روز بد و خوب بزرگان بانکی و سیمانی بورس +اینفو
به گزارش اقتصادنیوز ، در معاملات امروز بورس تهران شاخص کل با افت 6 هزار و 733 واحدی به رقم یک میلیون و 262 هزار و 744 واحد رسید.
شاخص هم وزن نیز 945 واحد پایین آمد و در سطح 438 هزار و 974 واحدی ایستاد. اما شاخص کل فرابوس 12 واحد رشد کرد و به رقم 17 هزار و 919 واحد رسید.
در اکوایران ببینید: وضعیت قرمز در بورس تهران
خروج پول حقیقی
در روز دوشنبه ارزش خالص تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی کل بازار سهام 494 میلیارد تومان بود. هرچند شاهد تداوم خروج نقدینگی حقیقی از بورس بودیم اما نسبت به روز گذشته 22 درصد کاهش یافته است.
در معاملات امروز بیشترین خروج پول حقیقی را بانک تجارت (وتجارت) داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 68 میلیارد تومان بود. پس از وتجارت، وبملت (بانک ملت) و وبصادر (بانک صادرات) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.
گروههای سبز بازار
در روز نزول شاخص بورس، قیمت سهام اغلب نمادهای سیمانی مانند سمازن، سدشت، سشرق، سخوز، سیتا و سبزوا افزایش یافت. نمادهای بزرگ فولادی فایرا، فولاد، فخوز و کاوه نیز رشد قیمت داشتند. اما در مقابل نمادهای بزرگ بانکی مانند وبملت، وتجارت و وبصادر با افت قیمت مواجه بودند.
ریزش شاخص و رشد ارزش معاملات بورس
سهمهای تاثیرگذار
امروز «فولاد»، «فملی» و «فارس» نمادهای بزرگ بازار بودند که بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند. در جدول پرتراکنشترین نمادهای بورس شستا صدرنشین است و شپنا و اپال در رتبههای بعدی هستند. در فرابورس نیز ساوه، بپیوند و آریا پرتراکنشترین نمادها هستند.
رشد نسبی ارزش معاملات خرد
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 40 هزار و 101 میلیارد تومان رسید که نسبت به روز یکشنبه 138 درصد افزایش یافته است. البته بیش از 35 هزار میلیارد تومان ارزش معاملات به اوراق مشارکت اختصاص داشت. ارزش معاملات خرد نیز 72 درصد افزایش یافت و به رقم 3 هزار و 56 میلیارد تومان رسید.
افت ارزش صفهای بازار
در پایان معاملات امروز ارزش صفهای خرید نسبت به روز یکشنبه 21 درصد کاهش یافت و به رقم 82 میلیارد تومان رسید. ارزش صفهای فروش نیز 21 درصد کاهش یافت و 2 هزار و 880 میلیارد تومان شد.
امروز شرکت صنعتی دوده فام (با نماد معاملاتی شصدف) با صف خرید 17 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از شصدف، سدشت (صنایع سیمان دشتستان) و سیمرغ (سیمرغ) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش نیز به حساپا (خودروسازی سایپا) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 71 میلیارد تومانی داشت. پس از خساپا، خزر (فنرسازی زر) و سنیر (سیمان سفید نیریز) بیشترین صف فروش را داشتند.
نقشه بورس بر مبنای ارزش معاملات