نیم قرن با اقتصاد ایران؛ 16 دی

وام 400 میلیون دلاری ایران به انگلیس

کدخبر: ۶۹۵۹۴۹
اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از وضعیت اقتصادی ایران دست پیدا کنیم.
وام 400 میلیون دلاری ایران به انگلیس

نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.

در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیم‌قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان می‌شود.

16 دی 1354؛ وام 400 میلیون دلاری ایران به انگلیس

انگلیس برای موازنه ارزی خود در انتظار قسمت دوم قرض از ایران است که مقدار آن 400 میلیون دلار می‌باشد. خبرهایی که از انگلیس به تهران رسیده حاکی است که ذخایر ارزی انگلیس در ماه گذشته تا حد 180 میلیون دلار کاهش یافته و پایین‌ترین حد در عرض چهار سال گذشته است.

منابع انگلیسی پیرامون این کاهش معتقدند که انگلیس در این ماه بسیاری از قروض مهمی را که از جنگ دوم جهانی باقی مانده بود، پرداخت کرده است.

گفته می شود که انگلیس برای دریافت قسمت دوم قرض خود از ایران با این کشور تماس گرفته است.

16 دی 1364؛ اعلام نحوه توزیع کالا و میزان نظارت دولت بر توزیع کالاهای اساسی

معاون تامین مایحتاج عمومی وزارت بازرگانی گفت: عمده‌ترین ملاک برای نظارت در توزیع کالا نقشی است که هر کالا در سبد هزینه های یک خانوار بازی می کند. عده‌ای دیگر از کالاها هم هستند که در مورد آنها حساسیت وجود دارد و این گونه کالاها بیشتر کالاهای واسطه‌ای هستند که واحدهای تولیدی به آنها نیاز دارند.

وی افزود: تنها شبکه‌ای که در حال حاضر کاملا دولتی است و عاملیت توزیع را در کشور به عهده دارد، سازمان تعاون شهر و روستا است که تعداد شعبه‌های آن در کل کشور کمتر از 200 واحد صنفی است.

تنها جایی که دولت به عنوان خرده‌فروش حضور دارد، همین سازمان است و در کنار آن میلیون‌ها واحد صنفی در سراسر کشور فعالیت می‌کنند.

پس از اینکه کالا به‌طور مطلوب بین واحدهای صنفی در شهرستان‌های مختلف تقسیم شد، ضمن اطمینان از حصول سود قانونی که دولت برای فروشندگان جزء تعیین نموده است، روش‌های توزیع خاص متناسب با شرایط اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و گاه نظامی آن شهر در نظر گرفته می شود که تعیین این روش‌ها هم عمدتا توسط خود تعاونی‌ها صنفی و یا شوراهای مرکزی اصناف و درنهایت توسط ادارات بازرگانی انجام می‌گیرد.

کالاهایی از قبیل یخچال، چتایی و آهن به این شکل توزیع می شوند.

در مورد گروه سوم که تعداد آنها نزدیک به 50 قلم می باشد، مقدار و میزان نظارت بر توزیع آنها به اندازه ای است که از احتکار و توزیع بی رویه آنها در سطح عمده‌فروشی جلوگیری به عمل آید.

وی افزود: به جز این گروه که وزارت بازرگانی بر توزیع جزء و عمده آنها به نحوی نظارت دارد، سایر اقلام که بالغ‌بر هزاران قلم می شود، توسط بخش خصوصی و واحدهای صنفی در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.

16 دی 1374؛ کشتیرانی ایران و هند 6 فروند کشتی می خرد

شرکت کشتیرانی ایران و هند به‌منظور توسعه خطوط کشتیرانی و افزایش ظرفیت حمل و نقل کالا در نظر دارد، 6 فروند کشتی جدید به ظرفیت 139 هزار تن خریداری کند.

یک مقام مسوول ایرانی در کشتیرانی ایران و هند گفت: خرید این کشتی‌ها پس از تایید مقام‌های ایرانی انجام می‌شود و شامل دو فروند کشتی کانتینر بر 7 هزار تنی، دو فروند کشتی فله بر 45 هزار تنی و دو فروند کشتی عمومی 15 و 20 هزار تنی است. به گفته وی شرکت در سال‌های اخیر سالانه 26 میلیون دلار درآمد داشته است.

این شرکت در حال حاضر دارای 10 فروند کشتی به ظرفیت 236 هزار تن است.

51 درصد سهام کشتیرانی ایران و هند متعلق به شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی و 49 درصد آن به شرکت کشتیرانی هند تعلق دارد.

تاجیکستان خواستار مشارکت ایران در پروژه‌های صنعتی و کشاورزی این کشور شد

وزیر اقتصاد و روابط اقتصاد خارجی تاجیکستان در ملاقات با اعضای ایرانی کمیسیون مشترک همکاری های دو کشور، خواستار مشارکت ایران در پروژه‌های صنعتی، کشاورزی، بانکی و راهسازی تاجیکستان شد.

وی گفت: روسای جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان در سفر اخیر رحمانف به تهران 11 قرارداد همکاری به امضا رسانده‌اند که ضروری است هرچه زودتر این قراردادها به مرحله اجرا درآید.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید