همه چیز درباره بهداشت و سلامت روان/ عوال تاثیر گذار
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از پرشین وی؛ بهداشت و سلامت روان فردی برای ادامه زندگی سالم یک امر ضروری است همواره با بهداشت روان سالم می توانید کیفیت زندگی و سلامت جسمی را هم تضمین کنید یک فرد سالم فردی است که هم از لحاظ فکری و هم از لحاظ جسمی سالم باشد و برای بهداشت سلامت رواناستانداردهایی وجود دارد که با هم در این مطلب از پرشین وی به آن می پردازیم
بهداشت و سلامت روان
سلامت روان عبارتست از رفتار موزون و هماهنگ با جامعه و شناخت و پذیرش واقعیات اجتماعی و قدرت سازگاری با آنها ارضای نیازهای خویش به طور متعادل درعین هدفداری در زندگی و شکوفا کردن استعدادهای فطری خود« همانا این دلها همانند بدنها افسرده می شوند پس برای شادابی دلها سخنان زیبای حکمت آمیز را بجویید. » حضرت علی علیه السلام
یکی از از نعمتهای بسیار ارزشمند پروردگار برخورداری از جسم و روان سالم است و بهره مندی از آن در گرو رعایت موازین بهداشتی است .
روحانی خلع لباس شده سرباز وظیفه شد! +عکس
بهداشت از نظر علمی به معنای پیشگیری از بیماری ها و در نتیجه افزایش طول عمر و سلامتی در انسان است. بهداشت را در یک طبقه بندی کلی به دو نوع بهداشت جسمی و بهداشت روانی تقسیم نموده اند. حال سوال این است که بهداشت و سلامت روان چیست و چه عواملی بر آن تاثیر می گذارد.هیچ انسانی در برابر بیماری های روانی مصونیت ندارد.
بهداشت روان علمی است برای بهتر زیستن و رفاه اجتماعی که تمام زوایای زندگی از اولین لحظات حیات جنینی تا مرگ اعم از زندگی داخل رحمی نوزادی کودکی تا نوجوانی بزرگسالی و پیری را در بر می گیرد.بهداشت روان دانش و هنری است که به افراد کمک می کند تا با ایجاد روش هایی صحیح از لحاظ روانی و عاطفی بتوانند با محیط خود سازگاری نموده و راه حل های مطلوب تری را برای حل مشکلاتشان انتخاب نمایند.
انفجار مهیب در یک زندان/ چند نفر کشته شدند؟
اکثر روانپزشکان توانایی سازش با محیط انعطاف پذیری قضاوت عادلانه و منطقی در مواجه با محرومیتها و فشارهای روانی را ملاک سلامت و تعادل روان میدانند و هدف اصلی از درمان بیماران روانی نیز قادر کردن آنها به زندگی خانوادگی اجتماعی و به اصطلاح سازش با محیط است.
● مفهوم سلامت روان چیست
سلامت روان عبارتست از رفتار موزون و هماهنگ با جامعه و شناخت و پذیرش واقعیات اجتماعی و قدرت سازگاری با آنها ارضای نیازهای خویش به طور متعادل درعین هدفداری در زندگی و شکوفا کردن استعدادهای فطری خود.
مفهوم بهداشت روانی عبارت است از : تامین رشد و سلامت روانی فردی و اجتماعی پیشگیری از ابتلا به اختلال روانی درمان مناسب و بازتوانی آن.
سلامت روانی به نحوه تفکر احساس و عمل اشخاص بستگی دارد. به طور کلی افرادی که از سلامت روانی برخوردار هستند. نسبت به زندگی نگرش مثبت دارند. آماده برخورد با مشکلات زندگی هستند. در مورد خود و دیگران احساس خوبی دارند. در محیط کار و روابطشان مسئولیت پذیر می باشند. زیرا وقتی از سلامت روانی برخوردار باشیم انتظار بهترین چیزها را در زندگی داریم و آماده برخورد با هر حادثه ای هستیم ما با آموختن ویژگی های سلامت روانی بهتر می توانیم به روح و روان متعادل و شاد دست یابیم.
سلامت روانی در بسیاری از موارد مانند سلامت جسمی است و باید به آن توجه کافی داشت. بسیاری از مردم برخی اوقات احساس افسردگی می کنند همان طور که بسیاری از آن ها دچار سرماخوردگی می شوند. از همین رو نمی توان از همه ناراحتی های روحی جلوگیری کرد همان طور که از بروز همه بیماری های جسمی نیز نمی توان ایمن بود.
رسیدن به سلامت روانی به هیچ وجه تصادفی نیست نیل به این هدف باصرف زمان و زحمت محقق می شود. همچنین نباید فراموش کرد که اعتماد به نفس کلید سلامت روانی است . وقتی که اعتماد به نفس بالا باشد از زندگی رضایت داریم هدف های زندگی را مشخص می کنیم و بهآنها می رسیم برای حل مشکلات به خود اتکا می کنیم روابط سالم و قوی ایجاد می نمائیم و ناملایمات و پستی و بلندی های زندگی را می پذیریم . سلامت روانی و جسمی هر دو برای خوشبختی انسان ضروری اند.
طبق آخرین گزارشات منتشر شده از سوی سازمان بهداشت جهانی بسیاری از کشورها بخش بسیار اندکی از بودجه بهداشتی خود را صرف بهداشت روانی می کنند. یک پنجم یکصد کشوری که آمارهای خود را به این سازمان ارائه داده اند کمتر از یک درصد بودجه بهداشتی خود را برای سلامت روانی هزینه می کنند .
درحالی که طبق آمارهای این سازمان ۱۳ درصد هزینه های درمان بیماریها به دسته گسترده ای از اختلالات عصبی روانی مربوط می شود.یافته های جدید حاصل از تحقیقات این سازمان نیز بیانگر این واقعیت است که مراقبت از بهداشت روانی هنوز در اولویت قرار نگرفته است و منابع جهانی برای مبتلایان به اختلافات روانی و عصبی به منظور رفع نیازهای روزافزون بهداشت روانی ناکافی و توزیع آنها در جهان نابرابر است .
سازمان بهداشت جهانی شعار امسال این سازمان را بمناسبت روز جهانی سلامت روان « ایجاد آگاهی ; راهی برای کاهش خطرات ناشی از خودکشی و بیماریهای روانی » اعلام نمود.
برای تامین بهداشت روانی فرزندان باید چه کارهایی کرد
۱) توجه به نیازهای فرزندان و برآورد کردن آنها
۲) برقراری روابط عاطفی و صمیمی با فرزندان
۳) دوری از نزاعهای خانوادگی
۴)عدم تبعیض بین فرزندان
۵) استفاده بجا و به موقع از تشویق و تنبیه
۶) آموختن چگونگی برخورد با مشکلات و واقعیتها به فرزندان
۷) آشنا کردن فرزندان با دگرگونی های جسمانی به خصوص دوران بلوغ
۸) پرهیز از تحقیر و بی احترامی و یا محبت بیش از حد به فرزندان
۹) یاد و توکل بر خدا در همه ی امور و یادآوری آن به فرزندان
بهداشت روان دانش و هنری است که به افراد کمک می کند تا با ایجاد روش های صحیح از لحاظ روانی و عاطفی بتوانند با محیط سازگاری نموده و راه حل های مفید و مطلوبی را برای حل مشکلات خود انتخاب نمایند. بهداشت روانی افراد متاثر از عوامل متعدد خانوادگی آموزشی اجتماعی اقتصادی و فرهنگی می باشد که مهم ترین آنها « خانواده » است.
بیشتر بدانید مشخصات افرادی که از بهداشت روانی سالم برخوردارند
*برای دیگران بتواند رضایت ایجاد کند.
*در ایجاد رضایت و وفاداری توانا باشد.
*از ایجاد رضایت برای دیگران احساس رضایت کند.
*با رضایت دیگران خود نیز خشنود شود.
*از اوقات فراغت خود ساعت های خوشی به وجود آورد.
*از اوقات فراغت به بهترین شکل برای پیشرفت استفاده کند.
*در یادگیری توانا باشد.
*از ترس و اضطراب راحت باشد.
*بر مشکلات به راحتی غلبه کند.
*به سوی اهداف تعیین شده حرکت کند.