رایزنی برای اجرای پروژه انتقال آب خلیج فارس به کویر مرکزی

سرمایه گذاری برای انتقال آب از خلیج فارس به 6 استان

کدخبر: ۳۹۵۲۴۹
شرکت های بزرگ صنعتی و معدنی و وزارت صمت برای اجرای طرح انتقال آب 16 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری خواهند کرد.
سرمایه گذاری برای انتقال آب از خلیج فارس به 6 استان

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اتاق تهران؛ دولت روحانی با مشارکت صنایع بزرگ و معادن مرکزی ایران برای تامین نیاز آبی صنایع بزرگ و البته بخشی از نیاز شهرهای دارای تنش آبی در 6 استان هرمزگان، کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی سرمایه‌ گذاری سنگینی را با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی و بانک‌ها انجام داده که پس از بهره‌برداری از فاز نخست در آبان‌ماه، در آینده فاز دیگری از این ابرپروژه ملی در شرایط تحریم مورد استفاده قرار می‌گیرد. دیروز 2 وزارتخانه نیرو و صنعت به همراه سازمان‌های حفاظت از محیط‌زیست و سازمان برنامه و بودجه گزارش ویژه خود را با حسن روحانی رئیس‌ جمهوری، در میان گذاشتند تا درباره طرح ملی نمک ‌زدایی آب دریا و انتقال آب از خلیج‌فارس به مرکز فلات ایران تصمیم ‌گیری شود.

در نشست دیروز که با حضور رئیس‌جمهوری برگزار شد، حاضران درباره مسیر انتقال آب، تأمین منابع مالی و ایجاد زیرساخت‌های لازم و زمان بندی اجرای طرح تصمیم‌گیری کردند و قرار شد مصوبات جلسه به دستگاه‌های مربوط ابلاغ شود. رئیس‌جمهوری، با اشاره به برخی حساسیت‌ها، بر هماهنگی میان دستگاه‌ها در اجرای این طرح ملی تأکید کرد: در زمینه تأمین آب مورد نیاز برای شرب و صنعت از منابع مختلف مطالعات و بررسی‌های لازم انجام و تلاش شده است در این خصوص با لحاظ الزامات و اقتضائات زیست‌محیطی از منابعی چون خلیج‌فارس تأمین شود. او وزارتخانه‌های نیرو و صنعت و همچنین سازمان حفاظت از محیط‌زیست و دستگاه‌های مرتبط را موظف کرد در حفاظت از محیط‌زیست و مدیریت منابع آبی، با هماهنگی و در چارچوب سیاست تصویب‌شده و برنامه‌ریزی‌های واحد، اقدام کنند. نتیجه جلسه دیروز هماهنگی و حرکت همه دستگاه‌های در مسیر از پیش ‌تعیین‌شده برای انتقال آب بود، زیرا یکی از چالش‌های انتقال آب به‌ویژه از خلیج‌فارس، بروز برخی ناهماهنگی‌ها و مطالبات منطقه‌ای برای انحراف در مسیر انتقال آب بود که به‌نظر می‌رسد با تصمیم‌گیری دولت، روند اجرای طرح سرعت بیشتری پیدا کند.

طرح ملی انتقال آب از خلیج‌فارس شامل 3قطعه می‌شود که در قطعه نخست، آب از تاسیسات نمک‌زدایی بندرعباس با یک خط لوله فولادی به سمت معدن گل‌گهر سیرجان در استان کرمان پمپاژ خواهد شد. طول این خط لوله 300کیلومتر با دبی آب 4.4مترمکعب بر ثانیه خواهد بود. قطعه دوم خط انتقال آب خلیج‌فارس با طول 150کیلومتر در حد فاصل مخزن گل‌گهر سیرجان تا مجتمع مس سرچشمه کرمان خواهد بود که دبی آب آن 3مترمکعب بر ثانیه برآورد شده است. قطعه سوم خط انتقال آب خلیج‌فارس به طول 370کیلومتر به سمت مجتمع فولاد اردکان یزد خواهد بود و آب مجتمع آهن چادرملو هم از این مسیر تامین خواهد شد و دبی آب آن 2مترمکعب بر ثانیه تعیین شده است.

هدف از پروژه انتقال آب از دریای عمان هم، تولید آب شیرین از این دریا و انتقال آن به استان‌های شرقی ایران (سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی) است که به‌دلیل بهینه‌سازی فنی و اقتصادی، شیرین‌سازی و انتقال آب در 3فاز مختلف و از طریق ماژول‌هایی با ظرفیت 2.5میلیون مترمکعب در روز انجام می‌شود. این پروژه شامل 3بخش اصلی آبگیر و کارخانه آب شیرین‌کن در منطقه مکران شهر چابهارو نیروگاه و خط انتقال آب از چابهار به زاهدان، بیرجند و در نهایت شهر مشهد می‌شود.

علیرضا رزم‌حسینی در مصاحبه‌ای گفته است: اجرای این طرح با مسئولیت وزارت صمت و با سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ معدنی کشور صورت‌می‌گیرد و عملیاتی‌شدن این طرح، اتفاق بزرگ و تحول عظیمی را در استان‌های مسیر انتقال ایجاد خواهد کرد. وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه حدود 70درصد از تاسیسات آب شیرین کن در داخل کشور ساخته شده است، گفت: در طول اجرای این پروژه نزدیک به 8هزار نفر مشغول به‌کار می‌شوند و 16هزار میلیارد تومان نیز سرمایه‌گذاری شده است. مرحله نخست این طرح با ظرفیت ۲۰۰هزار مترمکعب به منظور انتقال آب از خلیج فارس به منطقه سیرجان واقع در استان کرمان آبان ماه افتتاح شد. در قطعه نخست این طرح، آب از تاسیسات نمک زدایی بندرعباس تحویل گرفته شده و از طریق خط انتقال با لوله‌های فولادی به قطر  هزار و ۶۰۰ میلی متر به سمت معدن گل گهر سیرجان پمپاژ شد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید