آمریکایی‌ها تمایل به سرمایه‌گذاری در کدام بخش اقتصادی ایران را دارند؟

کدخبر: ۷۱۴۳۳۱
اقتصادنیوز: رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی ایران گفت: در آمریکا شرکت‌های سرمایه‌گذار گوناگونی وجود دارند که فاینانس شرکت‌های فعال در حوزه انرژی را بر عهده می‌گیرند تا شرکت‌های انرژی پروژه را در ایران انجام دهند.
آمریکایی‌ها تمایل به سرمایه‌گذاری در کدام بخش اقتصادی ایران را دارند؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، فرشید شکر خدایی، رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی ایران بسترهای جذب سرمایه‌گذاری خارجی از سوی امریکایی‌ها در ایران را در صورت تداوم توافقات دو طرف تشریح و اظهار کرد: یکی از محل‌های سرمایه‌گذاری امریکایی‌ها در ایران می‌تواند خرید هواپیما از این کشور باشد این امر در قالب لیزینگ رخ می‌دهد و از محل درآمدی از که از هواپیما حاصل می‌شود هزینه آن پرداخت می‌شود و این می‌تواند یک نوع جذب سرمایه از امریکا به ایران باشد. چنانچه اکنون نیز ورود انواع ماشین آلات و تجهیزات خارجی به ایران یک نوع سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود و این موضوع می‌تواند علاوه بر حمل هوایی به دیگر حوزه‌های حمل و نقل و زیرساختی نیز توسعه پیدا کند. 

خبر مرتبط
واکنش رئیس اتاق بازرگانی به مذاکره ایران و آمریکا

اقتصادنیوز: رئیس اتاق ایران با اشاره به مذاکرات ایران و آمریکا گفت: حضور در این مذاکرات، بار دیگر تدبیر و عقلانیت حاکمیت، رهبر مقام معظم رهبری و قدرت کشور در منطقه و جهان را به تصویر کشید.

وی افزود: حجم مسافری که از مسیر هوایی در داخل و خارج از ایران تردد دارد برای شرکت‌های سرمایه‌گذاری امریکایی که کار لیزینگ انجام می‌دهند جذاب است و از فاینانس کردن ایرلاین‌های ایرانی استقبال می‌کنند. 

شکر خدایی ادامه داد: حوزه انرژی از جمله نفت و گاز نیز از محل‌های دیگر جذب سرمایه به ایران است، این جذب سرمایه حتی می‌تواند به تولید برق نیز سرایت پیدا کند؛ در امریکا شرکت‌های سرمایه‌گذار گوناگونی وجود دارند که فاینانس شرکت‌های فعال در حوزه انرژی را بر عهده می‌گیرند تا شرکت‌های انرژی پروژه را در ایران انجام دهند و آنچه از این پروژه حاصل می‌شود در نهایت در ایران باقی می‌ماند نمونه مشابه این مدل از اجرای پروژه را شرکت فرانسوی توتال در پارس جنوبی اجرا کرد که به ۲۰ سال بهره‌برداری مشترک انجامید، سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی می‌تواند از بالادست تا پایین دست پیش رود و موضوعاتی مانند یافتن میادین نفتی و گازی، استخراج و حفاری، توسعه پالایشگاهی و... دربربگیرد به ویژه که مجموع ذخایر نفت و گاز ایران در جهان رتبه نخست را دارد و این فرصت بزرگی برای سرمایه‌گذاری به شمار می‌آید. 

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی ایران در موضوع جذب سرمایه خارجی از امریکا به ایران به طرح توسعه سواحل مکران اشاره و خاطرنشان کرد: ایران در منطقه مکران طرح توسعه بزرگی را در نظر دارد و می‌تواند برای پیشبرد آن از توسعه‌دهندگان بزرگ دنیا کمک بگیرد، آنها حتما به ایران خواهند آمد و سرمایه‌هایی را خواهند آورد تا طرح‌های خود را اجرا کنند و در نهایت به عنوان توسعه‌دهنده سود خود را داشته باشند و این سیاستگذاران هستند که تصمیم می‌گیرند می‌خواهند قشم، کیش و دیگر مناطق مستعد کشور را با جذب سرمایه‌گذار خارجی توسعه دهند یا نه؟ 

وی یادآور شد: علاوه بر اینها ایران برای جذب سرمایه‌ در توسعه معادن، حمل جاده‌ای و ریلی نیز مزیت نسبی دارد با توجه به اینکه کشور ما قطب ترانزیت منطقه است.  

شکر خدایی به حوزه بهداشت و درمان نیز اشاره داشت و گفت: از دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و درمان نیز می‌توان به عنوان محل‌های مستعد سرمایه‌گذاری در ایران یاد کرد، ما جامعه بزرگی از پزشکان در کشور داریم و این به همراه فناوری‌های نو در تجهیزات بیمارستانی فرصت بزرگی برای جذب سرمایه در توسعه توریسم سلامت ایجاد می‌کند. 

وی اضافه کرد: ایران در جذب سرمایه در حوزه گردشگری هم از مزیت نسبی چشمگیری برخوردار است و به یقین این پتانسیل می‌تواند به سرمایه‌گذاری شرکت‌های گردشگری بزرگ جهان در کشور ما بینجامد با این حال ناگفته نماند که موضوع آب در جذب سرمایه‌گذار نقطه ضعف ایران محسوب می‌شود و بنابراین شاید لازم باشد در جذب سرمایه‌گذار در حوزه مدیریت آب هم کار بزرگی انجام شود تا مشکل ناترازی آب از این طریق برطرف شود.  

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی ایران اذعان داشت: دستاورد نهایی افزایش جذب سرمایه‌گذاری خارجی توسعه اقتصادی، افزایش درآمد و مهم‌تر از همه تقویت ریال است، اکنون ما به عنوان جامعه ایرانی که درآمد ریالی داریم بسیار فقیر شده‌ایم و این امر زمانی که پا را از کشور بیرون می‌گذاریم برجسته‌‌تر می‌شود. علاوه بر این جذب سرمایه‌گذار خارجی کاهش هزینه مبادله را برای ایران در بر خواهد داشت. 

وی بیان کرد: هچنین مهم‌ترین دستاوردی که این مذاکرات برای جامعه ایرانی دارد بازگشت امید به فعالان اقتصادی برای بهتر شدن اوضاع است، در شرایطی که آینده قابل پیش‌بینی نباشد سرمایه که ترسو و گریزان است از تولید فاصله می‌گیرد و این اتفاق علاوه بر اینکه مانع توسعه می‌شود، کاهش ریسک سیاسی را برای کشور در بردارد، بخش قابل توجهی از انتظارات تورمی به ویژه در مورد طلا و دلار از ریسک‌های سیاسی ناشی می‌شود و وقتی دورنمای آینده جنگ و تنش است مردم تلاش می‌کنند با خرید طلا و دلار قدرت خرید خود را حفظ کنند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید