خواهند داشت و نیازهای مردم را با شرایط مناسب برآورده خواهند کرد.