این علائم از بیماریهای کبدی خبر میدهد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،کبد یکی از ارگانهای بسیار مهم بدن است که سلامت آن برای داشتن یک زندگی بدون دردسر ضرورت دارد بنابراین باید همواره اطمینان حاصل کنیم که کبدمان خوب کار میکند.
بروز تغییر در ناحیه شکم
کبد که در نزدیکی قفسه سینه قرار دارد وقتی به تدریج سلامتیاش را از دست میدهد، بیمار دردی را در بخش پایین شکم و قفسه سینه احساس می کند که درمان نشدن به موقع و بی توجهی به این علائم می تواند منجر به بروز مشکلات جدی تری در فرد بیمار شود.
رخ دادن تغییر در پوست و ناخن
یکی از مهم ترین نشانه های بروز بیماری های کبدی تغییر رنگ پوست است؛ رنگ پریدگی پوست و زرد شدن ناخن ها از علائم هشدار دهنده بیماری کبد است.
اگر به تازگی سایههای زرد رنگ روی پوستتان مشاهده میکنید، باید بدانید این سایههای به این دلیل به وجود میآیند که کبد سموم بدنتان را پاکسازی نمیکند و همین عامل سبب تجمع بیلیروبین زیر پوست میشود. بسیاری از مشکلات ناخن از قبیل رنگپریدگی، سفیدی و قاشقی شدن آنها و همینطور وجود خطوط عمودی یا برآمدگی روی ناخن از نشانههای بیماریهای کبد هستند.
نفخ مداوم
در صورتی که دائما از نفخ شکم و فشار مدفوع رنج میبرید، ممکن است به این دلیل باشد که کبدتان نمیتواند شیرههای گوارشی ترشح کند؛ این شیرههای گوارشی برای تجزیه غذاها بسیار ضروری هستند. این نشانهها همچنین به این معنی هستند که دستگاه گوارشیتان تحت تاثیر بیماریهای کبدی قرار گرفته است.
رخ دادن تغییرات در ادرار
هنگامی که کبدمان دچار آسیب میشود، رنگ ادرار تغییر میکند و به زرد تیره متمایل میشود؛ البته برخی گمان میکنند این تغییر رنگ به دلیل کم آب شدن بدن است؛ ولی چنانچه به اندازه کافی مایعات مینوشید و همچنان دچار تغییر رنگ ادرار هستید، احتمالا شرایط کبدتان رو به وخامت است.
نداشتن انرژی و خستگی
زمانی که کبد بتواند به خوبی مواد مغذی را در بدن تجزیه کند، باعث میشود انرژی لازم برای انجام کارهای روزانهمان تامین شود. احساس خستگی دائم، نشانه کمبود انرژی است؛ یکی از عوامل کمبود انرژی میتواند عملکرد نامناسب کبد باشد.
احساس خارش در پوست
از دیگر نشانههای بیماری کبد، خارش پوست است. اگر نواحی خاص روی پوستتان شروع به خاریدن کرد و این شرایط رو به وخامت رفت، بدانید این مورد یکی از نشانههای مشکلات کبدی است.
حالت تهوع
مشکلات گوارشی از قبیل سوء هاضمه و رفلاکس اسید میتوانند از علائم آسیبهای کبدی باشند. اگر مشکلات گوارشی و حالت تهوعتان با تغییر و بهبود رژیم غذایی برطرف نشود، به احتمال زیاد دچار بیماری کبدی هستید. در شرایط وخیمتر ممکن است منجر به استفراغ نیز بشود.
کم شدن شدید وزن
کاهش وزن ناخواسته و پیشبینی نشده، ممکن است نشانهای از آسیبهای کبدی باشد. اگر بدون اراده، وزنتان در حال کاهش است، ممکن است نشانهای از این باشد که کبدتان ضعیف شده است و مواد مغذی به خوبی به بدنتان نمیرسد.
احتباس مایعات
احتباس مایعات در بخشهای مختلف بدن، به ویژه پاها، نشانهای از ضعف کبد است. این بیماری به خیز مشهور است و باعث ایجاد حالتی شبیه تورم در بخشهای مختلف بدن از جمله قوزک پا، دست، پا و ران میشود. اگر انگشتتان را به آرامی روی نواحی متورم فشار دهید، باعث ایجاد فرورفتگی میشود که ممکن است چند ثانیه به همان شکل باقی بماند؛ این نشانهای از بیماری خیز است.
رخ دادن تغییر در مدفوع
رخ دادن تغییر در حالت مدفوع میتواند از نشانههای بیماری کبدی باشد. به محض مشاهده خون در مدفوع فورا به پزشک مراجعه کنید. از دیگر نشانههای آسیب کبدی در رابطه با مدفوع میتوان به یبوست طولانیمدت یا سندرم رودهی تحریکپذیر اشاره کرد.