اسماعیلی: مرگ آزاده نامداری جنایی نیست/ برخی از توئیت‌بازان عملکرد قوه قضاییه را زیر سوال بردند

کدخبر: ۴۰۵۲۸۳
غلامحسین اسماعیلی امروز در نشست خبری خود درباره دو پرونده مهم مفاسد اقتصادی واکنش نشان داد. او همچنین درباره مرگ آزاده نامداری توضیح داد.
اسماعیلی: مرگ آزاده نامداری جنایی نیست/  برخی از توئیت‌بازان عملکرد قوه قضاییه را زیر سوال بردند

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، غلامحسین اسماعیلی در نخستین نشست خبری خود در سال ۱۴۰۰ ضمن تبریک سال جدید، ماه شعبان و حلول ماه رمضان، اظهار کرد: امیدوارم مومنان روزه‌دار از ظرفیت ماه رمضان حداکثر بهره را ببرند و علاوه بر روزه‌داری و کسب تقوای الهی به ویژه با ارائه کمک‌های مومنانه و افطاری روزه‌داران نیازمند در جهت تسهیل امور دنیا و اخرت خود گام‌های موثری بردارند.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: بر رعایت حرمت این ماه و رعایت حرمت مومنان روزه دار توسط افرادی که به هر دلیل از گرفتن روزه معذورند، تاکید می‌کنم . سال ۱۴۰۰ سومین سال دوره مدیریت آیت الله رئیسی و دوره تحول قوه قضاییه است. مردم در دو سال گذشته رویکرد و علمکرد قوه قضاییه را ملاحظه کردند و خدا را شاکریم که این عملکرد توام با رضایتمندی مردم از قوه قضاییه بوده است. از این هفته تا هفته قوه قضاییه در نشست‌های خبری مروری بر عملکرد دوره تحول قوه قضاییه خواهیم داشت.

وی اضافه کرد: تلاش ما بر این است که در سال ۱۴۰۰ بیش از ۵۰ درصد برنامه های سند تحول را عملیاتی کنیم.

اسماعیلی گفت: از ناحیه رهبری سال ۱۴۰۰، خوشحالیم که به لطف خداوند، عملکرد قوه قضاییه در سال های ۹۸ و ۹۹ بیانگر این است که این قوه هم از جهت اعتقادی و هم از لحاظ کارکردی برای تحقق شعار سال اقدام کرده است. متاسفانه برخی از توییت‌بازان و افراد شاغل در مناصب حاکمیتی به جای همراه و تلاش در جهت حمایت از تولید و اشتغال و ارائه گزارش عملکرد، عملکرد قوه قضاییه را زیر سوال برده‌اند؛ ما در انجام وظیفه از کسی تشکر نخواسته‌ایم و به سایر بخش‌های حاکمیتی نیز می‌گوییم شما هم در این مسیر گام بردارید.

سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: البته از برخی از واحد‌های فعال نیز بازدیدهایی انجام شد، مشکل برخی از اینها با ورود دستگاه قضایی مرتفع شده یا در مسیر مرتفع شدن است. دیگران نیز کمک کنند تا مشکل واحد‌های تولیدی را مرتفع شود. حمایت از تولید را وظیفه همگان می‌دانیم بخشی از این حمایت، حمایت حقوقی و قضایی است که قوه قضاییه در بسیاری از موارد به کمک تولیدکنندگان آمده است.

وی اظهار کرد: در واحدهای قضایی سراسر کشور در سال ۹۹ شاهد افزایش ۵ درصدی ورود پرونده‌های یکتا به واحد‌های قضایی و شوراهای حل اختلاف بودیم. حدود ۸ درصد کار قوه قضاییه نسبت به سال قبل افزایش یافت اما در حوزه عملکردی ۱۲ درصد از پرونده های سال ۱۳۹۹ کاهش موجودی داشتیم یعنی عملکرد همکاران ما در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ علیرغم شرایط کرونایی، ۲۰ درصد افزایش یافته بود.

اسماعیلی افزود: در سال ۹۹ بیش از یک میلیون پرونده مسن توسط همکاران قضایی ما رسیدگی شد، در سال ۹۹ در مقایسه با سال ۹۸ به صورت میانگین ۱۵ روز نرخ زمان رسیدگی به پرونده‌ها کاهش پیدا کرد و ابلاغات الکترونیکی به مرز ۹۰ درصد رسید که افزایش ۵ درصدی داشته است. پرونده تصادفات رانندگی نیز در سال ۱۳۹۹ به نسبت سال ۹۸، ۲۰ درصد کاهش داشته است و برای شرکت‌های بیمه خودرو همین موضوع آورده مثبتی داشت.

وی با بیان اینکه ما به دنبال اعتبار بخشی به اسناد رسمی هستیم، گفت: قانون تنظیم سند رسمی در حوزه املاک اکنون در مجلس است و مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته، اما همین عدم رعایت، ۲۰ درصد پرونده‌ها را افزایش داده است که به صلاح جامعه نیست.

سخنگوی قوه قضاییه بیان کرد: در سال ۹۹ اهتمام ویژه‌ای به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در زندان‌ها داشتیم و همین امر از شیوع ویروس کرونا در زندان‌ها جلوگیری کرد. در ایام اوج کرونا و زمانی که بیشترین شیوع را داشتیم عدد زندانیان مرخصی رفته از ۱۰۰ هزار نفر هم بیشتر بود. در سال گذشته ۱۵ هزار و ۳۰۰ نفر از محکومان مشمول عفو مقام معظم رهبری شدند که این عدد در مقایسه با سال ۹۸، ۸۰ درصد افزایش داشته و درمقایسه با سال ۹۷ بیش از ۴۰۰ درصد افزایش داشته است و بیش از ۲۰۰ نفر از محکومان امنیتی مورد عفو قرار گرفتند و در سال گذشته ۱۰۳ نفر از اتباع خارجه نیز مشمول عفو شدند.

اسماعیلی ادامه داد: در سال گذشته در خصوص زندانیان تازه وارد به زندان‌ها ۱۱ درصد کاهش داشتیم. با تجهیز ۹۰۰ اتاق دادرسی الکترونیک، بیش از ۱۱۱ هزار دادرسی الکترونیکی از داخل زندان‌ها با مراجع قضایی بدون آن که زندانی به مراجع قضایی اعزام شود انجام شد، همچنین در سال گذشته ۳ هزار زندانی تحت مراقبت الکترونیکی و پابند الکترونیکی قرار گرفتند.

وی به اجرای طرح پایش زندانیان اشاره کرد و گفت: سال گذشته طرح پایش زندانیان انجام شد که وضعیت اکثر زندانیان مورد بررسی مجدد قرار گرفت و اسباب آزادی ۲۰ هزار زندانی ایجاد شد و بیش از ۵۰ هزار مورد بازدید قضات از زندان‌ها را داشتیم که این یکی از برنامه‌های تحولی قوه قضاییه بوده است.

سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: در سال ۹۹ حدود ۱۶۰ هزار حکم جایگزین مجازات حبس صادر شد و اشتغال زندانیان به ۵۴ درصد رسیده است و در سال گذشته گرچه تعدادی از احکام قصاص اجرا شد اما چون قصاص حق اولیای دم است و اولیای دم حق گذشت دارند ۷۸۷ مورد از محکومان قصاص با کمک مصلحین و خیرین و با گذشت اولیای دم از قصاص نجات یافتند و مجازات عمومی آنها به وقت خود باقی است.

وی به سفرهای استانی رئیس قوه قضاییه اشاره کرد و افزود: ما در شرایط کرونا هم سفر‌های استانی را انجام دادیم و ان شاءالله طی روز‌های آینده با بهبود شرایط کرونایی به چهار استانی که تاکنون سفر نکرده‌ایم سفر خواهیم کرد. 

اسماعیلی خاطرنشان کرد: در روز‌های اخیر دو انتصاب در قوه قضاییه داشتیم؛ علی غلامی از اساتید حقوقی دانشگاه به عنوان معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه منصوب شدند و حجت‌الاسلام و المسلمین مصدق به عنوان رئیس دیوان عدالت اداری کشور منصوب شدند.

سخنگوی قوه قضاییه در خصوص فیلترینگ کلاب هاوس نیز گفت: ما این موضوع را بخشی از حوزه فضای مجازی می‌دانیم. فضای مجازی نیازمند مدیریت و ساماندهی است و مکرراً ما و رهبر انقلاب از رها شدگی فضای مجازی انتقاد کردیم. حتماً همانگونه که فضای حقیقی، زمینی، آبی و دریایی و گمرکات ساماندهی می‌شوند فضای مجازی نیز نیازمند مدیریت است که مسئولیت آن به عهده دولت و وزارت ارتباطات است و چنانچه در انجام وظایف قصور کردند باید پاسخگو باشند. ما هم در این مسیر موضوعات را تعقیب می‌کنیم.

سخنگوی دستگاه قضا پیرامون آخرین وضعیت پرونده شکایت سرباز راهور از نماینده مجلس بیان کرد: این پرونده در دادسرای عمومی و انقلاب بررسی شده و منتهی به صدور کیفرخواست شده است و به زودی جلسات دادگاه آن برگزار خواهد شد.

وی در خصوص آخرین وضعیت پرونده «آزاده نامداری» نیز اظهار کرد: خبری در ارتباط با پزشکی قانونی منتشر شد در حالی که نظریه پزشکی قانونی واصل نشده بود. بررسی‌های قضایی و پزشکی قانونی جنایی بودن این موضوع را منتفی می‌داند. با توجه به جنایی نبودن پرونده پزشکی قانونی نظر خودش را اعلام می‌کند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید