بازار سهام در آخرین روز کاری هفته؛

تحلیل تکنیکی روند شاخص کل بورس

کدخبر: ۴۲۵۹۴۶
تحلیل‌گران تکنیکی محدوده یک میلیون و 300 هزار واحد را سطح مقاومت مهم شاخص بورس می‌دانند، آیا شاخص می‌تواند موقعیت خود را بالاتر از این سطح حفظ کند؟
تحلیل تکنیکی روند شاخص کل بورس

به گزارش اقتصادنیوز ، برای پیش بینی بورس امروز –چهار‌شنبه 23 تیر- به روند بازار سهام در روز گذشته نگاه می‌کنیم. در روز سه‌شنبه شاخص کل بورس 410 واحد نزول کرد و به رقم یک میلیون و 303 هزار واحد رسید. شاخص کل هم‌وزن نیز 119 واحد افت کرد و در رقم 400 هزار و 336 واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس 66 واحد بالا آمد و در رقم 18 هزار و 948 واحد باقی ماند.

در پایان معاملات ‌روز شنبه، 198 نماد رشد قیمت و 270 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 41 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 56 درصد بازار افت قیمت داشتند.

بیشترین افزایش قیمت

روز سه‌شنبه در بورس شرکت‌ توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، سرمایه‌گذاری شفا دارو (شفا) و داروسازی اکسیر (دلر) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز بانک دی (دی)، ریل سیر کوثر (حسیر) و توسعه حمل و نقل ریلی پارسیان (حپارسا) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

بیشترین کاهش قیمت

در بورس نمادهای شفارس (صنایع شیمیایی فارس)، وآذر (سرمایه‌گذاری توسعه آذربایجان) و زمگسا (کشاورزی و دامپروری مگسال) در روز شنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس نیروگاه زاگرس کوثر (بزاگرس)، مبین وان کیش (اوان) و صنایع بهداشتی ساینا (ساینا) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بازار

عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز سه‌شنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز چهارشنبه است. در پایان معاملات روز سه‌شنبه بازار با مازاد عرضه 431 میلیارد تومانی بسته شد.

پیش بینی بورس

افزایش ارزش صف‌های فروش

در پایان معاملات سه‌شنبه 48 نماد صف فروش و 57 نماد صف خرید داشتند. ارزش صف‌های خرید نسبت به پایان روز دوشنبه 22 درصد افت کرد و در رقم 256 میلیارد تومان ایستاد. ارزش صف‌های فروش نیز 20 درصد افزایش یافت و 687 میلیارد تومان شد.

بیشترین تقاضاها

در روز سه‌شنبه شرکت محصولات کاغذی لطیف (با نماد معاملاتی لطیف) با صف‌ خرید 83 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از لطیف، نمادهای آپ (آسان پرداخت پرشین) و دپارس (پارس دارو) بیشترین صف خرید را داشتند.  

بیشترین عرضه‌ها

روز گذشته بیشترین صف فروش نیز به دی (بانک دی) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 66 میلیارد تومانی داشت. پس از دی، غدام (خوراک دام پارس) و بکاب (صنایع جوشکاب یزد) بیشترین صف فروش را داشتند.

پیش بینی بورس

پیش بینی بورس امروز

پس از آن که شاخص کل بورس در روزهای یکشنبه و دوشنبه در مجموع 33 هزار و 613 واحد رشد کرد، این روند صعودی روز گذشته متوقف شد و ترمز شاخص کشیده شد.

دیروز در یک ساعت ابتدایی معاملات تقاضا افزایش یافت و شاخص با رشد 5 هزار واحدی به سطح یک میلیون و 309 هزار واحد رسید. اما پس از آن فشار عرضه‌ها افزایش یافت و شاخص کل و شاخص هم وزن شروع به نزول کردند. شاخص کل تا سطح یک میلیون و 303 هزار واحد پایین آمد و شاخص هم وزن افت 316 واحدی را نسبت به روز دوشنبه ثبت کرد.

با این حال دیروز شاهد افزایش ارزش معاملات خرد و ورود پول حقیقی بودیم. اما با توجه به روند صعودی صف‌های فروش در ساعات پایانی معاملات دیروز احتمالا امروز نیز شاهد فشار فروش خواهیم بود. در پایان معاملات دیروز ارزش صف‌های فروش 20 درصد افزایش یافت و ارزش صف‌های خرید کاهش 22 درصدی داشت. بدین ترتیب ارزش مازاد عرضه بازار به 431 میلیارد تومان رسید که بالاترین رقم در 8 روز کاری گذشته از 13 تیرماه به این سو است. 

تحلیل‌گران تکنیکی معتقدند محدوده یک میلیون و 300 هزار واحد یک سطح مقاومت مهم و قوی در بازار است. شاخص کل در شرایطی برای سومین بار در ۵ ماهه اخیر به این محدوده رسیده که در دفعات پیشین نتوانسته بود از آن بالاتر رود و صعود کند. گروهی از تحلیل‌گران تکنیکی معتقدند با توجه به رشد قدرتمند شاخص از محدوده یک میلیون و 280 هزار واحد تا سطوح بالاتر از یک میلیون و 300 هزار واحد در روزهای گذشته، اگر شاخص در روزهای کاری آینده نزول کند انتظار می‌رود سطح یک میلیون و 280 هزار واحد به عنوان کف حمایت عمل کند و شاخص باز هم به سمت بالا برگردد.  

در مقابل گروهی دیگر از تحلیل‌گران تکنیکی معتقدند بازار در روز سه‌شنبه نشان داد توان رشد بیشتر را ندارد و محدوده یک میلیون و 300 هزار واحد سطح مقاومت قدرتمندی است و شاخص بوسه خداحافظی را بر آن خواهد زد و در میان‌مدت روند اصلاحی را در پیش خواهد داشت. 

پیش بینی بورس

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید