یک هشدار جدی درباره بورس /جهت انتظارات در بازار سهام امروز
به گزارش اقتصادنیوز، از امروز بازار سهام سومین هفته کاری فروردین را آغاز می کند اما این بار با انتظارات و سیگنال مثبت از جریان مذاکرات احیای برجام. براساس تازه ترین خبرهای امشب، شبکه الجزیره از آمادگی ایالات متحده امریکا برای رفع تحریم های ناسازگار و بازگشت به برجام خبر داده است. فرانسه هم گفته ایران هم باید از نقض بیشتر برجام خودداری کند. با این وصف فعالان بازار سرمایه همچنان نسبت به کم واکنشی و بی تفاوتی بازار سهام به تحولات بیرونی نگرانند و در انتظار رفتار بازار از فردا هستند. از دید مطلعان بازار، نمیتوان چندان به بازگشت فوری بازار به شرایط ایدهآل خوش بین بود و باید در انتظار بود که بالاخره بازار کی به ریل منطقی بر میگردد. انتظار و سردرگمی همه این اتفاقات از دید فعالان ناشی از کم عمقی بازار است که سیطره هیجان بر عقلانیت را در بازار به رُخ میکشاند و تا زمانی سیاستگذار موانع کم عمقی را رفع کندف نمیتوان انتظار شرایط متفاوتی از این وضعیت بود.
بازار کم رمق و سردرگم
علیرضا عزیزالهی | کارشناس بازار سرمایه
از ابتدای هفته گذشته انتظار میرفت با پایان تعطیلات نوروزی تقاضا اندکی بهبود یابد. ولی انتشار خبر برگزاری نشست طرفین برجام در خصوص نحوه بازگشت مجدد ایران و آمریکا به این توافق، باعث شد بر ابهامات بازار افزوده شده و حجم معاملات به شدت کاهش یابد.
اولین جلسه طرفین برجام در وین با محوریت فنی و حقوقی در خصوص نحوه اجرای برجام توسط آمریکا و ایران در روز سهشنبه برگزار گردید و ادامه گفتگوها به جلسه روز جمعه موکول شد. شاخص کل در هفته جاری با افت حدود 45هزار واحدی در نهایت به عدد 1میلیون و 250 هزار واحد رسید.
در شرایط فعلی علیرغم انتشار گزارشات مناسب از سوی شرکتها و با توجه به اینکه برخی از سهمها از نظر قیمتی در محدودههای کم ریسکی قرار دارند، به نظر میرسد بازار بیشتر به دلیل ابهامات زیاد و اعتماد سوزی توسط سیاست گذاران، از کمبود تقاضا رنج میبرد. تا زمانی که چنین فضای بر بازار حاکم است نمیتوان انتظار بهبود شرایط را داشت. پیشبینی میشود در هفته پیش رو نیز، همچنان شاهد بازاری پر ابهام، کمرمق و سردرگم باشیم.
بلای جان بازار سهام | اگر به داد بورس نرسید...
ابراهیم جباری | کارشناس بازار سرمایه
عدم وجود منابع پولی در بازار به وضوح موج می زند و از جانب ارگان های متصدی بازار نیز حمایتی به چشم نمی خورد. در این روزها شاهد کوچ منابع ریالی از جانب بازار سرمایه به بازار ارزهای دیجیتال هستیم، البته که این استراتژی تا حدودی نیز بخاطر این است که در بازار ایران حمایتی دیده نمی شود و با وضع فعلی کمی تصمیم گیری ها سخت شده است
اما آیا بازار ارزهای دیجیتال می تواند یک مأمن امن و ایده آل برای سرمایه مردم باشد؟ همانطور که شاهد بودیم، در ابتدای سال ۹۹ عده زیادی بدون آموزش و آگاهی از بازار وارد بازار ایران شدند و در روزهای مثبت هیچ گاه روی دیگر بازار را پیش بینی نمیکردند.
اما در نهایت اکثریت افراد وارد ضرر شدند و چه بسا در این روزها به مقدار باقی مانده پول خود نیز دسترسی ندارند. در بازار ارزهای دیجیتال نیز باز بودن دامنه و وجود اهرم معاملاتی گاها موجب ضررهای سنگین و چه بسا از بین رفتن کل سرمایه می شود.
لازم است سهامداران در خصوص سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتالی دقت نظر لازم را داشته باشند و با بخش کوچکی از سرمایه خود در آن بازار مشغول فعالیت شوند که زندگی آنها تحت تاثیر قرار نگیرد زیرا این بازار هم ریسک های خاص خودش را دارد. اما در بازار ایران شاهد از دست رفتن کمربند حمایتی ۱۲۶۰ - ۱۲۷۰ هستیم که موجب میشود حمایت بعد در محدوده ۱۲۳۰ و چه بسا ۱۱۷۸ قرار بگیرد
آیا ارگان های متصدی، قصدی برای حمایت از بازار و متعادل نمودن آن ندارند؟ عنصر نا امیدی و بی اعتمادی، به سختی خنثی و یا احیا می شود. نارضایتی موجود در بازار موجب افزایش فشار فروش و همچنین زدگی سهامداران می شود. امیدواریم در هفته پیش رو ارکان حمایتی بازار دست به تغییرات اساسی بزنند و بیش از این بذر ناامیدی در بازار تکثیر نشود
بورس در حال رکوردشکنی ناخوشایند
امیرحسین واعظ | کارشناس بازار سرمایه
بازار سرمایه همچنان در حال رکوردشکنی است، با این تفاوت که ماهیت این رکوردها برای سهامداران خوشایند نیست. در معاملات آخرین روز کاری هفته، کمترین ارزش معاملات خرد در یک سال گذشته به ثبت رسید. سهامدارانی که منتظر خبرهای نشست وین بودند، با موجی از گمانهزنیها و نتایج نامشخص روبهرو شدند و حالا باید منتظر روز جمعه باشند تا شاید دور بعدی نشستها، نتیجه مشخصتری داشته باشد.
به دنبال این موضوع، سایه نااطمینانی و عدم شفافیت شرایط پیشرو باعث شده است تنها معاملات این روزها به سهامدارانی اختصاص داشته باشد که یا به پول خود نیاز دارند و یا قصد خروج کامل از بورس را دارند. نتایج این موج از عرضهها، تشکیل صف فروش بر روی سه چهارم نمادهای بازار سرمایه است.
در هر حال یکی از بیرمقترین هفته های بورس در یک سال گذشته با افت شاخصکل به میانه کانال 1.2 و انتظار سهامداران برای نتایج نشست وین به پایان رسید. اگر جمعه شب خبر تاثیرگذاری منتشر شود، روند بازار در هفته آینده میتواند دستخوش تغییر شود اما اگر همچنان نتایج گفتگوها، غیرقطعی و نامشخص باشد، روند فرسایشی بورس می تواند برای چند هفته دیگر ادامه داشته باشد (گرچه در همین ساعات پایانی شب برخی اخبار و گمانه زنی های مثبت منتشر شد)