برابری نمادهای قرمز و سبز/ بورس آماده بازگشایی دامنه نوسان است؟+ اینفوگرافیک
عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، امروز معاملات در حالی دنبال شد که 50 درصد نمادها مثبت و 50 درصد نمادها منفی معامله شدند. شاخص کل بورس در جریان معاملات امروز دوشنبه 7 آبان ماه رشد 1.27 درصدی را ثبت کرد تا برای سومین روز متوالی رشدی بیش از 1 درصد داشته باشد و به این ترتیب با پس گرفتن یکی دیگر از کفهای حمایتی خود در محدوده 2 میلیون و 51 هزار و 596 واحد به کار خود پایان داد. شاخص هموزن نیز بیش از نیم درصد مثبت شد و در محدوده 673 هزار و 643 واحد به کار خود پایان داد.
سبزی امروز در شاخصهای فرابورس نیز تداوم پیداکرد. شاخص کل فرابورس توانست با 0.38 درصد رشد در محدوده 21 هزار و 350 واحد بایستد و شاخص هموزن فرابورس نیز با 0.67 درصد صعود در محدوده 118 هزار و 88 واحد به کار خود پایان داد.
در روز رشد نماگرها شاهد خروج سرمایه از بورس بودیم و مجموعا از معاملات خرد سهام و حق تقدم و صندوقهای سهامی 107 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی خارج شد که بخش قابل توجهی از این خروج به صندوقهای سهامی تعلق داشت.
ارزش کل معاملات امروز بازار نیز 252 هزار و 495 میلیارد تومان بود که از این مبلغ 5هزار و 320 میلیارد تومان آن مربوط به معاملات خرد سهام و حق تقدم بود. اما در نگاهی به وضعیت حجم معاملات میبینیم که در مقایسه با روز گذشته دو برابر شده است و بازار پرحجمی را شاهدیم، تحلیلگران معتقدند اگر وضعیت به همین صورت پیش رود دامنه نوسان میتواند در هفته آینده به مثبت و منفی 7 درصد برگردد.
دو اظهارنظر مهم
اما در نگاهی به اخبار مهم امروز شاهد دو اظهار نظر مثبت هستیم. از طرفی محمد اتابک، وزیر صمت گفته: «تلاش میکنیم تا نرخ ارز نیما به بازار آزاد نزدیک شود. اشکال در حوزه تجارت خارجی این است که سیاست ارزی و تجاری کشور همسو نیست و این باعث میشود که گاهی اوقات صادرکننده در خصوص ارز دچار مشکل شود و مشکل از سوی سازمان نیست بلکه از سوی سیاستگذار ارزی است. اخیراً فاصله بین ارز نیمایی و ارز بازار آزاد هر روز کمتر شده است، هماهنگی بین ما و بانک مرکزی وجود دارد لذا تلاش میکنیم که ارزی که بر میگردانید به نرخ اصلی نزدیک باشد ولی باید یک کار سازمانی انجام دهیم.»
مژگان خانلو، سخنگوی سازمان برنامه و بودجه، نیز از تعیین تکلیف اوراق بدهی دولتی در سال ۱۴۰۴ خبر داده و گفته: « ۵۰۰ همت اوراق دولتی که در سال ۱۴۰۴ منتشر می شود به دلیل بازپرداخت اصل و فرع بدهیهاست. صندوق های بادرآمد ثابت ۳۶ همت و بانک ها ۸۵ همت باید از این اوراق را خریداری کنند.»