هشدار رییس پلیس فتا نسبت به انتشار شایعات انتخاباتی در شبکههای اجتماعی
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا با بیان اینکه انتشار شایعات انتخاباتی در شبکههای اجتماعی تخلف است، گفت: انتشار و باز نشر شایعات انتخاباتی که سند و مدرکی ندارد نه تنها با اعتبار و آبروی کاندیداها بازی میکند بلکه برای باز نشر دهندگان نیز تبعات قانونی دارد.
سرهنگ دوم علی محمد رجبی در تشریح این خبر اظهار داشت: متاسفانه سرعت انتشار و بازنشر شایعات و اخبار جعلی پیرامون انتخابات در شبکههای اجتماعی سرعت یافته به گونهای که اخبار واقعی و درست قدرت مقابله با این شایعات و اخبار کذب را ندارند.
وی با بیان اینکه مهمترین علت سرعت انتشار و بازنشر شایعات و اخبار جعلی در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی خود کاربران هستند، افزود: متاسفانه کاربران بدون توجه به درستی اخبار و حفظ امانت داری و بررسی صحت و سقم اخبار و شایعات فقط اقدام به بازنشر آن میکنند.
سرهنگ رجبی یادآور شد: انتشار شایعات و اخبار جعلی علیه کاندیداهای انتخاباتی ریاست جمهوری یا شورای شهر تبعات قانونی برای کاربر دارد ضمن اینکه کاندیدای مورد نظر نیز میتواند در پی انتشار شایعات یا اخبار جعلی شکایت کرده و فرد متخلف مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
وی از کاربران خواست تا قبل از انتشار یا باز نشر یک خبر پیرامون هر کاندیدای انتخاباتی از درستی و صحت آن مطمئن شوند و برای این کار رجوع به خبرگزاریهای داخلی حداقل کاری است که کاربران باید انجام دهند.
سرهنگ رجبی یادآور شد: ساخت اکانتهای جعلی تحت نام و عنوان افراد و منتقدان سرشناس برای ساخت شایعه پیرامون انتخابات امری رایج و متداول است که با این ترفند برد و اثرگذاری شایعات نزد کاربران بیشتر میشود.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا شناسایی منابع و افراد شایعه ساز و بیاعتبار کردن منابع شایعهساز را از کاربران فعال در شبکههای اجتماعی خواستار شد و افزود: دادن اطلاعات صحیح به مردم در جریان تبلیغات سایبری انتخابات را یک اصل دانست که هر کاربری باید انجام دهد تا مردم تحت تاثیر شایعات قرار نگیرند.
سرهنگ رجبی با بیان اینکه متاسفانه برخی حامیان کاندیداهای انتخاباتی بدون توجه به قوانین تبلیغات انتخاباتی در فضای مجازی اقدام به تخریب کاندیداهای رقیب با انتشار شایعات و اخبار جعلی میکنند، گفت: قطعا این تخلفات انتخاباتی نه تنها کمک کننده به کاندیدای مورد نظر نیست، بلکه باعث ایجاد مشکلات قانونی برای کاندیدای انتخاباتی مورد نظرشان میشود.
وی از کاندیداهای انتخاباتی خواست که به حامیان و ستادهای انتخاباتی خود در خصوص انتشار شایعات و اخبار جعلی پیرامون دیگر کاندیداها گوشزد کرده و قوانین تبلیغات در فضای مجازی را رعایت کنند.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا خاطرنشان کرد: انتشار هرگونه اخبار جعلی و شایعه از سوی ستادهای انتخاباتی کاندیداها فرصت اعتراض و شکایت را برای رقبای انتخاباتی فراهم میکند.
به گفته وی انتشار هرگونه اخبار جعلی و شایعات پیرامون انتخابات و کاندیداها جرم بوده و پلیس فتا با جمعآوری مستندات این تخلفات آنها را به مراجع ذیصلاح ارائه میدهد.
سرهنگ رجبی با بیان اینکه کارشناسان پلیس فتا به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به سوالات شهروندان است، اظهار داشت: کاربران در صورت مواجهه با موارد مشکوک، موضوع را از طریق وبسایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir گزارش کنند.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، نخستین میاندورهای مجلس شورای اسلامی و دومین میاندورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا روز جمعه ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار میشود.