توقف فرایند کاهشی کرونا در تهران
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا زالی در تشریح آخرین وضعیت شیوع کرونا ویروس در تهران در پایان جلسه ستاد مقابله با کرونا استان تهران در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر استان تهران به جز سه شهرستان ملارد، شهرقدس و بهارستان که زرد هستند، سایر نقاط استان در وضعیت نارنجی قرار دارند. از اوایل هفته سوم خرداد فرآیند کاهش نزولی بیماری متوقف و سرعت کاهش کندتر شده است.
وی افزود: از هفته سوم خرداد نیز شاهد افزایش 3.3 درصدی مراجعین سرپایی هستیم و کماکان میزان بستری در استان تهران سیر ثابتی را دارد به شکلی که 8747 بیمار به صورت سرپایی به بخش بهداشت مراجعه کردند و 719 بیمار در بیمارستان ها بستری شدند که از این تعداد 162 نفر در بخش ویژه بستری شدند. به صورت کلی تعداد کل بستریها در استان تهران در حال حاضر 4192 بیمار است که از این تعداد 1152 بیمار در بخش ویژه بستری هستند.
وی ادامه داد: در نقطه مقابل 654 بیمار ترخیص شده اند که تعداد آنها کمتر از بستری هاست. تهران جزو پنج استان برتر از نظر جمعیت سالمندان است لذا پوشش واکسیناسیون سالمندان از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی تاکید کرد: در هفته سوم خرداد در گروه سنی 70 سال آمارها کاهش پیدا کرده که می توان پیش بینی کرد اثربخشی واکسیناسیون اتفاق افتاده، لذا درخواست ما از معاونت بهداشت در اختیار قرار دادن تعداد لازم واکسن برای انجام واکسیناسیون است تا گروه سنی بالای 70 سال را دوز دوم تزریق کنیم و کسانی که به هر دلیلی جا مانده اند در اولویت قرار گیرند.
فرمانده عملیات ستاد مقابله با کرونا استان تهران با تاکید بر لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی گفت: رعایت پروتکل های بهداشتی همچنان باید در دستور کار قرار گیرد چرا که کاراترین و مهمترین مسئله قلمداد می شود.
وی ادامه داد: در روزهای 12 و 13 خرداد ماه بالاترین میزان کاهش آمارها را از ابتدای فروردین داشتیم اما از هفته سوم خرداد روند کاهشی متوقف شده و در هفته چهارم 3.3 درصد در مراجعین سرپایی افزایش داشته ایم. با این حال مرگ و میر در هفته سوم و چهارم با کاهش مواجه بوده که یکی از دلایل مهم آن را می توان واکسیناسیون گروه های سنی بالای 70 سال عنوان کرد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص استفاده از واکسن های مختلف به ویژه در دوز دوم گفت: تلاش بر این است از یک پلتفرم ثابت واکسیناسیون انجام شود و فعلا استراتژی وزارت بهداشت نیز اینگونه است. اما در مورد واکسن اسپوتنیک روسی دوز اول و دوم متفاوت است و هیچ واکسنی جایگزین دوز دوم نخواهد بود. در مورد تزریق دوز دوم برخی واکسن ها مطالعات نشان می دهد که فاصله دوز اول و دوم باید بیشتر باشد.