ردپای داماد ترامپ در فتنه اردن
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، فیصل فایز، رئیس مجلس اعیان اردن در گفتوگو با شبکه روسیا الیوم، تاکید کرد: اردن ستون ثبات خاورمیانه است و غرب اهمیت ژئوپلتیک اردن را میداند. اما دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا به این مسائل توجه نداشت در حالیکه ثبات اردن منجر به ثبات منطقه میشود.
جزئیات این مصاحبه از سوی سایت خبری عمون اردن منتشر شده است.
فایز تاکید میکند: زمانی که ترامپ معامله قرن را پیشنهاد کرد به فلسطینیها ۱۵ درصد از خاکشان را داد، آنها خواستند مساله فلسطین را به ضرر اردن حل و فصل کنند و این چیزی بود که ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن آن را صراحتا رد کرد و در آن زمان توطئهای از سوی دولت ترامپ و کوشنر وجود داشت و روابط بین ملک عبدالله دوم و ترامپ عادی نبود. سردی در روابط اردن و آمریکا به صراحت خودنمایی میکرد و دولت ترامپ تصمیمات ملک عبدالله را نمیپذیرفت.
فایز اظهار کرد: هیچکس را نمیتوانم در خصوص ایفای نقش در فتنه متهم کنم اما اسرائیل و روابطش با ترامپ و سیاستهای خصمانه اردن مشخص هستند و اما نمیتوانم کسی را متهم کنم.
رئیس مجلس اعیان اردن اشاره کرد، صحبتهایی از مداخلات خارجی مطرح هستند و ملک عبدالله دوم بهای مواضع ملی خود و مخالفتش با معامله قرن و عدم تن دادن به سیاستهای آمریکا در منطقه در دوره ترامپ را داد به طوریکه اردن مقابل محاصره اقتصادی قرار گرفت.
او تصریح کرد: تحقیقات در این پرونده در جریان بوده و تعداد بازداشت شدگان بین ۱۴ تا ۱۸ تن است. تمام متهمان به دستگاه قضا ارجاع داده میشوند و در جریان محاکمه به بسیاری از سوالات درباره این رویداد پاسخ خواهند داد.
فایز در این مصاحبه تاکید کرد: از وضعیت اقتصادی اردن سوءاستفاده شد و چالشهای اقتصادی فرا روی اردن چه قبل از کرونا و چخ در جریان این پاندمی و بهار عربی که منجر به جنگهای داخلی در بسیاری از کشورهای عربی شد بر اردن تاثیر گذاشتند و از این وضعیت اقتصادی نامساعد برای ایجاد فتنه بین ملت اردن سوءاستفاده شد، البته جلوی آن گرفته شد. ملت اردن از رهبری ملک عبدالله دوم حمایت میکنند و با درایت او، این مساله تمام شد و باید منتظر نتایج تحقیقات بمانیم.
این چهره پارلمانی اردن اشاره کرد: کشورهای حوزه خلیج فارس و اتحادیه اروپا موضعی خوبی در قبال اردن دارند و از اقتصاد آن حمایت خواهند کرد، مشکل اصلی اردن چالش اقتصادی و رسیدن سطح فقر و بیکاری به ۲۵ درصد و کاهش منابع است که اردن قصد درخواست حمایت کشورهای حوزه خلیج فارس، اتحادیه اروپا، ژاپن و چین به لحاظ اقتصادی و انجام سرمایهگذاریهایی برای کاهش میزان فقر و بیکاری را دارد.