توزیع سود سهام عدالت از طریق شرکتهای سرمایهگذاری
به گزارش اقتصادنیوز ، محمدرضا جودکی در گفتوگو با فارس گفت: شورای عالی بورس متأسفانه وظیفه جمعآوری و توزیع سود سهام عدالت را از شرکتهای سرمایهگذاری استانی گرفته و به یک شرکت خصوصی به نام سپردهگذاری مرکزی داده است و این وظیفه به صورت غیرقانونی به شرکت سپردهگذاری واگذار شده است.
وی افزود: وظیفه ذاتی شرکتهای سرمایهگذاری استانی این است که سود سهام عدالت که از شرکتهای سرمایهپذیر به دست میآید را باید دریافت کرده و با مشخص کردن میزان سود هر سهم اقدام به پرداخت سود به سهامداران خود بنماید.
به گفته وی، امسال در توزیع نوبت دوم سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال 98 ، سود به دست آمده در دو شرکت مپنا و مخابرات به صورت غیرقانونی بین سهامداران عدالت توزیع نکردند.
این کارشناس سهام عدالت گفت: از مردم خواهش میکنم با توجه به اینکه سهام عدالت دارای پرتفوی با ارزش است، این سهام را لطفاً نفروشید و از عایدی آن استفاده کنید.
جودکی در پاسخ به این پرسش که آیا شرکت سرمایهگذاری استان تهران و البرز از هم جدا شدند و چه زمانی وارد بورس میشوند، گفت: هنوز معلوم نیست چه زمانی وارد بورس میشوند، نیاز به تأییدیه سازمان بورس دارد. در مجمع اخیر سرمایهگذاری استان تهران باید بعداز طی مراحل قانونی روند افزایش سرمایه این شرکت اتفاق بیفتد. ما مجمع را برگزار کردیم و منتظر تأییدیه سازمان بورس هستیم که بعد از افزایش سرمایه با طی کردن مراحل قانونی امکان پذیرش شرکت سرمایهگذاری استان تهران و درج نماد در تابلوی بورس وجود دارد.
به گفته وی، در استان تهران حدود یک میلیون و 850 هزار نفر روش مدیریت غیرمستقیم را انتخاب کردند که این افراد سهامدار شرکت سرمایهگذارای استان تهران خواهند بود.
این کارشناس سهام عدالت در مورد شکلگیری شرکت سرمایهگذاری استان البرز گفت: براساس ماده 35 قانون اجرایی اصل 44 و بند یک ابلاغیه رهبری در مورد آزادسازی سهام عدالت باید شرکتهای سرمایهگذاری استانی متشکل از شرکتهای تعاونی سهام عدالت باشند و طبق قانون باید شرکت سرمایهگذاری استان البرز هم متشکل از تعاونیهای سهام عدالت در این استان باشند.
به گفته جودکی، مسئولان مربوطه تاکنون به این موضوع رضایت ندادند و میگویند برای تشکیل شرکت سرمایهگذاری استان البرز باید افراد دیگری باشند و نیازی نیست که از شرکتهای تعاونی شهرستانی تشکیل شوند و در حال حاضر این مسئله در کمیسیون اقتصادی مجلس تصویب شده و باید در صحن مجلس هم به تصویب برسد.
به گفته وی، با توجه به اینکه یک میلیون و 80 هزار نفر از دارندگان کارت سهام عدالت در دولت قبلی از سهام عدالت بازماندهاند امیدواریم در دولت جدید به این افراد و نیز بازماندگان مشمول سهام عدالت سهام جدید اختصاص پیدا کند.
همچنین اکبر حیدری سخنگوی کانون سهام عدالت هم به خبرنگار فارس گفت: دولت جدید باید به بازماندگان از مشمولان سهام عدالت سهام جدید اختصاص دهد.
وی افزود: توصیه ما این است که مردم سهام عدالت خود را نگه دارند و سیاست آزادسازی سهام عدالت هم با تأکید بر ماندگاری مردم در سهام عدالت و افزایش دارایی مردم برای ایجاد عدالت در دارایی خانوارهای کم درآمد است و به هیچ وجه برای فروش سهام عدالت توصیه نمیشود.