از جوش های پوستی تا زوال عقل می تواند علامت گزیدگی این کنه باشد +عکس
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ، بیماری لایم یکی از بیماریهایی شایعی است که به وسیله نیش یک نوع خاصی از کنه سیاه به وجود میآید. این بیماری در سه مرحله مختلف بروز کرده و فرد در هر مرحله علائم خاصی را مشاهده میکند.
مرحله اول:
در مرحله نخست و زمانی که فرد تازه به وسیله کنه گزیده شده است سریعاً جوشهای پوستی بروز میکند. بیشتر مردم در روزهای نخست و حتی برای هفتهها شاهد بروز جوش هستند. جایی که جوشهای پوستی بروز میکند احتمالاً نزدیک محل نیش کنه است.
جای نیش غالباً دچار تورم یا برآمدگی است. محل گزیدگی گرم است و فرد در آن قسمت احساس سوزش میکند. خارش و دردناک بودن از دیگر ویژگیهای محل نیش کنه است. براساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای آمریکا جوشهای پوستی ممکن است از ۳ تا ۳۰ روز پس از گزیدگی بروز کند.
نزدیک به نیمی از افراد مبتلا به بیماری لایم علائمی شبیه به آنفلوآنزا از خود بروز میدهند که شامل موارد ذیل است:
۱- تب
۲- لرز
۳- درد عضلانی
۴- درد مفاصل
۵- سردرد
۶- تورم غدد لنفاوی در نزدیکی نیش
۷- بی حالی
مرحله دوم:
زمانی که کنه شما را نیش میزند، در واقع شما به یک باکتری خاص آلوده شده اید. این امر بدان معناست که اگر روند درمان را آغاز نکنید، باکتری میتواند به دیگر بخشهای بدن منتقل شود. مرحله دوم در واقع زمانی آغاز میشود که باکتری بخشهای دیگر بدن را درگیر کرده است.
در طول این مرحله، ممکن است شاهد بثورات بیضی شکل بر روی پوست خود باشید. همچنین برخی افراد شاهد بروز برجستگیهای آبی – قرمز بر روی پوست خود هستند. به دلیل آنکه باکتری بخشهای دیگر بدن را درگیر کرده است، جوشهای کوچک میتواند در هر قسمتی از پوست مشاهده شود.
در واقع پس از ۳۰ تا ۴۵ روز از گزیدگی کنه، فرد شاهد جوش، برجستگی و بثورات است. برخی افراد در این مرحله شاهد علائمی هستند که باعث احساس بیماری در آنها میشود که شامل موارد ذیل میشود:
۱- تب
۲- آرتروزی که گاهی بروز میکند و گاهی از بین میرود.
۳- سردرد
۴- درد عضلانی بخصوص سفتی گردن
۵- بی حسی یا درد
۶- تنگی نفس و یا سرگیجه
۷- فلج بِل که میتواند باعث فلج شدگی نیمی از صورت شود.
۸- مشکلات قلبی مانند درد قفسه سینه و یا بی نظمی در ضربان قلب
مرحله سوم:
طی مرحله سوم برخی دیگر از علائم بیماری لایم در پوست نمایان میشود. با این حال، بیشتر علائم بیماری در قلب و سیستم عصبی بروز میکند که میتواند باعث بروز مشکلات جدی برای فرد شود. این تغییرات به وضوح در دستان و پاها قابل مشاهده است. با این حال، این علائم میتواند در زانوها، آرنج و دیگر بخشهای بدن نیز خود را نشان دهد.
در این مرحله پوست دچار تورم شده و به قرمزی میگراید. این امر بدان معناست که عفونت باکتریایی برای مدت طولانی است که بدن را درگیر خود کرده است. این موضوع میتواند همراه با درد باشد. به طور همزمان، پوست شروع به سفتی و جمع شدن میکند. این موضوع باعث ریزش موی پوست شده و مرگ غدههای عرق زیر پوست را به همراه دارد.
در مرحله سوم فرد ممکن است شاهد بروز تومور در پوست باشد. در واقع عفونت بلند مدت بدن و تورم گرههای لنفاوی باعث بروز سرطان میشود. این مرحله و تغییرات شدید پوستی معمولاً چند ماه تا چند سال پس از گزیدگی مشاهده میشود.
در مرحله سوم فرد شاهد طیف گستردهای از علائم شامل موارد ذیل است:
۱- آرتروز
۲- مشکلات مرتبط با حافظه و تمرکز
۳- درد عصبی
۴- زوال عقلی
۵- نارسائی قلبی
متاسفانه حتی اگر فرد علیه عفونت باکتریایی نیز تحت درمان قرار گیرد، تغییرات پوستی، تومورها، و علائم آن به صورت دائمی در بیمار باقی میماند.