علت تعیین تکلیف نشدن ریاست برخی دانشگاهها از زبان وزیر علوم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، حسین سیمایی روز یکشنبه در حاشیه کارگاه یک روزه هماندیشی و تبادلنظر درباره مدیریت دانشگاهها و پژوهشگاهها در محل وزارت علوم درخصوص تعیین تکلیف احکام ریاست برخی از دانشگاهها گفت: برای نصب رئیس دانشگاه با توجه به حساسیتی که وجود دارد یک نظامات حقوقی و فرایند قانونی دیده شده است، این فرایند از اینجا شروع میشود که بعد از اینکه ما بررسی کردیم کسی را نامزد کردیم برای سرپرستی برای ریاست دانشگاه باید استعلام بگیریم.
وی افزود: گرفتن استعلام از چندین مرجع جداگانه، به خودی خود زمانبر است، در مرحله بعد که استعلامها را دریافت کردیم، فرد مورد نظر را به عنوان سرپرست منصوب میکنیم تا پس از گذشت چند ماه، شورای عالی انقلاب فرهنگی بتواند قضاوت و ارزیابی لازم را از عملکرد نامزد ریاست دانشگاه داشته باشد که این روند هم گاهی بیش از سه ماه طول میکشد، در مرحله بعد، موضوع را در کمیته انتصابات شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح میکنیم که گاهی بعد از گفتوگو، از ما برای بررسی مجدد مهلت میخواهند، بنابراین مشاهده میکنید یک انتصاب که میتواند فرآیند اداری آن در یک هفته انجام شود ممکن است تا شش ماه زمان ببرد.
اقتصادنیوز: پاسخ وزیر علوم به اعتراض برخی اساتید؛ پیگیر کدهای استخدامی هستیم.
وی ادامه داد: در امور عمومی و تصدیهای حوزه عمومی تا وقتی که رئیس جدید، فعالیت خود را آغاز نکرده است آن متصدی امر عمومی باید به کار خود ادامه دهد و در گذشته، شاهد بودیم که فردی دو تا سه سال و حتی تا چهار سال به عنوان سرپرست، فعالیت میکرد، البته ما این را نمیپسندیم و حتما در اسرع وقت تعیین تکلیف میکنیم، در بعضی از موارد هم منتظر تصمیمات نهادهای خارج از وزارت علوم هستیم.
وزیر علوم اظهار داشت: البته انصافاً کسانی که به عنوان سرپرست دانشگاه منصوب کردیم از همان روز اول، مثل رئیس عمل کردند بدون هیچگونه ملاحظه یا کمکاری، به صورت جدی و با قدرت و اعتماد به نفس، کار کردند.
بازنگری جدی آییننامه ارتقای اعضای هیات علمی
وی با اشاره به اهمیت فراوان آییننامه ارتقای اعضای هیات علمی گفت: مقام معظم رهبری بارها نگرانی خود را درباره ساماندهی این آییننامه بیان فرمودند، این آییننامه جهتگیری استاد دانشگاه و مجموعههای علمی ما را مشخص میکند لذا یک بازنگری بسیار جدی را در آییننامه ارتقا آغاز کردیم.
سیمایی ادامه داد: تا الان نزدیک به دو هزار نفر ساعت، روی آییننامه ارتقا کار شده و آوردههای جدیدی دارد که نهایتاً تا نیمه اردیبهشتماه نسخه آن قطعاً تحویل خواهد شد که در قالب آن، نوع ارتقایی که برای استاد حوزه علوم انسانی انتظار داریم با نحوه ارتقای استاد حوزه فنی مهندسی، حتما متفاوت خواهد بود، علاوه بر این، در مؤلفههای ارتقای هیات علمی، میزان ارتباط با صنعت، مسئولیت اجتماعی و ایفای نقش در امور فرهنگی و اخلاقی و دستگیری از دانشجویان را در نظر گرفتهایم.
وزیر علوم درباره سهمیههای کنکور گفت: ما پیشنویس سند را آماده کردیم و تحویل دادیم که باید در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی شود.
وی درباره روند ساخت خوابگاههای دانشجوییی متاهلی نیز گفت: الان حدود هزار واحد خوابگاهی را در دست ساخت داریم، برنامهریزی کردیم که طی دو سال، پنج هزار واحد خوابگاهی متاهلی را تحویل دهیم و ساخت ۳۰ هزار واحد خوابگاهی در اهداف برنامه چهار ساله است و الان مجموعههای ۵۰ واحدی و ۱۰۰ واحدی در چند استان کشور آماده شده است.
سیمایی درباره مسکن دانشگاهیان نیز گفت: تامین مسکن اساتید و کارمندان در اولویت وزارت علوم است و پیشرفت اقدامات دانشگاهها در تامین مسکن هر هفته رصد میشود.
وی از روسای دانشگاهها خواست تعمیر و احداث خوابگاهها، تامین امنیت دانشجویان و سرکشی به خوابگاههای دانشجویی به صورت مرتب را در اولویت قرار دهند و بیان داشت: ما اختیار محوطههای بیرون از دانشگاه را نداریم ولی درباره آن مسئولیت داریم، در همین زمینه، یک ستاد تشکیل دادهایم که هر کاری از این ستاد بر بیاید مانند افزایش گشت پلیس، تامین روشنایی و فعالیتهای دیگر را انجام خواهد داد.
سیمایی، سیاستگذاری در بخش دانشجوی بینالملل و تقویت اقتصاد آموزش عالی را از مباحث مورد توجه وزارت علوم خواند و گفت: در همین راستا میز اقتصاد تشکیل داده و برنامه داریم اتکایمان به بودجه دولت را کاهش دهیم.