انتقادات تند علم الهدی از دولت روحانی
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم ، سیداحمد علمالهدی ظهر امروز در خطبههای نماز جمعه مشهد مقدس در جوار بارگاه رضوی اظهار کرد: در برابر خطا و لغزش در زندگی خانوادگی باید این نکته مدنظر باشد که همسر انسان، دشمن یکدیگر نیستند و اگر یک حرکت منافی وظیفه و یا اجرای حقوقی همسری شکل گرفته صرفا یک خطا و لغزش و اشتباه است.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: در زندگی زناشویی باید در مقابل خطا و لغزش گذشت داشته باشند یعنی خطای همسر و یکدیگر را در نظر نیاورند و بگذرند.
علمالهدی با اشاره به اینکه لغات مردسالاری و زن سالاری در زندگی خانوادگی وسوسه شیطان است، تصریح کرد: خانواده نه جای زن سالاری و نه جای مردسالاری است و خانواده کانون اصلی عشق سالاری است. قرآن کریم میفرماید زن و شوهر باید برخوردی دوستانه داشته باشند و این مهم را به مردان دستور میدهد زیرا از ناحیه مرد خانواده موثرتر است.
وی گفت: ابراز محبت و عشق در کانون خانواده از ناحیه مرد باید نسبت به همسر و فرزندان صورت بگیرد؛ عکسالعمل این عشق نیز از سوی همسر و فرزندان صورت میگیرد.
امام جمعه مشهد مقدس گفت: گاهی از اوقات در زندگی مسائلی رخ میدهد که انسان را ناراحت میکند و حاضر به اظهار محبت نیست و حتی کراهت دارد اما قرآن میفرماید شاید خداوند متعال در آنچه شما از آن کراهت دارید خوبیها و خیر کثیری قرار داده باشد.
علمالهدی تصریح کرد: در زندگی زناشویی باید از خطا و لغزش همسر گذشت کرد؛ در زندگی زناشویی همواره باید عاقلانه برخورد کرد و به اصطلاح دخل و خرج کرد یعنی غصه و ناراحتی را با شادی در یک کفه قرار داد و هرچه میتوان درد و رنج را در زندگی زناشویی کاهش داد و به همین دلیل است که قرآن دستور به زناشویی بر صراط معروف میدهد.
وی با اشاره به توصیه قرآن مبنی بر صبر در برابر بداخلاقی همسر تصریح کرد: صبر مرد در مقابل بداخلاقی زن به تعبیر پیامبر اسلام، اجر و ثواب صبر ایوب پیامبر(ص) را دارد. صبر کردن بر این بداخلاقی و چالش و اضطراب ایجاد نکردن و خانواده را مهد آرامش نگاه داشتن دارای ثواب بسیار بالایی است.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: در روایت دیگری نیز در مورد زنانی که بر بداخلاقی و سوءخلق مرد صبر میکنند مطلبی ذکر شده که بحارلانوار نیز آن را آورده است. بر این اساس خانمی که بر بداخلاقی شوهرش صبر میکند و با محبت برخورد میکند و جواب میدهد، به اندازه اجر و ثواب صبر آسیه همسر فرعون اجر میدهد.
علمالهدی در ادامه با اشاره به تقارن امروز با سالروز میلاد مسعود حضرت بقیهالله(عج) گفت: در مشهد همه ساله مراسمی برپا بود که سال گذشته بخاطر این بیماری منحوس کرونا برگزار نشد و امسال هم با آن کیفیت قابل اجرا نیست؛ هر سال در روز نیمه شعبان اجتماع بزرگ منتظران در میدان شهدا تشکیل میشد و از آنجا سرودخوانان برای عرض تبریک به امام هشتم(ع) راهنمایی و سپس تشرف صورت میگرفت که سال گذشته برگزار نشد و امسال نیز مسئولان بهداشت دستور دادند این راهپیمایی صورت نگیرد اما اجتماع بزرگ منتظران برپا خواهد بود.
وی ادامه داد: این برنامه بسیار بااخلاص و عاشقانه نسبت به امام زمان(عج) است و عشق و اخلاص با شرکت در این محفل به منصه ظهور و بروز میرسد؛ هفته اول در سال جدید است و مقام معظم رهبری طبق معمول همه ساله شعار سال را با عنوان تولید؛ پشتیبانی و مانعزدایی تعیین کردهاند. این شعار سال در تابلوها و شعارهای تلویزیونی در همه جا نوشته میشود و سخنرانان نیز آن را به زبان میآورند اما امسال مسئولان به جای تکرار این شعار در سربرگ نامهها برای تحقق شعار سال برنامه به مردم اعلام کنند.
امام جمعه مشهدمقدس تصریح کرد: مسئولان باید برنامه خود را در این زمینه و برای تحقق شعار سال ارائه کنند؛ باید بدانیم در سال ۱۴۰۰ برنامه مسئولان در این زمینه چیست و مصداق دادن به برنامه چگونه خواهد بود.
آیتالله علمالهدی اضافه کرد: مقام معظم رهبری در سخنرانی ابتدای سال هم رهنمود دادند و هم راهبردها را ارائه کردند؛ در فرمایشات ایشان سه نکته بود که نشان از یک گلایه و شکایت از وضع امروز جامعه ما بود که این سه نکته را بایستی مورد توجه قرار دهیم.
