1000 زن خانهدار مغازه گرانفروشان را میبندند
نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.
در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیمقرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان میشود.
28 تیر 1354؛ 1000 زن خانهدار مغازه گرانفروشان را میبندند
اتاق اصناف پایتخت، قضات دادگستری را به همکاری برای مبارزه با گرانفروشی دعوت کرد.
نورالدین حکمتی، رئیس اتاق اصناف گفت: اگر یک قاضی موردی از تخلف صنفی و یا گرانفروشی را گزارش کند، پرونده متخلف و گرانفروش بلافاصله برای رسیدگی به دادگاه فرستاده خواهد شد بیآنکه برای تحقیق بازرسی فرستاده شود.
از سویی اعلام شد، نمایندگان اتاق اصناف، اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کمیته ملی حمایت از مصرفکننده طی جلساتی که 24 ساعت اخیر تشکیل دادهاند تصمیم گرفتند به هزار نماینده که اکثرا زنان خانهدار هستند و از طرف کمیته ملی حمایت از مصرفکننده معرفی میشوند، اختیار تام بدهند که مغازه گرانفروشان را پس از بازرسی و تشخیص گرانفروشی بلافاصله ببندند.
صاحب مغازه بسته شده باید برای تعیین تکلیف به دادگاه مربوطه رجوع کند در حقیقت از این پس برای بستن مغازه لازم نیست ابتدا متخلف محاکمه، بلکه نخست مغازه گرانفروش بسته میشود و سپس خود او محاکمه و جریمهاش تعیین خواهد شد.
28 تیر 1384؛ اولین موتور ملی استارت خورد
شرکت تحقیق، طراحی و تولید موتور ایران خودرو (ایپکو) اعلام کرد، اولین نمونه موتور ملی با حضور چند تن از مسوولان استارت خورد.
در این مراسم که رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، قائممقام شرکت ایرانخودرو و چند تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی حضور داشتندع مدیرعامل شرکت ایپکو گفت: این موتور که با هدایت یک شرکت آلمانی طراحی و ساخته شده است به زودی به تولید انبوه خواهد رسید. محمد زالی افزود: در مرحله اول نمونهسازی، ساخت قطعات برای 55 دستگاه موتور و همچنین همبندی و آزمون موتورها آغاز شده است.
واردات 5/4 میلیارد دلار بنزین در سال جاری
از اوایل سال 1384 و با برآوردهای انجام شده موضوع کسری بودجه واردات بنزین پیشبینی شده و پیگیری لازم برای تامین آن انجام شده است.
حسین کاشفی، قائممقام معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی افزود: بودجه 5/1 میلیارد دلاری بنزین براساس خرید بنزین تنی 420 دلار پیشنهاد شد در حالی که طی ماههای گذشته قیمت خرید بنزین از 500 دلار بیشتر بوده و پیشبینی میشود در ماههای آتی باز هم این نرخ افزایش یابد.
وی تصریح کرد: اگر هیچ یک از سیاستها مانند کارت هوشمند، راهکارهای قیمتی و عوامل کاهنده مصرف بنزین در کشور انجام نشود، تا پایان سال بودجهای بین 4 تا 5/4 میلیارد دلار صرف واردات بنزین خواهد شد.