گزارش «اقتصادنیوز»‌ از معاملات امروز بازار سهام

کامبک سنگین بورس؛ سبزپوشی شاخص‌ها با ورود تاریخی پول حقیقی+ اینفوگرافیک

کدخبر: ۷۱۳۲۹۲
اقتصادنیوز: بازار سهام در روز چهارشنبه 19 فروردین 1404 شاهد بازگشتی قابل‌توجه بود؛ شاخص کل با رشد 59 هزار واحدی (معادل 2.1 درصد) به سطح 2 میلیون و 806 هزار واحد رسید و دوباره وارد کانال 2.8 میلیونی شد. این بالاترین بازدهی شاخص کل از دی‌ماه 1403 است.
کامبک سنگین بورس؛ سبزپوشی شاخص‌ها با ورود تاریخی پول حقیقی+ اینفوگرافیک
عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، افزایش 59 هزار واحدی شاخص کل و رشد 2.1 درصدی آن نسبت به روز گذشته در نهایت باعث شد که این نماگر بورسی به سطح 2 میلیون و 806هزار واحدی برسد و مجدد در کانال 2.8 میلیون واحدی جا خوش کند. رشدی که بالاترین بازدهی شاخص کل از دوم دی 1403 بود. همچنین شاخص هموزن نیز با خیز 1.6 درصدی خود به بالاترین تراز خود از شروع سال جدید (سطح 818 هزار واحدی) رسید. آخرین باری که شاخص هم‌وزن چنین رشدی را ثبت کرده بود به 18 دی سال گذشته برمی‌گردد که در آن روز این شاخص رشدی 2درصدی را به ثبت رسانده بود. شاخص کل فرابورس نیز با رشد 1.3 درصدی هم مسیر دو شاخص قبلی شد و در کانال 25 هزار واحدی قرار گرفت. نکته قابل توجه این است که تراز 25 هزار و 75 واحد شاخص فرابورس بالاترین مقدار از شروع سال تاکنون است.

در نقشه‌ سبز رنگ امروز بازار، 79 درصد نمادها مثبت و 21 درصدشان منفی معامله شدند. نمادهای فارس، فملی و فولاد از تاثیرگذاران بر روند صعودی شاخص کل بودند و نمادهای ملت، ورنا و بپویا سنگ اندازان این صعود بشمار رفتند.

امروز شدت ورود پول حقیقی (سهم ورود پول حقیقی نسبت به ارزش معاملات خرد) 40 درصد بود. ورود پول2 هزار و 400 میلیارد تومانی در حالی به ثبت رسید که ارزش معاملات خرد امروز نسبت به روز گذشته کم شد و به 6هزار میلیارد تومان رسید. بانک ها، فلزات اساسی و محصولات شیمیایی به ترتیب با ورود 594 و 157 و 93 میلیارد تومان صدر نشین جدول ورود پول حقیقی شدند. میزان ورود پول حقیقی به بازار امروز در 71 روز معاملاتی اخیر بازار بی سابقه بوده است. آخرین باری که این حجم از پول حقیقی وارد بازار شده بود به 24 آذر برمی‌گردد که در ان روز بازار سرمایه با ورود 2700 میلیارد تومانی سرمایه حقیقی مواجه شده بود.

با وجود این که ارزش معاملات خرد 6 همت گزارش شده، بانک ها، فلزات اساسی و محصولات شیمیایی به ترتیب با 808 و 367 و 287 میلیارد تومان سه رتبه نخست جدول ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند.

photo_2025-04-08_13-39-17

ترامپ؛ مهم ترین فاکتور مهم افت و خیز بازار

فرید شعبانی، کارشناس بازار سهام در گفت و گو با اکوایران گفت: معمولاً می‌توان عوامل متعددی را برای مثبت و منفی شدن بازار ذکر کرد، عواملی همچون سیاست‌های مالیاتی دولت، کسری انرژی، نرخ بهره و...، اما در ایام اخیر بی‌شک و از چند جهت می‌توان سیاست‌های رییس جمهور آمریکا را موثرترین فاکتور در بازارسرمایه دانست.

وی در ادامه افزود: در ابتدا شروع جنگ تجاری توسط دونالد ترامپ بازارهای جهانی را دچار ریزش شدیدی کرد؛ ریزشی که بطور مستقیم بر سودآوری شرکت‌های بورس تهران نیز اثر گذار بود. همچنین نرخ کاتد مس در معاملات بین المللی تا کم تر از 9 هزار دلار و نرخ نفت نیز تا کم تر از 65 دلار افت کرد.

این فعال بازار سرمایه تصریح کرد: سایر کامودیتی‌ها نیز وضعیت مشابهی داشتند و افت چشم گیری را تجربه کردند؛ افتی که بطور مستقیم با سودآوری بزرگترین شرکت‌های بورسی در ارتباط بود و بخصوص گروه کانه‌های فلزی و پالایشی را صف فروش رساند، همچنین اثر دومینووار این کاهش در صندوق‌های اهرمی و سهامی نیز خود را نشان دادند.

خوش بینی به بازار سرمایه بازگشت

به گفته شعبانی؛ در مقابل و تنها چند روز بعد اظهارات دونالد ترامپ در خصوص توافق هسته‌ای با ایران باعث شد تا خوش بینی در بازار تقویت شود، این موضوع باعث شد تا گروه‌های متعددی در بازار سهام صف خرید تشکیل دهند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: بروز چنین توافقی خوش بینی‌ را تا حدی تقویت کرد که حتی نماد کامودیتی محور که از کاهش نرخ‌های جهانی آسیب دیده‌ بودند نیز با تقاضای چشم گیری همراه شدند؛ در این میان گروه بانکی که بیشترین انتفاع را از بهبود وضعیت بین المللی خواهد برد و چشم انداز تصویب برخی از لوایح FATF در ایام اخیر تقویت شده، بیش از پیش با استقبال مواجه شد.

شعبانی در نهایت بیان کرد: در این ایام به نظر می‌رسد بازار سهام بیشترین اثر را از رویکردهای بین‌المللی آمریکا می‌پذیرد؛ از یک سو اخبار جنگ تعرفه‌ای آمریکا و از سوی دیگر اخبار توافق که احتمالا از شنبه و شروع دور جدید مذاکرات با سرعت بیشتری بازار را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید