نحوه فرار مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره‌ پیشین رنو؛

کارلوس گون چگونه از ژاپن به لبنان گریخت؟

کدخبر: ۴۲۷۰۷۸
کارلوس گون (Carlos Ghosn با تلفظ عربی کارلوس غصن)، تاجر فرانسوی و ، مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره‌ پیشین رنو، متولد برزیل با اصالت لبنانی است که در حال حاضر به‌عنوان مجرم فراری در سطح بین‌المللی شناخته می‌شود.
کارلوس گون چگونه از ژاپن به لبنان گریخت؟

به گزارش اقتصادنیوز؛ گون عناوینی همچون مدیرعامل میشیلن، مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره‌ی رنو، رئیس هیئت‌مدیره‌ی آوتوواز، مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره‌ی نیسان، رئیس هیئت‌مدیره‌ی میتسوبیشی موتورز و مدیرعامل اتحاد خودروسازی رنو-نیسان-میتسوبیشی را در کارنامه خود دارد.

وی همچنین سابقه‌ای طولانی در بزرگ‌ترین شرکت‌های صنعت حمل‌ونقل دارد و به‌اندازه‌ی همین سابقه، پرونده‌ها و اتهام‌های گوناگونی حول نام او شکل گرفته است تا جایی که اواخر سال ۲۰۱۸ در ژاپن بازداشت و به اتهام گزارش غیرواقعی از حقوقش به مقام‌های مالیاتی و استفاده از منابع شرکت برای منافع شخصی، تحت پیگرد قرار گرفت.وی پس از بازداشت  برای بیش از یک سال در بازداشت سپری کرد و پس از تودیع وثیقه به حصر خانگی در توکیو رفت و زمینه فرار از ژاپن را کشید.

چگونگی فرار گون از ژاپن  

خودرو تک در گزارشی به نحوه فرار این کارلوس گون پرداخته است. در این گزارش آمده ساعت ۱۰ و نیم یک شب زمستانی در دسامبر ۲۰۱۹ میلادی، کارلوس گون، مدیرعامل سابق نیسان، در جعبه‌ای پنهان شد تا از ژاپن فرار کند. او می‌گوید هواپیما قرار بود ساعت ۱۱ شب ژاپن را ترک کند. آقای گون در بازخوانی خاطرات آن روز گفت: "۳۰ دقیقه در جعبه‌ای در هواپیما در انتظار بودم، منتظر پرواز، احتمالا این طولانی‌ترین انتظار در همه عمرم بود."

  حالا با گذشت کمتر از دو سال از آن روز، مردی که زمانی مدیرعامل نیسان و رنو بود، برای اولین بار جزئیاتی درباره نحوه فرارش از ژاپن ارائه کرده است. او از روزهایی گفته که برای این که در خیابان‌های توکیو شناسایی نشود، تغییر چهره داده بود؛ تا در نهایت در جعبه بزرگی از ابزار موسیقی پنهان شود و ژاپن را ترک کند و خود را به زادگاهش لبنان برساند.

آقای گون نوامبر سال ۲۰۱۸ میلادی به اتهام کم نشان دادن حقوق سالیانه و "سوءاستفاده" از منابع مالی نیسان، دستگیر شد؛ اتهاماتی که او رد کرده است.در آن زمان او مدیرعامل نیسان ژاپن و رنوی فرانسه بود و همزمان ریاست گروه نیسان-رنو و میتسوبیشی را هم عهده‌دار بود.سیاست‌های کاهش هزینه‌های او در نیسان -که در ابتدا طرحی جنجال برانگیز بود- صرفه جویی زیادی را برای این خودروسازی به همراه داشت و آقای گون را به چهره‌ای مورد احترام و شاخص تبدیل کرد.

آقای گون درباره دستگیری سه سال پیش (۲۰۱۸) خود در فرودگاه توکیو می‌گوید: "مانند این است که اتوبوس به شما زده باشد؛ تنها چیزی که به خاطر دارم این است که شوکه شده بودم و مانند اتفاق بعد از ضایعه یخ زده بودم."او را پس از دستگیری در فرودگاه به بازداشتگاهی در توکیو بردند، به او لباس زندان داده شد و در سلول انفرادی نگه داشته شد.

مدیر عامل سابق نیسان می‌گوید: "به ناگهان باید یاد می‌گرفتم که بدون ساعت، کامپیوتر، تلفن، خبر و قلم و بدون هیچ چیزی زندگی کنم."برای بیش از یک سال او زمان زیادی را در بازداشت سپری کرد و پس از تودیع وثیقه به حصر خانگی در توکیو رفت. مشخص نبود که دادگاه او چه زمانی برگزار می‌شود. ترس این وجود داشت که زمان دادرسی طولانی باشد و در صورت محکومیت تا ۱۵ سال به زندان بیفتد.

در ژاپن نرخ محکومیت متهمان در دادگاه ۹۹/۴ درصد است. در زمان حصر خانگی بود که به آقای گون گفته شد نمی‌تواند با همسرش، کارول که به دنبال راهی برای نجات او بود، تماس داشته باشد.

نقشه فرار

مدیرعامل سابق نیسان گفت: "برنامه این بود که چهره‌ام را نشان ندهم تا در جایی پنهان شوم. تنها راه برای پنهان شدن هم این بود که در جعبه یا چمدانی باشم که کسی مرا نبیند." او گفته ایده پنهان شدن در جعبه بزرگ ابزار موسیقی "منطقی بود به خصوص زمانی که کنسرت‌های زیادی در ژاپن در حال برگزاری بود." نقشه این بود که آقای گون در روز فرار تا حد ممکن عادی رفتار کند.

"قرار بر این بود که در روزی معمولی من به طور عادی با لباس‌های همیشگی و رفتاری معمولی قدم بزنم و ناگهان همه‌چیز عوض شود." او مجبور شده بود کت و شلوارهایی که سال‌ها در زمان ریاست می‌پوشیده کنار بگذارد و شلوار جین و کفش ورزشی بپوشد.

"تصور کنید، مجبور بودم به مکان‌هایی بروم که پیش از آن نرفته بودم و لباس‌هایی بخرم که قبلا نخریده بودم." تمامی اینها بخشی از سناریویی برای افزایش شانس موفقیت او در این نقشه فرار بود تا توجهی به او جلب نشود.

لحظه فرار

آقای گون از توکیو با قطاری سریع‌السیر به شهر اوساکا رسید؛ جایی که یک هواپیمای شخصی در فرودگاهی محلی منتظر او بود.جعبه‌ای که او را پنهان می‌کرد در هتلی در همان نزدیکی بود.او می‌گوید: "وقتی وارد جعبه می‌شوید نه به گذشته فکر می‌کنید و نه به آینده، فقط به زمان حال فکر می‌کنید." "شما نمی‌ترسید، حسی به جز تمرکز در این باره ندارید که این (تنها) شانس شماست و نمیت‌وانید آن را از دست بدهید. اگر آن را از دست دهید، تمام عمر باید بهای آن را پرداخت کنید و در ژاپن گرفتار خواهید شد."

دو مرد که خود را به عنوان فعال عرصه موسیقی جا زده بودند، آقای گون را از هتل به فرودگاه منتقل کردند. مدیرعامل سابق نیسان می‌گوید آنچه به یاد دارد این است که یک ساعت و نیم در جعبه بوده. جت شخصی سر وقت توکیو را ترک کرد و آقای گون پس از پروازی شبانه، در ترکیه با هواپیمای دیگری خود را به لبنان رساند. لبنان قرارداد استرداد مجرم با ژاپن ندارد، از همین رو مدیرعامل سابق نیسان توانست آنجا بماند.

کسانی که مدیرعامل سابق نیسان را در فرار کمک کرده بودند، مایکل و پیتر تیلور، پدر و پسری بودن که ژاپن آنها را به آمریکا تحویل داد و به سه سال حبس محکوم شدند.

سرنوشت کسانی که در ژاپن ماندند

گرگ کلی، همکار سابق آقای گون که گفته شده به او در پنهان کردن درآمد اصلی‌اش کمک کرده بود، هم اکنون در توکیو در حصر خانگی است. البته او این اتهامات علیه خود را رد می‌کند. آقای گون گفته مطلع شده که دادگاه کلی، همکار سابق او، اواخر امسال برگزار خواهد شد. "خدا می‌داند نتیجه این دادگاه چه خواهد شد."

مدیرعامل سابق نیسان درباره کسانی که آنها را "قربانیان گروگانگیری سیستم قضایی ژاپن" خواند ابراز تاسف کرده است.

 

 

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید