نقش کدام خوراکی در کوچکتر شدن سفرههای ایرانیان بیشتر بود+ جدول
به گزارش اقتصادنیوز؛ داده های اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیانگر آن است که مدت زمان مورد بررسی « برنج پاکستانی باسماتی درجه یک»، «شکر سفید» و «شکر بسته 900 گرمی» بیشترین رشد قیمت را در نیمه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ثبت کرده اند.
براساس آمار اعلام شده «برنج پاکستانی باسماتی درجه یک» در این دوره رشدی 90.3 درصدی داشته و قیمت آن از 10 هزار و 781 تومان در سال گذشته به 20 هزار و 514 تومان در سال جاری رسیده است. رشد قیمت «برنج تایلندی (غیرهومالی)» نیز در مدت زمان مورد بررسی نسبت به مدت مشابه سال قبل 36.5 درصد بوده است، برنج تایلندی سال گذشته در بازار با قیمت کیلویی 7 هزار و 551 تومان عرضه می شد که این قیمت در نیمه نخست سال جاری به 10 هزار و 307 تومان رسید.
هر چند در این جدول اشاره ای به قیمت برنج ایرانی و هندی نشده است، اما رصد بازار نشان دهنده آن است که این رشد قیمت به برنج ایرانی و هندی نیز رسیده و این دو نوع برنج نیز رشد قیمت قابل توجهی را در بازار تجربه کرده اند.
«شکر سفید» دومین محصولی است که در این مدت رشد قیمت را تجربه کرد و قیمت آن از 5 هزار و 190 تومان به 8 هزار و 182 تومان رسید و رشدی 57.6درصدی را تجربه کرد. قیمت « شکر بسته 900 گرمی» نیز که در مدت مشابه سال قبل با قیمت 5 هزار و 337 تومان در بازار عرضه می شد در نیمه نخست سال جاری قیمت آن به 8 هزار و 182 تومان رسید و رشدی 51.4 درصدی را ثبت کرد.
افت قیمتی های بازار
اما در کنار محصولاتی که رشد قیمت را تجربه کردند «گوشت گوساله» ، «گوشت گوسفندی مخلوط» از رشد قیمت دور ماندند و افت قیمت را تجربه کردند. براساس گزارش منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت قیمت «گوشت گوساله» در نیمه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل افت 8.3 درصدی و «گوشت گوسفندی مخلوط» نیز افت 1.5 درصدی را تجربه کردند.