طلسم 15 روزه بورس شکست
به گزارش اقتصادنیوز، بورس تهران در شرایطی شروع به کار کرد که در پیش گشایش ارزش صفهای خرید 2 برابر صفهای فروش بود. 258 نماد صف خرید داشتند و ارزش صفهای خرید 6 هزار و 145 میلیارد تومان بود در مقابل این حجم صف خرید برای 212 نماد صف فروشی به ارزش 3 هزار و 103 میلیارد تومان تشکیل شده بود.
>>>بیشتر بخوانید؛
با این وجود شاخص کل در ابتدای بازار پس از یک افزایش نرم وارد مدار نزول شد این نزول نشان می داد شاخص سازها شروع خوبی نداشته اند زیرا در مقابل شاخص کل، شاخص هم وزن کاملا روز را متفاوت شروع کرد. این شاخص که برگرفته از تصویر کل بازار است و در آن نمادهای شاخص ساز وزن مشابهی سایر نمادها دارند دقایقی پس از شروع معاملات با شیب محسوسی روبه بالا حرکت کرد.
این حرکت نشان می دهد وزن بازار امروز بر دوش شاخص های کوچک و متوسط است. با حمایت شاخص هم وزن و رشد شرکت های کوچک و متوسط شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه با رشد هزار و 143 واحدی در رقم یک میلیون و 541 هزار واحد ایستاد.
شاخص کل هموزن نیز که امروز یکه تاز بازار بود با رشد 3 هزار و 319 واحدی ، رقم 410 هزار و 517 واحد را ثبت کرد.در روز سبز بورس، اوراق بهادار شاخص کل فرابورس نتوانست پیشگام با بردار بزرگ پیش رود و با اندکی افت به 18 هزار و 115 واحد رسید.
در بورس اوراق بهادار، نمادهای شاخص سازی مثل فولاد (فولاد مبارکه اصفهان)، فملی (ملی صنایع مس ایران) و تاپیکو (سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین) نمادهای قرمزرنگ بازار شنبه بودند که بیشترین اثر را بر شاخص داشتند.
طلسم 15 روزه شکست
از 26 شهریور که شاخص کل شروع به ریزش کرد بورس نتوانسته بود 3 روز پیاپی صعودی شود. در پایان معاملات روز شنبه، شاخص کل پس از 15 روز معاملاتی بورس سومین روز پیاپی صعودی را تجربهآکرد. برخی این صعود پیاپی را نشانه طلسمشکنی بورس در فاز اصلاحی می دانند و اعتقاد دارند با این اتفاق روند اصلاحی خاتمه یافته است. البته گروهی دیگر با تردید در این داوری تاکید دارند شاخص تا زمانی که در کانال یک میلیون و 500 هزار قرار دارد خط نزولی را نشکسته است و هر ن امکان بازگشت به فاز اصلاحی وجود دارد.
مازاد تقاضا در بازار
در معاملات روز شنبه نسبت به روز معاملاتی پیشین (چهارشنبه)، ارزش صفهای خرید کاهش یافت و ارزش صفهای فروش افزایش داشت اما ارزش صفهای خرید 619 میلیارد تومان بیشتر از ارزش صفهای فروش بود.
ارزش صفهای خرید بازار امروز 2 هزار و 342 میلیارد تومان بود که نسبت به روز چهارشنبه 8.73 درصد کاهش داشت. ارزش صفهای فروش بازار نیز یک هزار و 723 میلیارد تومان بود که نسبت به روز چهارشنبه 8.5 درصد افزایش یافت.
خروج پول حقیقی
در معاملات روز شنبه 240 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد. نمادهای فولاد (فولاد مبارکه)، فملی (ملی صنایع مس ایران) و وبصادر (بانک صادرات) بیشترین خروج پول حقیقی را ثبت کردند.
بیشترین ارزش معاملات و بیشترین حجم معاملات
بیشترین حجم معاملات بازار برای چهارمین روز معاملاتی پیاپی به نماد وتجارت (بانک تجارت) اختصاص داشت، در معاملات بازار امروز تعداد 926 میلیون و 560 هزار و 800 سهم این شرکت معامله شد. پس از وتجارت، وپارس (بانک پارسیان)، ذوب (ذوب آهن اصفهان)، ثامید (توسعه و عمران امید) و فولاد (فولاد مبارکه اصفهان) در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
بیشترین ارزش معاملات بازار نیز به نماد فولاد (فولاد مبارکه اصفهان) تعلق داشت که رقمی معادل 441 میلیارد و 895 میلیون تومان بود. پس از فولاد، دی (بانک دی)، وتجارت (بانک تجارت)، پترول (گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان) و وپارس (بانک پارسیان) به ترتیب بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند.
رکورد جدید و روند جدید
در معاملات روز شنبه، شاخص هموزن بیشتر از شاخص کل صعود کرد. شاخص هموزن 0.82 درصد و شاخص کل تنها 0.07 درصد رشد کردند. به نظر میرسد بورس تهران به مرحلهای رسیده که سهامداران حقیقی در آن دست بالاتر را دارند. در روزی که شاخص کل تا ساعات پایانی نزول کرده بود، شاخص هموزن در طول ساعات معاملاتی همواره روندی صعودی داشت.
نکته مهم دیگر اینکه در معاملات امروز نمادهایی که بیشترین تاثیر را در شاخص داشتند همگی با کاهش ارزش مواجه بودند، به طوری که میتوان گفت صعود شاخص نتیجه غلبه نمادهای کوچک بر نمادهای بزرگ بود.
معاملهگران بازار 3 روزه شدن روند صعودی شاخص کل را طلسم بورس میدانستند و معتقد بودند اگر شاخص 3 روز پیاپی صعودی شود روند بازار تغییر جهت میدهد و صعودی میشود. در روزی که طلسم شکسته شد، رشد بیشتر شاخص هموزن در کنار مازاد تقاضا در بازار امیدها برای ادامهی روند صعودی بورس بیشتر کرد.