وی خاطرنشان کرد: نکته اولی که مقام معظم رهبری فرمودند این بود که اقتصاد ایران را به تحریم گره نزنید؛ در اینکه اقتصاد به تحریم گره زده شود معطلی و سردرگمی و بلاتکلیفی ایجاد میشود؛ هر وقت دولت اعلام میکند میخواهیم کاری کنیم تحریمها برداشته شود همه چیز در اقتصاد متوقف میشود؛ آمریکاییها گفتهاند تحریم را لغو نمیکنیم؛ مقام معظم رهبری فرمودند یک راه این است سراغ دشمن برویم و از وی بخواهیم تحریم را بردارد که عین ذلت است؛ دیگر اینکه خودمان حرکت و اثر تحریم را از بین ببریم و فرمودند اقتصاد را به تحریم گره نزنید.
علمالهدی بیان کرد: یکی از دولتمردان ما گفت که تکرار سیاست نتیجه متفاوتی ندارد؛ سیاست تحریمی که ترامپ اجرا کرد و شکست خورد را اگر بخواهند دنبال کنند به نتیجه مشابهی میرسد اما ما این حرف را به خود دولت میزنیم و میگوئیم چندین سال اقتصاد را به برجام گره زدید و از فرصتهای داخلی صرفنظر کردید و وضع اقتصاد و معیشت مردم بدتر شد؛ چرخ سانتریفیوژ میچرخد اما چرخ زندگی مردم پشت صف مرغ و روغن میچرخد؛ اگر نداشتیم میگفتیم نداریم؛ اگر مرغ و روغن نبود عنوان میشد نداریم اما در تلویزیون دائما این محصولات تبلیغ میشود پس چرا این صفهاست؟ مدیریت اجرایی مملکت مشکل دارد. مردم چرخ زندگیشان باید در پشت صف مرغ و روغن بچرخد؟ همه چیز را به تحریم گره زدند و تحریم هم برداشته نشد.
وی ادامه داد: روزی که این تحریمها خنثی و بی اثر شود و زندگی مردم ما در توسعه معیشت بچرخد دشمن به این ابزار کاری نخواهد داشت و مجبور است از بازار ما استفاده کند.
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: نکته دوم در فرمایش مقام معظم رهبری این بود که ایشان فرمودند حداکثر استفاده از فضای مجازی برای دلسرد کردن مردم صورت میگیرد؛ فرمودند در سایر کشورها فضای مجازی مدیریت میشود اما در کشور ما مدیریت نمیشود؛ زمانی این آزادی مربوط به مردم است که باید آزاد باشند؛ آزادی شعار اول مردم بود و باید از این آزادی بهره گرفت اما فضای مجازی ما برای مردم آزادی ندارد بلکه برای دشمنان ما آزادی دارد. دشمنان را در فضای مجازی خود آزاد کردهایم. آنچه میدان تاخت و تاز شده و در حال استفاده است چهار گروه هستند.
آیت الله علمالهدی بیان کرد: براندازان از این فضای مجازی در حال بهرهگیری هستند؛ گروه دوم جریان استحالهطلب است که میخواهد انقلاب و نظام را در خط منافع خود درآورد؛ گروه سوم جریان الحاد و لامذهبی است که با خدا دشمنی دارد و اصول دین و مقدسات مذهبی را انکار میکند و در فضای مجازی جریان دارد؛ گروه چهارم هم طنز و اهانت و ابتذال است که شخصیتهای برجسته نظام را مورد اهانت قرار میدهد و جریان ابتذالی که میخواهد جوان ما را در آتش غرور جنسی بسوزاند از این فضای مجازی بهره میگیرد.
وی اظهار داشت: آیا مقصود آزادی دشمنان و ملحدان و براندازان و اهانتگران و طنزپردازان و ابتذالگران بود؟ به گونهای فضای مجازی مدیریت میشود که مقام معظم رهبری فرمودند این افتخار ندارد. احساس مسئولیت در این فضای مسمومی که تحت عنوان آزادی ایجاد کردید نمیکنید؟
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: نکته دیگر در فرمایش مقام معظم رهبری تاکید بر اختیارات رئیس جمهور بود؛ برخی تبلیغ میکنند شرکت در انتخابات فایدهای ندارد زیرا رئیس جمهور قدرتی ندارد بنابراین انتخابات در ریاست جمهوری در اداره کشور نقشی ندارد اما مقام معظم رهبری فرمودند عمده اختیارات در اختیار رئیس جمهور است و اختیارات قوه قضائیه و نهادهای نظامی در مقابل اختیارات رئیس جمهور، صفر است زیرا مدیریت اجرایی کشور دست رئیس جمهور است.
آیت الله علم الهدی بیان کرد: مسئله دیگر اینکه در برابر ناکارآمدی مدیریت دولت افراد میگویند مثلا قوه قضائیه اجازه نداد یا نهاد نظامی اجازه اجرای منویات نظامی را نداد. مقام معظم رهبری فرمودند اختیارات اینها در مقابل قدرت رئیس جمهور ناچیز است و کسی نمیتواند مزاحم مدیریت اجرایی کشور شود و لذا عذر نیاورند که دیگران اجازه ندادند کار کنیم و اگر مشکلی بوده در سوء مدیریت است.