اردوغان رویای بغداد را تعبیر می‌کند؟

عراق و ترکیه پای میز معامله نفتی/ قفل ۲ ساله باز می‌شود؟

کدخبر: ۷۰۴۷۱۵
اقتصادنیوز: از سرگیری صادرات نفت از کردستان عراق می‌تواند برخی از اثرات ناشی از توقف صادرات از عراق بر بازارهارا کاهش دهد؛ چراکه این منطقه یکی از منابع مهم نفت خام جهان است.
عراق و ترکیه پای میز معامله نفتی/ قفل ۲ ساله باز می‌شود؟

به گزارش اقتصادنیوز، وزیر خارجه عراق اعلام کرد که این کشور در تلاش است تا مسائل فنی را با دولت محلی کردستان حل کند تا خط لوله صادرات نفت خام به ترکیه پس از تعطیلی تقریبا 2 ساله مجددا راه‌اندازی شود؛ تعطیلی که برای این کشور حدود 19 میلیارد دلار زیان به دنبال داشته است.

بر اساس گزارشی که اکوایران به نقل از بلومبرگ به نگارش در آورده است: پارلمان عراق اوایل این ماه در تلاش برای حل اختلافات میان بغداد و دولت محلی کردستان عراق بر سر تقسیم درآمد حاصل از فروش نفت، رقم پرداخت برای تولید نفت را به این دولت نیمه‌مختار به‌طور چشمگیری افزایش داد. به گفته فواد حسین، وزیر خارجه عراق چارچوب قانونی مورد توافق قرار گرفته؛ و اکنون مسائل تکنیکال میان شرکت‌های نفتی، دولت فدرال عراق و دولت محلی کردستان برای شروع صادرات وجود دارد.

چشم‌انداز بازگشت نفت عراق به بازارهای جهانی

از سرگیری صادرات نفت از کردستان عراق می‌تواند برخی از اثرات ناشی از توقف صادرات از عراق بر بازارهارا کاهش دهد؛ چراکه این منطقه یکی از منابع مهم نفت خام جهان است. عراق حدود 400 تا 500 هزار بشکه نفت در روز از میادین شمالی کشور، از جمله منطقه کردستان صادرات داشته است.

به گفته حیان عبدلغنی، وزیر نفت عراق، این کشور در حال برنامه‌ریزی انتقال حداقل 300 هزار بشکه در روز به محض از سرگیری فعالیت این خط لوله است. او همچنین افزود که دولت عراق روند رسمی انتقال نفت را از دولت اقلیم کردستان به شرکت بازاریابی دولتی سومو (SOMO) آغاز کرده است.

به گفته عبدلقانی، تولید نفت منطقه کردستان حدود 280 تا 300 هزار بشکه در روز است و دولت کردستان عراق نیاز داخلی خود را حدود 110 تا 120 هزار بشکه در روز اعلام کرده است. او اظهار امیدواری کرده است که مذاکرات آن‌ها هفته آینده آغاز شود و در صورتی‌که در چند روز به توافق برسند، همه چیز تمام خواهد شد.

توقف جریان نفت در پی اختلاف با ترکیه

ترکیه در اسفند 1403، پس از آن‌که دادگاه داوری، این کشور را به پرداخت خسارت حدود 1.5 میلیارد دلاری به عراق برای انتقال نفت بدون تایید بغداد محکوم کرد، جریان این خط لوله را متوقف کرد. آنکارا از پرداخت این جریمه خودداری کرد و از اقلیم کردستان عراق خواست تا آن را پرداخت کند. به گفته وزیر خارجه عراق، این یک مساله جزئی است و زمانی حل می‌شود که 2 کشور برای تمدید قرارداد انتقال نفت که سال آینده منقضی می‌شود، مذاکره می‌کنند. او معتقد است که اگر صادرات نفت آغاز شود، این موضوعات حل خواهد شد.

عراق_با_بازکردن_خط_لوله_اقلیم_کردستان_به_ترکیه_صادرات_500_هزار_بشکه (2)

ابراز تمایل آنکارا و آمریکا برای راه‌اندازی مجدد خط لوله

آنکارا بارها اعلام کرده است که این خط لوله برای بهره‌برداری آماده است و از سرگیری انتقال نفت بستگی به عراق دارد. آمریکا نیز تمایل زیادی برای جریان‌افتادن مجدد نفت از طریق خط لوله عراق-ترکیه دارد. 

به گفته وزیر خارجه عراق، پس از تصویب اصلاحیه‌ای در قانون بودجه در پارلمان عراق که میزان پرداختی برای تولید و حمل‌ونقل را از 6 به 16 دلار افزایش می‌دهد، احتمال راه‌اندازی مجدد این خط لوله در اسرع وقت را افزایش داده است. او افزود، زمانی‌که خط‌لوله و شرکت‌های نفتی آماده باشند، صادرات آغاز خواهد شد؛ و تا زمانی‌که قیمت واقعی ارزیابی نشود، قیمت 16 دلار در هر بشکه است.

چالش بغداد در پیروی با تولید اوپک 

از سرگیری انتقال نفت از این خط لوله می‌تواند برای بغداد معضل ایجاد کند؛ چراکه این کشور به‌عنوان بخشی از توافق اوپک‌پلاس موظف است تا تولید را خود را کاهش دهد. سازمان کشورهای تولید کننده و صادر کننده نفت پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، ماه گذشته از این گروه درخواست کرد تا قیمت نفت را کاهش دهد، تحت نظارت زیادی قرار دارد.

به گفته فواد حسین، وزیر خارجه عراق، تولید عراق محدود باقی خواهد ماند، چراکه آن‌ها به تواقفات با سازمان اوپک و اوپک‌پلاس پایبند هستند؛ ولی برای بغداد مهم است که بار دیگر صادرات از این خط لوله را آغاز کند. او تاکید کرد که عراق غیر از این، خط لوله دیگری ندارد، و داشتن یک خط لوله عملیاتی برای آنها مهم است؛ در این شرایط وحشتناک جهان و منطقه خاورمیانه، این‌که کشوری بتواند نفت خود را صادرکند، نوعی امنیت ایجاد می‌کند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید