تختگاز خودروهای داخلی در جاده گرانی + جدول
به گزارش اقتصادنیوز ؛ رصد بازار خودرو نشان دهنده آن است که افزایش مستمر قیمت موجب شده تا تقاضای مصرفی به دلیل کاهش توان مالی در بازار عقب نشینی کند و تقاضای سرمایه ای نقش اثرگذار در بازار داشته باشد. نقش این عده نوسان گیری در بازار است، بطوریکه در حال حاضر مختصات بازار با توجه به عقب نشینی خریداران مصرفی در بازار تغییر کرده و نحوه آرایش بازار هم به سمت نوسان گیری از سوی خریداران سرمایه ای در حال تغییر است.
هرچند بازار در طول هفته سپری شده روند رو به رشد را ثبت کرد، اما ارزیابی بازار خودرو نشان از آن دارد که در روزهای پایانی هفته سپری شده بازار خودرو تغییری نکرد و قیمت ها ثبات نسبی داشت. آنچه شاید بتوان این ثبات در روزهای پایانی را به آن نسبت داد، اخباری است که در این مدت هم از بیرون و هم درون بازار را تحت تاثیر قرار داده است. در این خصوص می توان به خبر فروش فوق العاده ایران خودرو و خبر اعلام شده از سوی سایپا مبنی بر اتمام معوقات تا 10 شهریور ماه سال جاری اشاره کرد، دو خبری که سمت عرضه را افزایش و عطش بازار برای خودروهای صفر را کاهش داده است.
از سوی دیگر به گفته فعالان بازار خودرو اعلام برخی خبرهای خوش مبنی بر آزاد شد برخی از اموال بلوکه شده ایران نیز بازگشت خوشبینی در بازار را به همراه داشت، عاملی که موجب شد تا در روزهای پایانی هفته شاهد بازار آرام باشیم ، موضوعی که در سایر بازارهای دارایی نیز دیده می شود.
اما سومین عاملی به پای ثابت تغییر بازار باز می گردد، قیمت ارز است. دلار با کوچکترین تغییری بازارهای دارایی را تحت تاثیر قرار می دهد. دلار در این هفته نزدیک به هزارتومان رشد داشت.
روند بازار خودرو
ارزیابی بازار خودرو نشان دهنده آن است که در اولین هفته شهریور ماه پرونده خودروهای داخلی با رشد 6.6 درصدی بسته شد. به گفته فعالان بازار خودرو در این هفته خودروهای پرتیراژ رشد 5 تا 10 میلیون تومانی در بازار داشتند. ارزیابی بازار خودرو نشان دهنده آن است که بیشترین رشد قیمت اولین هفته شهریور ماه به دو خودرو «سمندLX» و «ساینا» اختصاص داشته و این دو خودرو با افزایش 10 میلیون تومانی در بازار رکورد رشد قیمت در بازار را شکستند. به گفته فعالان بازار خودرو نوسان نرخ دلار عمده عامل افزایش 10 میلیونی قیمت این دو خودرو بوده است، اما برخی معتقدند که رشد قیمت خودرو شتاب بیشتری نسبت به قیمت دلار داشته است.
براساس ارزیابی های صورت گرفته چهار خودروی «پژو 206تیپ 5 »، «پژو 206 صندوقدار» ، «تیبا صندوقدار» و «تیبا2 معمولی» نیز افزایش 8 میلیونی قیمت در بازار را تجربه کردند.
قیمت کوییک در بازار خودرو
با توجه به وضعیت بازار این سوال مطرح می شود که خانواده «کوییک» این هفته در میان محصولات سایپا چه روندی داشته اند؟ براساس ارزیابی بازار، کوییک معمولی هفته سپری شده را با رشد 5 میلیونی قیمت پشت سر گذاشت و قیمت آن به 170 میلیون تومان رسید و «کوییک R » نیز در این مدت رشد 5 تومانی در بازار داشت و 177 میلیون تومان در بازار قیمت گذاری شد.
قیمت «شاهین» در بازار خودرو
از دیگر محصولات سایپا می توان به خودرو «شاهین» اشاره کرد که اواخر سال گذشته به تعداد محدود و به صورت نمادین به خریداران این خودرو تحویل شد. شرکت سایپا در آن زمان قیمت 268 میلیون تومان را برای این خودرو تعیین کرد، اما براساس قیمت های جدید اعلامی از سوی شرکت های خودروساز قیمت کارخانه ای شاهین به 291 میلیون تومان رسید و رشدی 23 میلیون تومانی را تجربه کرد.
به گفته فعالان بازار خودرو هر چند این خودرو به صورت محدود در بازار عرضه شده و اندک شماری از آنها از رهن کارخانه خارج شده اند با این شرایط می توان گفت در حال حاضر این خودرو در بازار 353 تا 360 میلیون تومان قیمت گذاری می شود، اما با توجه به اینکه هنوز سند شاهین در رهن است و بسیاری تمایل به خرید و فروش های متفرقه ندارند نمی توان قیمت قطعی این خودرو را اعلام کرد.
قیمت محصولات پژو در بازار
خانواده «پژو 206» نیز هفته گذشته را در بازار با رشد 5 تا 8 میلیون تومانی به پایان رساندند. براساس ارزیابی های صورت گرفته «206 تیپ 2» در بازار 250 میلیون تومان قیمت گذاری شد و رشد 5 میلیونی را ثبت کرد. از سوی دیگر «پژو 206 تیپ 5» نیز در هفته سپری شده رشد 8 میلیونی را ثبت کرد و قیمت آن به 286 میلیون تومان در بازار رسید. «پژو 206 صندوقدار» دیگر محصول خانواده 206 نیز در هفته سپری شده رشدی 8 میلیونی را تجربه کرد و قیمت آن به 280 میلیون تومان رسید.
قیمت خانواده سمند در بازار
ارزیابی بازار محصولات ایران خودرو نشان دهنده آن است که «سمند lx با موتورEF7 » نیز هفته سپری شده را با رشد قیمت 5 میلیونی در بازار به پایان رساند و در مدت زمان مورد بررسی با قیمت 259 میلیون تومان در بازار عرضه شد. «سمندlx» نیز با رشد 10 میلیونی در بازار با قیمت 240 میلیون تومان قیمت خورد و «سورن» هم رشد 5 میلیونی قیمت را در دوره زمانی مورد بررسی تجربه کرد و در بازار 265 میلیون تومان قیمت گذاری شد.
قیمت تیبا در بازار
از دیگر محصولات بازار پرتیراژ ها می توان به «تیبا صندوقدار» اشاره کرد؛ ارزیابی بازار خودرو نشان دهنده آن است که در مدت زمان مورد بررسی قیمت «تیبا صندوقدار» با رشد 8 میلیونی در بازار به 150 میلیون تومان رسید. قیمت «تیبا2» معمولی نیز با تغییر 8 میلیون تومانی در بازار 160 میلیون قیمت خورد. «ساینا» هم در هفته سپری شده رکورد افزایش 10 میلیونی را در بازار به نام خود ثبت کرد و قیمت آن به 161 میلیون تومان رسید.