شوک پهپادی به بورس /پیش بینی بورس 10 بهمن 1401
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، بورسیها در شرایطی به استقبال معاملات روز دوشنبه میروند که روز یکشنبه شاخصهای بازار سهام نزول سنگینی را پشت سر گذاشتند. برای پیش بینی بورس امروز –دوشنبه 10 بهمن- به روند بازار سهام در روز کاری گذشته نگاه میکنیم. روز یکشنبه شاخص کل 57 هزار و 900 واحد ریزش کرد و شاخص کل هموزن 19 هزار و 562 واحد نزول کرد. شاخص کل فرابورس نیز 604 واحد پائین آمد.
در پایان معاملات روز یکشنبه، 59 نماد رشد قیمت داشتند و قیمت سهام 604 نماد کاهش یافت، به عبارت دیگر، 9 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 91 درصد بازار افت قیمت داشتند.
بیشترین افزایش قیمت
روز یکشنبه در بورس شرکت سرمایه گذاری صنعت بیمه (وبیمه)، شرکت صنعتی آما (فاما) و شرکت آلومراد (فمراد) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت رایان هم افزا (رافزا)، شرکت پنبه و دانههای روغنی خراسان (غدانه) و شرکت فرانسوز یزد (کایزد) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای خبهمن (شرکت گروه بهمن)، غشاذر (شرکت پگاه آذربایجان غربی) و فسرب (شرکت ملی سرب و روی ایران) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت آ س پ (آ.س.پ)، شرکت تولید ژلاتین کپسول ایران (دکپسول) و شرکت کشت و دام گلدشت نمونه اصفهان (ولشرق) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
در معاملات یکشنبه، 38 نماد صف خرید داشتند و 311 نماد با صف فروش مواجه بودند. ارزش صفهای خرید با افت 20 درصدی به 386 میلیارد تومان رسید و ارزش صفهای فروش نیز 101 درصد افزایش یافت و هزار و 642 میلیارد تومان بود.
در پایان معاملات نماد اردستان (شرکت سیمان اردستان) با صف خرید 211 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای پایانی بازار قرار گرفت. پس از اردستان، نمادهای غدانه (شرکت پنبه و دانههای روغنی خراسان) و فمراد (شرکت آلومراد) بیشترین صف خرید را داشتند.
در سوی دیگر در پایان معاملات بیشترین صف فروش به نماد فاذر اختصاص داشت و پس از فاذر، نمادهای گدنا، غاذر، وآذر و فلوله بیشترین صف فروش را داشتند.
پیش بینی بورس امروز
دیروز شاخص کل بورس تهران برای چهارمین روز متوالی به نزول ادامه داد و تا نیمه اول کانال 1.5 میلیونی پائین آمد. شاخص بیشترین ریزش تاریخ را ثبت کرد و اغلب قریب به اتفاق نمادهای بازار قرمزپوش شدند.
در روزی که 91 درصد نمادها قرمزپوش بودند، فولاد، کگل، فملی، شستا، میدکو، تاپیکو و شپنا بیشترین اثر منفی را بر شاخص داشتند.
برای هفتمین روز پی در پی روند خروج پول حقیقی تکرار شد و هزار و 928 میلیارد تومان سرمایه حقیقی خارج شد تا به بیشترین رقم در یک سال اخیر برسد.
بیشترین خروج سرمایه حقیقی در روز یکشنبه به نمادهای شتران، فملی، فولاد، شستا، شپنا، وبملت، شبندر، ذوب، خودرو، خساپا و فارس اختصاص داشت.
بدین ترتیب بازار یکپارچه قرمز شد و بسیاری از سهامداران حقیقی تصمیم به خروج از بازار گرفتند. ناظران یکی از علل ریزش شدید بازار را حمله پهپادی به یکی از مراکز نظامی در اصفهان میدانند. خبری که با حواشی و شایعاتی همراه بود و بر ریسکهای سیاسی بازار افزود. همچنین بلاتکلیفی عرضه خودرو در بورس کالا ادامه دارد، این بلاتکلیفی با انتشار شایعه دستور شفاهی معاون اول رئیس جمهور در ابتدای معاملات دیروز به سیگنال نزولی بزرگتری بدل شد. علاوه بر این مداخلات دولت و تصمیمات خلق الساعه نیز از عوامل بیاعتمادی سهامداران به بازار سهام است. این بیاعتمادی در ارقام کم سابقه خروج سرمایه نمایانگر است. بنابراین بازار در وضعیتی است که به نظر میرسد معاملات امروز هم با روند نزولی آغاز شد.