نوسانات شاخص بورس از نگاه وزیر اقتصاد /عدهای بر طبل عجولانه میکوبیدند!
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، وزیر اقتصاد اظهار کرده که باید پذیرفت که نوسان جز ذات بازار سرمایه است اما عدهای بر طبل عجولانه میکوبیدند.
احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در دومین همایش تجلیل از برترینهای بورس کالا گفته که نهادهای زیادی در اقتصاد داریم که متولد میشوند اما فرصت بلوغ پیدا نمیکنند. بورس کالا جز معدود نهادهایی بوده که علیرغم تندبادهایی که پشت سر گذاشته است، به بلوغ خوبی رسیده است.
به گفته خاندوزی، منطق بورس کالا منطق شفافیت، تسهیل و کم هزینه کردن مبادلات اقتصادی است. اگر خواهان فراگیری این منطق هستیم باید ضعفهای نهادی آن برطرف بشود.
وزیر اقتصاد اظهار کرده، تا زمانی که سامانه بهینیاب و جامع تجارت نقاط ضعف بسیاری دارد یک حلقه (بورس کالا) نمیتواند کارآمد عمل کند.
خاندوزی تاکید کرده که بورس کالا بهتنهایی نمیتواند بار ناکارآمدی ضعفهای نهادی را بر دوش بگیرد. اگر این ضعفها برطرف بشود، قراردادهای بلندمدتی مابین بازیگران اصلی اقتصاد شکل میگیرد و اوضاع اقتصادی بهبود خوبی پیدا میکند.
وزیر اقتصاد اظهار کرده که بسیاری از داراییهای حبس شده در دولت باید از طریق سازوکار بورس عرضه بشود تا فرصت خلاقیت بهوجود بیاید. سازمان بورس مصوبات قانونی برای این موضوع را فراهم کند.
به گفته خاندوزی، نقدینگی سرگردان که برای کشور تلاطم آفرینی میکند باید توسط قانونگذاران و با ابزارهای ضد سوداگرایانه مهار بشود و علاوه بر این موضوع ساختار بورس باید با توسعه ابزارها این مسئله را به حداقل برساند.
وزیر اقتصاد اظهار کرده که باید شرایط سرمایهگذاری غیرمستقیم را فراهم کنیم تا ریسک سرمایهگذاری به حداقل برسد اما در کنار این موضوع باید پذیرفت که نوسان جز ذات بازار سرمایه است اما عدهای بر طبل عجولانه میکوبیدند.
به گفته خاندوزی، در کنار هیاهوهای رسانهای، سازمان بورس در مقابل واکنشهای هیجانی برای تعطیل کردن بورس، ایستادگی کرد.
وزیر اقتصاد اظهار کرده که تامین مالی زنجیرهای یکی از مسائل مهم در توسعه تولید بوده است.
به گفته خاندوزی، سیاستهای بانک مرکزی در مسئله انتشار اوراق گام باعث افزایش نرخ آن شد اما در نهایت همکاری سازمان بورس و بانک مرکزی موجب کنترل این نرخ شده است؛ این مسئله حاکی از ترمیم و تکامل همکاری بخشهای مالی است.
براساس اظهارات وزیر اقتصاد، بخش عظیمی از ناکارآمدی تامین مالی در بخش واقعی اقتصاد به عدم استفاده حداکثری از بورس بر میگردد.
براساس اعلام سنانیوز، خاندوزی گفته که عدهای پیشنهادهای منسوخ شدهای را ارائه میکنند که بهجز ایجاد بیراهههای اقتصادی، ثمره دیگری ندارد. برخی از این مدلها بسیار پرهزینه تجربه شده است و نباید آنها را تکرار کرد.