جهان علیه آمریکا شد

کدخبر: ۳۹۹۴۸۵
پایگاه خبری هیل در گزارشی به انبار کردن دوزهای واکسن کرونا در آمریکا و افزایش فشارها به دولت آمریکا برای به اشتراک گذاشتن واکسنهای اضافی با بقیه کشورهای جهان که با کمبود واکسن مواجه هستند پرداخت.
جهان علیه آمریکا شد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، هیل نوشت، دولت فدرال آمریکا مقادیر زیادی واکسن ذخیره کرده است در حالی که بقیه جهان با کمبود واکسن دست و پنجه نرم می‌کنند. این درحالیست که ایالات متحده واکسن کافی برای واکسیناسیون افراد بزرگسال خود تهیه کرده است تا آنجا که هر فرد بزرگسال می‌تواند سه بار واکسینه شود و این ذخیره سازی در حال افزایش نیز است. 

با این حال، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا هفته گذشته دستور داده است که 100 میلیون دوز دیگر واکسن شرکت «جانسون اند جانسون»(واکسن تک دوزی) خریداری شود. آمریکا پیش از این 100 میلیون دوز واکسن جانسون سفارش داده بود.

کاخ سفید این ذخیره سازی را اینگونه توجیه کرده است که دوزهای اضافی می‌تواند در برابر گونه های جدید ویروس کرونا، واکسیناسیون کودکان، مشکلات احتمالی در روند تولید واکسن و یا به عنوان دوزهای تقویت کننده، کمک کننده باشند.

هیل در ادامه گزارش داد، هرچند که این سفارش تا نیمه دوم سال 2021 محقق نخواهد شد اما باعث می‌شود که آمریکا 200 میلیون دوز واکسن جانسون اند جانسون ذخیره کند که برای واکسیناسون 200 میلیون نفر کافی است.

هفته گذشته خبرنگاران در کاخ سفید درباره ذخیره سازی واکسن توسط دولت آمریکا سوال کردند. بایدن در پاسخ به آنها گفته است از شرایط جهانی پاندمی کرونا مطلع است اما اولویت ما اول آمریکاست.  رئیس جمهور آمریکا در ادامه گفت، اولویت دریافت واکسن کرونا با مردم این کشور است و اگر چیزی اضافه بماند به کشورهای دیگر فرستاده می‌شود.

دیگر مقامات آمریکایی نیز تاکید کرده‌اند که آمریکا هیچ واکسنی به کشورهای دیگر اعطا نخواهد کرد تا کل جمعیت این کشور واکسینه شوند. 

اما کارشناسان و متخصصان خدمات بهداشت جهانی معتقدند که آمریکا توان هدیه و اعطای واکسن به دیگر کشورها بدون اینکه تاثیر منفی قابل توجهی در این کشور بگذارد را دارد اما آنها مایل نیستند که کار را انجام دهند.

«سارا سوینهارت» یک سخنگوی «کمپین جهانی وان»(سازمانی در زمینه مبارزه با فقر) می‌گوید، جهان هم اکنون با بحران دسترسی به واکسن کرونا مواجه است و دولت بایدن تا کنون هیچ چارچوب و زمانبندی برای توزیع واکسنهای اضافی خود تعریف نکرده است. 

یک سازمان جهانی همکار سازمان یونیسف که با سازمان کوواکس برای توزیع واکسن کار می‌کند هم گفته، کشورهایی که کارکنان خدمات درمانی و افراد در معرض خطر خود را واکسینه کرده‌اند باید واکسنهای خود را با دیگر کشورها به اشتراک بگذارند.

سیاست آمریکا در این زمینه حتی باعث انتقاد همپیمانان این کشور نیز شده و تأمین واکسن کرونا به جدالی دیپلماتیک میان کشورهای غربی تبدیل شده است. روز سه‌شنبه، «شارل میشل» رئیس شورای اروپا در بیانیه‌ای نوشت: «از شنیدن اتهام ملی‌گرایی در خصوص واکسن که علیه اتحادیه اروپا مطرح شدند، شوکه شدم».

رئیس شورای اروپا افزود: «در این مسئله نیز حقایق دروغ نمی‌گویند. بریتانیا و ایالات متحده به‌طور آشکار صادرات واکسن یا اقلام ساخت واکسن به اتحادیه اروپا را ممنوع کرده‌اند اما اتحادیه اروپا هرگز صادر کردن آن‌ها را متوقف نکرده است».

در مقابل «دومینیک راب» وزیر امور خارجه انگلیس در نامه‌ای به میشل ادعاهای او درباره توزیع واکسن کرونا را «تماماً غلط» توصیف کرد و روز چهارشنبه «نیکول مانیون» معاون سفیر اتحادیه اروپا در لندن به وزارت امور خارجه انگلیس فراخوانده شد.

انبار سازی واکسن کرونا در آمریکا درحالیست که چین به عنوان یکی از کشورهای تولید کننده واکسن قصد دارد تا پایان سال جاری میلادی، 500 میلیون دوز واکسن به کشورهای دیگر کمک کند. 

بی توجهی آمریکا به سایر کشورهای جهان در حالیست که سازمان بهداشت جهانی همواره درباره توزیع ناعادلانه واکسن کرونا و وظیفه اخلاقی کشورها برای کمک به کشورهای فقیرتر هشدار داده است.


 

پربازدیدترین‌ها
اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید