نیم قرن با اقتصاد ایران؛ 25 فروردین

صادرات کالاهای صنعتی آزاد شد

کدخبر: ۷۱۴۰۶۴
اقتصادنیوز: پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» وارد سال پنجم شد. در این پروژه به دنبال پاسخ به این سوال هستیم که حکمرانان، سیاستگذاران، دولتمردان و فعالان اقتصادی به موضوعات و شاخص‌های اقتصادی چه نگاهی داشته‌اند.
صادرات کالاهای صنعتی آزاد شد

در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر می‌رسد که مشکلات و چالش‌های اقتصادی در ۵۰ سال گذشته ثابت و غیر قابل حل می‌نمایند.

روی کار آمدن دولت‌ها با گرایش‌های مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشم‌انداز روشنی پیش روی خود ببینند.

در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامه‌های "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" ۵۰ سال گذشته را روایت کرده و هم اکنون‌مان را از گذر این اخبار واکاوی می‌کنیم.

در سال جاری اخبار اقتصادی سال‌های ۱۳۵۵، ۱۳۶۵ ،۱۳۷۵ ،۱۳۸۵ و ۱۳۹۵ مورد بازخوانی قرار می‌گیرد.

25 فروردین 1355؛ بیوک و کادیلاک در ایران ساخته می شود

بانک مرکزی ایران فهرست اقلامی از تعرفه‌های مقررات صادرات و واردات امسال را که احتیاج به کسب موافقت قبلی دارد برای اطلاع کارخانجات سازنده، واردکننده لوازم یدکی و همچنین برای اجرا اعلام کرد.

کلیه قطعات خم‌کاری و پرس‌شده اتاق اعم از اتاق راننده و قسمت فریم جلو درب‌های طرفین، کف، کاپت موتور، گل‌گیرها و قطعات آن فقط مارک‌های ساخت داخلی.

ضمنا مارک اتومبیل‌های ساخت داخلی به شرح زیر است: کامیون، مرسدس‌بنز، لیلاند، ماک، ولو، شورلت، سواری و استیشن، پیکان، هیلمن، اونجر، لندرور، شورلت، بیوک، کادیلاک، جیپ، سیتروئن، رنو، اتوبوس و مینی بوس، مرسدس‌بنز و....

تاسیس بانک رفاه کارمندان پیشنهاد شد

مجموع کمک‌های غیرنقدی دولت به کارمندان که برای هر کارمند 200 ریال است، سالیانه از 750 میلیون تجاوز نمی کند.

این مبلغ برای اغلب کارمندان آن قدر ناچیز است که دریافت و عدم‌دریافت آن تاثیری چندان در زندگی‌شان ندارد.

یک نماینده مجلس، دکتر محمد ستاری با توجه به این نکات پیشنهاد کرد همین مبلغ را سرمایه اولیه بانکی به نام «بانک رفاه کارمندان دولت» کنند و این سرمایه نسبت به مبلغی که به هر کارمند می‌رسد در زمره سهام او درآید و این کار همه ساله تکرار شود تا هم بانکی با سرمایه‌ای عظیم به‌منظور پرداخت وام‌های رفاهی به کارمندان تاسیس شود و هم کارمند در زمره سهامداران بانک درآمده و از سرمایه اولیه آن استفاده کند.

25 فروردین 1375؛ صادرات کالاهای صنعتی آزاد شد

شرایط صادرات کالاهای مختلف صنعتی ازسوی وزارت صنایع اعلام شد. مهندس گلبافیان، مدیرکل صادرات وزارت صنعت گفت: با توجه به سیاست‌های جدید ارزی، موافقت وزارت بازرگانی و تمهیدات وزارت صنایع از امروز صادرات تمامی کالاهای صادراتی به جز چند قلم که باید برای صادرات آنها مجوز لازم اخذ شود، آزاد است.

گلبافیان در مورد تامین ارز موردنیاز واحدهای صنعتی گفت: تمام واحدهای تولیدی می‌توانند یک روزه ارز موردنیاز برای تولید کالاهای صادراتی را از وزارت صنایع تحویل بگیرند.

وی شرایط تخصیص ارز به این واحدها را استاندارد بودن کالاهای تولیدی، قیمت قابل رقابت در بازار و کیفیت مطلوب آن عنوان کرد.

25 فروردین 1395؛ پلکانی شدن قیمت بنزین صبح در مجلس تصویب شد، بعد از ظهر برگشت خورد

روز گذشت در جریان رسیدگی به لایحه بودجه، طرحی با هدف پلکانی شدن قیمت بنزین در سال‌جاری ارائه شد. این طرح که در بررسی نوبت صبح مجلس به تصویب رسید بر سه محور استوار بود؛ الزامی شدن استفاده از کارت هوشمند سوخت، تعیین سهمیه برای تمامی خودروها و تغییر قیمت مطابق با میزان مصرف در صورت نهایی شدن این طرح هر خودرو ماهانه صاحب 60 لیتر سهمیه بنزین با نرخ هزار تومان می‌شود. در کنار  سهمیه پایه سه پله قیمتی طراحی شده که هر پله دارای 40 لیتر سهمیه با قیمت متفاوت است.

دامنه سهمیه پلکان اول، مصرف مازاد بیش از سهمیه پایه (60 لیتر) تا 100 لیتر را دربرمی‌گیرد. قیمت مازاد هر لیتر در این پلکان 500 تومان تعیین شد؛ بنابراین قیمت بنزین در این پلکان به لیتری 1500 تومان افزایش می‌یابد. همین فرمول برای پلکان‌های بعدی قابل‌اجرا است با این تفاوت که هزینه مصرف هر لیتر بنزین تا سقف 140 لیتر به 1750 تومان و از این میزان بیشتر تا 180 لیتر به دو هزار تومان بالغ می‌شود. این طرح با وجود تصویب در نوبت صبح در نشست بعد از ظهر مجلس به دلیل ابهام‌ها و برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق برگشت داده شد.

برآورد دقیق از تجارت غیررسمی

رقم واقعی قاچاق چقدر است؟ سوالی که پاسخ یکسانی برای آن وجود ندارد.

هر چند سال گذشته میزان قاچاق را 10 تا 25 میلیارد دلار تخمین زده‌اند، اما نخستین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اعلام آمار جدیدتر قاچاق همراه بود. آماری که حاکی از تکذیب آمارهای اعلام‌شده گذشته است.

رئیس کل گمرک ایران روز گذشته با حضور خود در بین فعالان اقتصادی در اتاق تهران میزان قاچاق سالانه را حدود 6.5 میلیارد دلار اعلام کرد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید