وزیر بهداشت باز هم نامه نوشت / مراکز 24 ساعته سرپایی به شدت گسترش یابد

کدخبر: ۴۰۴۳۲۷
​اقتصادنیوز :‌وزیر بهداشت در نامه‌ای به معاونان درمان، بهداشت و غذا و دارو وزارت بهداشت و روسای دانشگاه‌أهای علوم پزشکی سراسر کشور ضمن اشاره به اینکه آنچه همکارانم در روزهای اخیر می‌بینند ناشی از بی‌توجهی‌های قبل از سفرها به‌خصوص بازارهای شلوغ، صف‌های طولانی و درهم فشرده مرغ و غیره است، هفت بند راهبرد اجرایی را جهت کاهش فشار سنگین به بخش‌های بستری و احتمال کمبود تخت بیمارستانی بخصوص مراقبت های ویژه ابلاغ کرد.
وزیر بهداشت باز هم نامه نوشت / مراکز 24 ساعته سرپایی به شدت گسترش یابد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، بنابر اعلام وزارت بهداشت متن نامه سعید نمکی خطاب به دکتر قاسم جان بابائی - معاون درمان، دکتر علیرضا رئیسی - معاون بهداشت، دکتر محمدرضا شانه ساز- معاون و رئیس سازمان غذا و دارو و روسا و سرپرست دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی به شرح زیر است: « پیرو مکاتبات و مذاکرات قبلی با توجه به التهاب ناشی از موج چهارم بیماری COVID-۱۹ در کشور، همانگونه که در مکاتبات قبل یادآور شدم پیش‌بینی از ارتفاع موج جدید سنگین‌تر و حجیم‌تر از امواج قبلی است. آنچه همکارانم در روزهای اخیر از موارد بستری می‌بینند ناشی از بی توجهی‌های قبل از سفرها به خصوص بازارهای شلوغ، صف‌های طولانی و درهم فشرده مرغ و غیره است و افزایش تصاعدی موارد سرپائی حاکی از اثرات سفرهای نوروزیست که از روزهای آینده باید منتظر افزایش موارد بستری باشیم. لذا جهت کاهش فشار سنگین به بخش های بستری و احتمال کمبود تخت بیمارستانی، بخصوص مراقبت های ویژه مجدداً توجه به موارد زیر را یادآور می شوم:

۱- گام جدید طرح شهید سلیمانی با همکاری بسیج و سازمان‌های مردم نهاد در قالب محله محور کماکان به عنوان اولین سطح مراقبتی و بیماریابی باید مورد توجه قرار گیرد.

۲- مراکز ۱۶ و ۲۴ ساعته سرپائی باید به‌شدت گسترش یابد. در این مراکز حتماً نمونه گیری و انجام تست، آموزش مراجعه کنندگان، یافتن نزدیکان در تماس با فرد مبتلا، ایزوله کردن آنان و در صورت نیاز ارجاع به کلینیک های تنفسی بسیار حائز اهمیت است.

۳- تجربه مدیریت بیماری در موج جدید با ویروس انگلیسی در استان خوزستان نشان داد درمان سریع ضد ویروس در بیماران علامت دار و پرخطر در اولین روزهای ابتلا در کاهش بار ویروس و پیشگیری از شروع فاز مخرب ایمونولوژیک بسیار موثر است. لذا در کلیه مراکز سرپائی توسط پزشک متخصص و یا پزشک عمومی مطلع بر مبنای پروتکل های ابلاغی، درمان ضد ویروس با داروهائی که در پروتکل های ابلاغی معاونین محترم بهداشت و درمان قید شده ضروری است. این داروها حتماً توسط رئیس محترم سازمان غذا و دارو و معاونین غذا و داروی استان ها باید در داروخانه های منتخب به مقدار کافی ارائه گردد. خوشبختانه کمبود داروئی نداریم و ضرورت دارد تعداد داروخانه های منتخب به حد کافی و لیست آنها در مراکز درمان سرپائی نصب شود تا بیماران جهت تهیه دارو سرگردان نشوند. این داروها طبق مصوبه، تحت پوشش بیمه های سلامت و تأمین اجتماعی و بیمه های مکمل هستند.

۴- طبق دستور رئیس جمهور محترم و همراهی رئیس محترم سازمان برنامه و بودجه قرار شد معوقات دانشگاه ها که از محل منابع طرح تحول و ۱% ارزش افزوده در سال گذشته تأمین نشد سریعاً انجام و مطالبات طرف های قرارداد در مراکز سرپائی پرداخت گردد. ضمناً قرار شد جهت راه اندازی تخت های بیمارستانی و مراکز بهداشتی درمانی نزدیک به بهره برداری نیز منابع در اسرع وقت تأمین گردد.   هماهنگی روسای دانشگاه‌ها با معاونت محترم توسعه مدیریت و منابع و معاونین محترم درمان و بهداشت در این راستا بطور مستمر ضروریست.

۵- جهت قطع هرچه زودتر زنجیره انتقال ویروس خطرناک جهش یافته نظارت دقیق و مستمر بر رعایت شیوه نامه های بهداشتی الزامیست. هرگونه قصور در عدم گزارش به‌موقع پروتکل شکنی ها در کلیه سطوح به عهده رئیس محترم دانشگاه استان خواهد بود. قویاً باید بر اجرای پروتکل ها نظارت و هرگونه نقص آنها باید به مراجع ذیصلاح منعکس گردد. رونوشت مکاتبات همه روزه به دفتر اینجانب نیز ارسال شود.

۶- با توجه به احتمال ورود ویروس های موتاسیون یافته غیر انگلیسی توسط مسافرین بازگشته از سفرها، بخصوص از کشورهای همسایه، مرزهای هوائی و زمینی به‌شدت کنترل گردد.  

کلیه موارد باید نمونه گیری و پس از اطمینان از عدم آلودگی اجازه ورود داده شود. سازمان هلال احمر نیز در این راستا آماده همکاری است. ضمناً همانگونه که قبلاً ابلاغ کرده ام، مرتب باید نمونه های ادواری جهت NGS ارسال گردد تا از عدم وجود موتاسیون داخلی نیز مطمئن شویم.

معاون محترم تحقیقات و فناوری و معاون محترم بهداشت در این راستا کمک خواهند کرد. در این مورد استانهایی همچون هرمزگان، بوشهر و دیگر استانهای جنوبی که اسکله تخلیه بار توسط کشتی های خارجی دارند با توجه به ورود بارهایی از کشور برزیل و هندوستان و شیوع ویروس جهش یافته برزیلی و بشدت موتاسیون یافته هندی شدیداً مراقب باشند تا هرگونه تماس مستقیم و غیر مستقیم، عامل انتقال ویروس نشود ضمن آنکه باید بنحو مقتضی از عدم آلودگی خدمه و بار این کشتی ها قبل از رسیدن به اسکله مطمئن شویم. این دقت با سطحی دیگر مشمول بنادر شمالی و گمرکات دیگر کشور نیز می شود. همزمانی آلودگی کشور با ویروسی غیر از ویروس جهش یافته انگلیسی کار را غیر قابل کنترل خواهد کرد.

۷- لازمست استفاده از ظرفیت مطب ها، کلینیک ها و بیمارستان های خصوصی و خیریه بنحو احسن مورد توجه قرار گیرد.

توفیق کلیه عزیزان را از خداوند بزرگ مسئلت دارم.»

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید