حرکت فوارهای بورس + نمودار
به گزارش اقتصادنیوز، در معاملات روز یکشنبه بازار سهام، شاخص کل بورس ابتدا صعودی شد و سپس نزول کرد اما بالاتر از رقم دیروز ایستاد. شاخص کل هم وزن نیز ابتدا رشد کرد اما هم جهت با شاخص کل افت کرد و 447 واحد پایینتر از سطح دیروز ایستاد.
رشد اندک شاخص کل
در ابتدای معاملات امروز، شاخص کل بورس روندی صعودی پیدا کرد و در یک ربع ابتدایی 21 هزار واحد رشد کرد و رقم یک میلیون و 268 هزار واحد را لمس کرد. پس از آن شاخص کل تغییر جهت داد و در پایان معاملات به سطح یک میلیون و 250 هزار واحد رسید تا نسبت به روز گذشته تنها 3 هزار واحد رشد کرده باشد.
اما شاخص کل هموزن 447 واحد نزول کرد و در رقم 431 هزار و 521 واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس 139 واحد افت کرد و به رقم 18 هزار و 43 واحد رسید.
خروج پول حقیقی
امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی کل بازار سهام 244 میلیارد تومان بود. بیشترین خروج پول حقیقی را شبندر (پالایش نفت بندرعباس) داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن بیش از 43 میلیارد تومان بود. پس از شبندر، وسپهر (سرمایهگذاری مالی سپهر صادرات) و وپاسار (بانک پاسارگاد) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.
امروز در سمت تقاضا، 91 درصد خریدها توسط معاملهگران حقیقی و 9 درصد توسط معاملهگران حقوقی انجام شد. در سمت عرضه، 92 درصد فروشها توسط معاملهگران حقیقی و 8 درصد توسط حقوقیها انجام شد.
افت قیمت 57 درصد بازار
در پایان معاملات روز یکشنبه، 195 نماد رشد قیمت داشتند که 142 نماد بورسی و 53 نماد فرابورسی بودند. همچنین 280 نماد کاهش قیمت داشتند که 195 نماد بورسی و 85 نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، 39 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 57 درصد بازار افت قیمت داشتند.
لیدرهای بازار
در معاملات روز یکشنبه شستا (شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی)، تاپیکو (نفت و گاز و پتروشیمی تامین) و شپنا نمادهای سبززرنگ بازار بودند که بیشترین تاثیر را در رشد شاخص کل داشتند.
گروه سبز بازار
در روز جاری قیمت سهام تمامی شرکتهای گروه چندرشتهای صنعتی افزایش یافت. شستا (شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی)، وغدیر (سرمایهگذاری غدیر)، وامید (سرمایهگذاری امید)، وبانک (سرمایهگذاری گروه توسعه ملی) و وصندوق (سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری) شرکتهای بورسی چندرشتهای صنعتی هستند که همگی با رشد قیمت همراه بودند.
امروز ارزش معاملات صنعت «شرکتهای چند رشته ای صنعتی» به 121 هزار میلیارد تومان رسید. در حال حاضر ارزش بازاری این صنعت در بورس 456 هزار میلیارد تومان است.
رشد ارزش معاملات
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 18 هزار و 40 میلیارد تومان رسید که نسبت به روز شنبه 34 درصد افزایش یافته است. ارزش معاملات خرد نیز 40 درصد افزایش یافت و به رقم 13 هزار و 860 میلیارد تومان رسید. رشد ارزش معاملات به معنی افزایش نقدشوندگی بورس است.
کاهش تقاضای بازار
در پایان معاملات امروز 147 نماد صف فروش داشتند و تعداد نمادهای صف خرید 97 بود. همچنین امروز ارزش صفهای خرید نسبت به روز شنبه 54 درصد کاهش یافت و به رقم هزار و 71 میلیارد تومان رسید. ارزش صفهای فروش نیز 74 درصد افزایش یافت و 841 میلیارد تومان شد.
عرضه و تقاضای بورس
امروز شرکت سپیدار سیستم آسیا (سپیدار) بیشترین صف خرید را داشت و با صف خرید 131 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از سپیدار، تاصیکو (سرمایهگذاری صدر تامین) و کویر (فولاد کویر) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش نیز به گدنا (شرکت تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 77 میلیارد تومانی داشت. پس از گدنا، کدما (شرکت معدنی دماوند) و سمگا (سرمایهگذاری میراث فرهنگی) بیشترین صف فروش را داشتند.
شستا در صدر جدول ارزش معاملات
در معاملات روز یکشنبه شستا بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن هزار و 21 میلیارد تومان بود.
پس از شستا، شپنا بیشترین ارزش معاملات را داشت و بانک تجارت رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن سایپا و ایران خودرو در رتبههای بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.
سایپا صدرنشین جدول حجم معاملات
در جدول حجم معاملات امروز، سایپا با تعداد یک میلیارد و 759 میلیون و 481 هزار و 352 سهم در صدر قرار گرفته است. بانک تجارت در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به ایران خودرو تعلق داشت. شپنا و شرکت گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو نیز در رتبههای بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.