رئیس جمهور: نرخ واقعی ارز را مشخص میکنیم
بررسی روندی موضوعات و اخبار اقتصادی کمک میکند تا درک درستی از وضع امروزمان در حوزه اقتصادی داشته باشیم.در این بررسی تاریخی برخی موضوعات، نهادها و اشخاص به صورت خاص مورد بررسی قرار میگیرد تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.
در سال 1402، اقتصادنیوز در نیمقرن با اقتصاد ایران با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سالهای 1353، 1363، 1373، 1383 و 1393 تقدیم مخاطبان میشود.
17 خرداد 1363؛ اعلام شرایط واگذاری 2900 دستگاه آپارتمان در شهرک آپادانا
چگونگی مشارکت بانک مسکن در امر خانهسازی، فروش خانههای ساخته شده و دریافت سپردههای جدید مردم اعلام شد.
جواد بستانیان، مدیرعامل بانک مسکن درباره فروش خانه های ساختهشده توسط این بانک و واگذاری آن به متقاضیان گفت: براساس تصویب هیات مدیره بانک، خانه هایی که بانک احداث می کند به صاحبان پسانداز واگذار خواهد شد.
وی افزود: در سال جاری حدود 3000 دستگاه از این واحدهای مسکونی فروخته و یا پیشفروش خواهد شد که در چند مرحله به صاحبان حساب پسانداز مسکن واگذار میشود.
وی ادامه داد: حداقل شرایط واگذاری این واحدها به متقضایان داشتن امتیاز استفاده از تسهیلات، به میزان سه میلیون ریال در حساب پسانداز برنامهای و یا حساب پسانداز مسکن، داشتن حداقل 2 فرزند تحت تکفل، مجوز خرید مسکن و نداشتن واحد مسکونی برای خود و همسر و فرزندان تحت تکفل متقاضی از سال 1358 به بعد میباشد که با توجه به اولویتها مرحله اول واگذاری آن به زودی در روزنامههای کشور اعلام خواهد شد.
17 خرداد 1373؛ رئیسجمهور: نرخ واقعی ارز را مشخص میکنیم
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیسجمهوری در گفت و گوی مطبوعاتی و رادیو و تلویزیون گفت: سیاستهای جدیدی که از هفته قبل به اجرا درآمده، به دنبال سیاستهای تکنرخی شدن ارز است و بنا داریم که با متعادل کردن عرضه و تقاضا، نرخ واقعی ارز را مشخص کنیم.
ایشان افزود: پیشبینی میشود که نرخ ارز در روزهای آینده پایینتر از نرخ فعلی ارز در بازار آزاد باشد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران درباره سیاست خصوصیسازی در کشور سوال کرد، رئیس جمهوری در پاسخ اظهار کرد: خصوصیسازی سیاستی است که از برنامه اول آغاز شده و در برنامه دوم نیز ادامه خواهد یافت و ما این سیاست را براساس قانون اسلامی به طور تدریجی انجام می دهیم.
رئیس جمهوری درباره جلب مشارکت سرمایه گذاری خارجی گفت: اجرای این سیاست براساس قوانین ما مانعی ندارد و کسانی که مایل باشند در محدوده قانون اساسی سرمایه گذاری کنند، پذیرفته می شوند.
بسیجیان میتوانند در فعالیت های اقتصادی مشارکت فعال داشته باشند
سردار سرتیپ افشار، فرمانده نیروی مقاومت بسیج با حضور در بیمه مرکزی ایران و شرکت در گردهمایی ماهانه فرماندهان پایگاههای بسیج وزارت امور اقتصادی و دارایی و ادارات تابعه، بار دیگر به هدف اصلی تشکیل بسیج اشاره کرد و گفت: بسیج یک نهاد برخاسته از بطن مردم است؛ بنابراین همیشه آمادگی لازم برای مقابله با توطئههای داخلی و خارجی را داشته و خواهد داشت.
برادر افشار ضمن تاکید بر حضور بسیجیان در تمام فعالیتهای اجتماعی آنها را به شرکت فعال و جدی در ارائه طرحهای اقتصادی منطبق با اهداف و استراتژی سازمانهای متبوع خود فراخواند و اظهار کرد: شما بسیجیان که مشغول کار در وزارت امور اقتصادی و دارایی یا سازمان های تابعه آن هستید، میتوانید با مشارکت در ارائه طرحهای نو اقتصادی قدم موثری در راه خدمت به دولت و ملت عزیز ایران بردارید.
17 خرداد 1383؛ پرداخت 250 میلیون دلار بدهیهای بیمه خدمات درمانی از محل حساب ذخیره ارزی
جلسه دیروز مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور سران سه قوه و اکثریت اعضا تشکیل شد.
پس از استماع دیدگاههای مختلف، اعضا به شرح ذیل تصمیمگیری کردند: به هیات وزیران اجازه داده می شود معادل ریالی 250 میلیون دلار از مجموع مجوزهای دادهشده برداشت از حساب ذخیره ارزی را برای پرداخت بدهی های بیمه خدمات درمانی هزینه نماید.
17 خرداد 1393؛ حرکت از بانکداری بدون ربا به بانکداری اسلامی
رئیسکل بانک مرکزی در دیدار با شماری از علما و مراجع تقلید با ارائه گزارشی از وضعیت اقتصادی کشور، از تلاشهای دولت برای خروج از رکود اقتصادی و کاهش تورم خبر داد و گفت: در سال جاری به دلیل افزایش صادرات نفتی ورودی های ارزی کشور تقویت شده است.
ولی ا... سیف، رئیس کل بانک مرکزی در سفری یک روزه به قم با برخی از علما و مراجع تقلید دیدار و گفتگو کرد.
وی درخصوص جمعبندی این سفر گفت: در این دیدارها از رهنمودهای ایشان بهره مند شده و همچنین گزارشی از وضعیت اقتصادی کشور و تورم خدمت مراجع تقلید ارائه شد. وی در پاسخ به سوالی درباره نگرانیها و نظرات مراجع تقلید بهویژه درخصوص دریافت دیرکرد در بانک ها گفت: مدعی نیستیم که آثاری از ربا در سیستم بانکی کشور وجود ندارد، ولی دستورالعملها و آییننامههای اجرایی که صادر شده غیرربوی بوده و شبههای از ربا در آنها وجود ندارد.
دولت به دنبال مقصر برای گرانی خودرو
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت باز هم از مخالفت با افزایش قیمت خودرو گفت اما در کنار آن از جایگاه قانونی شورای رقابت نیز صحبت به میان آورد، شورایی که میگوید طبق محاسباتش، خودرو باید گران شود.
نوبخت در حاشیه جلسه هیات دولت از یک سو بر طبل مخالفت با افزایش قیمت خودرو کوبید و ازسوی دیگر بر جایگاه قانونی شورای رقابت برای قیمتگذاری تاکید کرد که به اعتقاد برخی کارشناسان این دو موضوع متناقض، نشان میدهد.
دولت نمی خواهد انگ گرانی خودرو را به خود بچسباند و به نوعی به دنبال یک مقصر اصلی برای این ماجرا است.
به اعتقاد کارشناسان، دولت خود نیز می داند که با توجه به افزایش هزینههای تولید، افزایش قیمت خودرو اجتنابناپذیر است، اما نمی خواهد زیر بار آن برود.