پشت پرده قدرتمندترین رشد سهام‌های پکن

دولت چین در آستانه درد/ لحظه سرنوشت‌ساز فرا رسید؛ شی جین‌پینگ فرمان حیاتی را صادر می‌کند؟

کدخبر: ۶۷۸۲۰۸
اقتصادنیوز: قدرتمندترین رشد سهام‌های چین در یک دهه اخیر باعث افزایش امیدها به بهبود اقتصادی این کشور شده است، اما این روند می‌تواند بدون ادامه اقدامات حمایتی، به‌سرعت از بین برود.
دولت چین در آستانه درد/ لحظه سرنوشت‌ساز فرا رسید؛ شی جین‌پینگ فرمان حیاتی را صادر می‌کند؟

به گزارش اقتصادنیوز، چین اخیرا شاهد بزرگ‌ترین روند صعودی سهام خود در 10 سال گذشته بوده است، اما این روند مثبت ممکن است به دلیل بی‌عملی سیاست‌مداران این کشور به‌سرعت شتاب خود را از دست بدهد.

به نوشته بلومبرگ، وعده سیاست‌گذاران چین در پایان سپتامبر و پیش از تعطیلات ملی یک‌هفته‌ای این کشور مبنی بر اجرای چندین اقدام محرک مالی برای تقویت اقتصاد باعث شد تا روز دوشنبه (16 مهر)، شاخص‌های سهام «ام‌اس‌سی‌آی چین» (MSCI China) و «سی‌اس‌آی 300» (CSI 300) از پایین‌ترین سطوح اخیر خود رها شوند و به ترتیب رشد 36 درصدی و 27 درصدی را ثبت کنند.

در حالیکه برنامه‌های سیاستی این کشور در رابطه با اقتصاد، دارای جزئیات نبوده‌ اما از نظر لحن و گستردگی، قابل توجه به حساب می‌آید. شرکت خدمات مالی و بانکداری گلدمن ساکس اعلام کرده دولت چین «آستانه درد» خود را نشان داده است و این موضوع منجر به این اتفاق شده که این بانک آمریکایی توصیه خود در رابطه با سهام‌های چین را ارتقا دهد و اعلام کند سهام‌های این کشور پتانسیل رشد بیشتری دارند.

اما جلسه توجیهی پر سر و صدای روز سه‌شنبه (17 مهر) توسط کمیسیون ملی توسعه و اصلاح به‌عنوان بالاترین نهاد برنامه‌ریزی اقتصادی چین، تردیدهایی را ایجاد می‌کند که آیا لحظه «تلاش همه‌جانبه» پکن فرا رسیده است یا خیر.

این موضوع شاید به این خاطر باشد که مقامات به‌تازگی از تعطیلات هفته طلایی بازگشته‌اند و بیش از حد آرام به نظر می‌رسند و بدون ارائه جزئیات برنامه‌های خود، تنها به تکرار شعارها بسنده می‌کنند.

این یک تضاد آشکار نسبت به جدیتی بود که در جلسه سیاست‌گذاری مقامات عالی‌رتبه چین در 26 سپتامبر (5 مهر) دیده شد؛ جایی که مقامات چینی در جلسه‌ای به ریاست شی‌ جین‌پینگ، رئیس‌جمهور این کشور، برای نخستین‌بار از سال 2018 به بحث درباره مسائل اقتصادی پرداختند. تقویت هزینه‌کرد مالی از اولویت‌های اصلی این جلسه به شمار می‌رفت.

خاطرنشان کردن این نکته مهم است که کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی، وظیفه اعلام اقدامات مالی جدید را ندارد؛ این اختیار با شورای دولتی یا وزارت دارایی است. با این همه، این کمیسیون باید از اجرای توسعه‌های اجتماعی بزرگ مانند گذار به انرژی‌های پاک اطمینان حاصل کند.

به گزارش اکوایران، پایان یافتن تأثیر قدرت مالی چین می‌تواند یک تنگنای قابل توجه اقتصادی برای این کشور در سال جاری میلادی باشد. طبق اعلام بلومبرگ اکونومیکس، دولت‌های محلی در هشت ماه نخست 2024 میلادی تنها 55/1 درصد از بودجه کلی خود را مصرف کردند. انجام برخی اقدامات فوری از سوی این کمیسیون می‌تواند در این رابطه سودمند باشد.

در حال حاضر، سرمایه‌گذاران داخلی و بین‌المللی با تردید درباره آینده،‌ در حال سود رساندن به شی جین‌پینگ هستند. نگرانی‌ آن‌ها نسبت به از دست دادن فرصت‌ها باعث شده معامله‌گران خرد داخلی برای افتتاح حساب‌های کارگزاری جدید صف بکشند.

مدیران دارایی خارجی با احتیاط عمل می‌کنند. در هنگ‌کنگ، بانک‌ها به دریافت وام‌های بزرگ از مقامات پولی اقدام می‌کنند که میزان آن، بالاترین سطح در حدود پنج سال اخیر بوده، چراکه تقاضا برای پول همزمان با رشد چشمگیر بازارهای سهام با افزایش همراه شده است. گردش مالی معاملات در هنگ‌کنگ و همچنین بورس‌های سرزمین اصلی چین، همگی به بالاترین حد خود رسیده‌اند.

سرمایه‌گذاران از گذشته می‌دانند که مطمئن‌ترین راه برای به دست آوردن سود از بازار سهام چین، زمانی است که اقدامات بزرگ تسهیل مالی وجود دارد. داده‌های گلدمن ساکس نشان می‌دهد به دنبال بحران مالی جهانی، برنامه محرک مالی پکن به ارزش 4 تریلیون یوآن (586 میلیارد دلار) باعث شد شاخص سهام ام‌اس‌سی‌آی چین، 147 درصد رشد کند. در اوایل سال 2015، برنامه شی جین‌پینگ برای بازسازی محله‌های فقیرنشین با حمایت حدود 3 تریلیون یوآن وام تعهد شده از سوی بانک مرکزی، شاخص یادشده را تا 51 درصد افزایش داد.

بسته‌های حمایتی در اوایل روزهای همه‌گیری کووید-19، بازدهی 84 درصدی به همراه داشت. و سرانجام، خروج ناگهانی چین از سیاست کووید صفر در اواخر سال 2022، به سرمایه‌گذارانی که شرایط را رصد می‌کردند، سود 57 درصدی داد.

در حال حاضر، تمام نگاه‌ها به این معطوف است که آیا دولت شی جین‌پینگ همچنان دارای اراده و توانایی برای تحقق چرخش‌های اساسی سیاستی است یا خیر. سرمایه‌گذاران با توجه به کمبود جزئیات، این سوال را مطرح می‌کنند: «آیا اقدامات حمایتی ادامه خواهد داشت؟»

جلسه توجیهی کمیسیون ملی توسعه و اصلاح چین قطعا ناامیدکننده بود و شاخص هنگ سنگ (شاخص بازار سهام بورس هنگ‌کنگ) را 9/4 درصد کاهش داد و تهدیدی برای معکوس شدن روند صعودی دو هفته گذشته است.

رئیس‌جمهور چین رونق در بازارها را به ارمغان آورده و اکنون تقریبا خیلی دیر است که عقب‌نشینی کند زیرا اعتبار و سابقه خود او در خطر قرار می‌گیرد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید