پیش بینی بورس تهران در هفته چهارم دی 1400
به گزارش اقتصادنیوز ، بازار سهام در هفته پیش رو درحالی آغاز میشود که معامله گران بیش از هر زمان دیگری به حساسیت ها در خصوص مذاکرات وین توجه دارند. در هفته پیش رو معامله گران نسبت به نتیجه رسیدن مذاکرات احیای برجام بسیار امیدوارند و منتظرند ببینند که چه اتفاقی در نهایت در مذاکرات انجام میشود. البته در کنار حساسیت های مربوط به مذاکرات وین، شاخص های عملکردی بازار سهام نشان میدهد همچنان بازار سناریوی نوسان محدود را دنبال میکند.
در نوسان محدود، شاخص ها تنها تغییر جهت میدهند و معاملات در همان محدوده مشخص باقی می مانند. البته اگر سناریوی نوسان محدود در معاملات این هفته دنبال شود بازار همچنان نشان میدهد که با تردید از سوی حقیقی ها روبه رو خواهد بود. انتظار بخش عمده ای از بورس بازان و معامله گران در سمت خرید ناشی از ابهام و نامعلوم بودن در جهت نمای سپهر سیاست خارجه در شرایط پُرچالش اقتصاد ایران است.
اثر شاخص های عملکردی بورس و فرابورس
همسو با این سناریو، شاخص های عملکردی بازار سهام هم گویای این مسئله است که تردید حقیقی ها پابرجاست و پایین بودن ارزش معاملات خُرد هم تایید همین گزاره است. حقیقی های بازار استراتژی خروج از بازار سهام را به همان دلایل عنوان میکنند و این در حالی است که در صورت تداوم همین مختصات هفته جاری هم با چاشنی انتظار در یک نوسان محدود دنبال میشود.
اینکه معاملات دوباره در یک مسیر صعودی در هفته جاری دنبال شود و شرایط آن پایدار بماند، سناریوی غیرمحتملی در کوتاه مدت به نظر میرسد. در کوتاه مدت البته با توجه به توان نیروهای بازار رسیدن به شرایط ثبات غیرممکن است. با این وصف در میان مدت بازار امیدوار است که پس از تعیین تکلیف شدن مذاکرات احیای برجام و تعیین ریل بودجه، بورس بازان استراتژی خود را حداقل روشن تر ببینند.
در اکوایران ببینید؛
ابهام از دورنمای اقتصاد پُرچالش ایران همسو با تعیین تکلیف نشدن مذاکرات احیای برجام، همچنان بازار را اگرچه امیدوار نگه داشته اما مردد باقی مانده است. شاخص های عملکردی بازار سهام هم گویای این است که همچنان چالش های خروج پول و پایین بودن ارزش معاملات میتواند بازار سهام را در هفته پیش رو محدود به سناریوهای فعلی کند.
سه سناریوی مطرح شده در بورس و فرابورس
در مجموع سه سناریو برای بازار پیش بینی شده است؛ در سناریوی نخست بازار با همان محدوده مشخص دنبال میشود که معاملات در یک روند ثابت باقی می ماند اما شاخص تغییر جهت میدهد. در سناریوی دوم اما بازار سهام متاثر از ابهام ها با توان افزایی سمت عرضه روبه روست و همین گزاره میتواند شاخص را به سمت پایین هول دهد و شرایط را نزولی کند. در سناریوی دیگری، امیدواری ها از ناحیه احیای برجام میتواند شرایط را به نفع خریداران تغییر دهد، هر چند که صعودی شدن شاخص در مختصات کنونی بعید است در موقعیت پایداری باقی بماند.
تجربه شاخص از کانال 1.3 میلیون به کانال 1.4 میلیون واحد ممکن است دوباره تکرار شود اما تغییرات شاخص فعلا محدود و در همین بازه پیش بینی میشود، چرا که انتظارات و ابهام ها مسیر بازار سهام را میتواند محدود کند.