رئیس سازمان بورس انتخاب شد
به گزارش اقتصادنیوز ، برخی سایت های بورسی از انتصاب محمدعلی دهقان دهنوی، به عنوان رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خبر دادند.
محمدعلی دهقان دهنوی، که فارغالتحصیل دکتری اقتصاد با گرایش اقتصاد صنعتی است، پیش از این سمت معاونت اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی را بر عهده داشت. او همچنین با رتبه استادیاری در دانشگاه علامه طباطبایی تدریس میکند.
بیشتر بخوانید:
<<<دهنوی، رئیس جدید سازمان بورس کیست؟
برخی فعالان بازار سهام انتظارات خود را از سکاندار جدید بورس بیان کردهاند.
شروین شهریاری: در آنچه از نمونههای جهانی میشناسیم، رئیس بورس، هیچ نوع پاسخگویی یا وظیفهای درخصوص رشد قیمت سهام یا افت آن ندارد بلکه صرفا مسوول شفافیت، کارآیی، تقارن اطلاعاتی و جلوگیری از تخلفات ناشران و بازیگران بازار سرمایه بر اساس قانون مصوب است. در ایران متاسفانه این تصور عمومی وجود دارد که رئیس سازمان علاوه بر موارد فوق باید از قیمت سهام نیز دفاع کند و وجود یک بازار سودآور و مثبت را برای سرمایهگذاران به ویژه سرمایهگذاران خرد تضمین کند. این در حالی است که رفتار بازار سهام، بهعنوان یکی از ریسکپذیرترین بازارهای دارایی، تابع متغیرهای بیشمار اقتصادی و غیراقتصادی است و عملا هر گونه تصور امکان مدیریت قیمت سهام به جز از روشهای نامطلوب دستکاری و دخالت در بازار، فرضیه نادرستی است. چه خوب خواهد بود اگر رئیس جدید سازمان، از همان روز اول اعلام کند مسوولیتی در برابر شاخص نخواهد داشت و تنها نسبت به اجرای قانون و تضمین نقدشوندگی و کارآیی و شفافیت اطلاعاتی اهتمام خواهد ورزید.
همچنین ببینید: ️رزومه محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس جدید سازمان بورس
تلاش برای حذف دامنه نوسان
محمد گرجیآرا: بازار سرمایه زمانی به ثبات و تعادل میرسد که برخی قوانین بازنگری یا اصلاح شوند. مهمترین موضوعی که شجاعت رئیس سازمان را برای بازنگری در قوانین قدیمی میطلبد، حذف دامنه نوسان است. رئیس جدید برای بهبود وضعیت نابسامان بورس چارهای جز حذف دامنه نوسان ندارد که در صنایع مختلف به مرور با حذف دامنه نوسان میتوانیم شاهد به تعادل رسیدن بازار باشیم. رئیس جدید سازمان بورس باید استقلال بورس کالا را در اولویت کارهای خود قرار دهد. بورس کالا باید بهعنوان یک مکانیزم کشف قیمت فعالیت کند نه قیمتگذاری.
تعامل بورس با دیگر ارکان اقتصادی
مهدی افنانی: بازار سرمایه به مدیری فراجناحی نیاز دارد. دولت و مجلس روی فرد مورد نظر باید متفقالقول باشند. در واقع تفاهم و توافق مجلس و دولت برای رئیس آینده سازمان بورس یکی از ارکان حیاتی این بخش محسوب میشود. در حال حاضر اقتصاد کشور، هم نیاز به ثبات دارد و هم نیاز به هماهنگی، از این رو اگر فردی فراجناحی برای این پست بر سر کار بیاید، نتیجه بهتری عاید بازار میشود. رئیس سازمان بورس باید از قدرت کافی بین دولتمردان و نمایندههای مجلس برخوردار باشد و بتواند نقشی مهم در تیم اقتصادی دولت ایفا کند. فعالان بورسی از رئیس جدید انتظار دارند ارتباطات لازم را با نمایندگان کمیسیون اقتصادی مجلس داشته باشد تا همواره منفعت سهامداران در نظر گرفته شود. بازار سرمایه در این مقطع نقش حساسی در اقتصاد کلان ایفا میکند. رئیس جدید وظیفه سنگینی بر عهده خواهد داشت. با توجه به شرایط نابسامان فعلی، بازار نیازمند اصلاحات اساسی در بخش قوانین و مقررات است. بورس با حجم زیادی سرمایهگذار خرد روبهرو شده است برهمین اساس برخی قوانین نیاز به اصلاح و در مواردی بازار نیازمند تصویب قوانین جدید است از این رو انتظار میرود تیم قوی سکان بازار سرمایه را در دست بگیرد تا قوانین و مقررات جدیدی تصویب شود. فردی که قرار است سکاندار بازار شود باید با وزارت صمت هماهنگیهای لازم را داشته باشد و برخی ممنوعیتهای قدیمی را به روز کند تا شاهد رشد صنایع باشیم.
جلوی اعمال سلیقه را بگیرد
حمید اعرابی: فردی باید در راس سازمان بورس قرار گیرد که بتواند زیرساختهای بازار را تقویت کند و همچنین جلوی اعمال سلیقه بر بازار را بگیرد. متاسفانه اعمال سلیقه در بازار زیاد است و باید جلوی این رفتار غلط گرفته شود. از سوی دیگر فردی که رئیس سازمان میشود باید در ابتدا فرهنگسازی را در اولویت کاری خود قرار دهد. در یک سال اخیر تعداد زیادی افراد وارد بازار شدهاند اما در مقابل فرهنگسازی صورت نگرفته است. برخی از این افراد تازهوارد اصلا نمیدانستند بازار سرمایه منفی هم میشود و تا این حد بیاطلاع بودند! بنابراین فرهنگسازی بسیار مهم است. علاوه بر این رئیس سازمان باید از بدنه بازار باشد. نباید کسی انتخاب شود که بخواهد از اول شروع کند و به جای درست کردن ابرو، چشم را هم کور کند. حداقل باید ۱۰ سال در بازار حضور داشته باشد و زیر و بم بازار را بداند.