پشت پرده آمدن ناو هواپیمابر آمریکایی به دریای عرب
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، تارنمای موسسه نیروی دریایی ایالات متحده (USNI) نوشت: این ناو گروه آمریکایی که پیشتر در آبهای ژاپن مستقر بود حین استقرار در ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به آموزش شرکای منطقه ای و ائتلافی آمریکایی کمک خواهد کرد و با استفاده از نیروی هوایی از نیروهای آمریکایی و ائتلافی همزمان با عملیات کاهش نیروها در افغانستان پشتیبانی خواهد کرد.
این ناو آمریکایی که ۳۳۳ متر طول دارد و مجهز به دو راکتور هسته ای است جایگزین ناو یواس اس دوایت آیزنهاور و کشتی های اسکورت آن خواهد شد که از آوریل گذشته به منظور عملیات پشتیبانی هوایی از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در خاورمیانه مستقر بوده است.
از زمان حمایت ناو یو اس اس کیتی هاک از تهاجم نظامی به عراق در سال ۲۰۰۳ این اولین بار است که ناو مستقر در پایگاه آمریکا در ژاپن راهی خاورمیانه شده است.
این رسانه نوشت: اعزام این ناو به منطقه خاورمیانه ابهامات جدیدی را درباره استقرار نیروی دریایی آمریکا در منطقه برانگیخته است. دولت بایدن در اهداف بیان شده خود بر تمرکز منابع در اقیانوس آرام و رقابت بر چین تاکید کرده بود.
دولت جو بایدن اصرار دارد هرچه زودتر به حضور ۱۸ ساله نیروهای آمریکایی در افغانستان با توجه به توافقنامه صلح با طالبان پایان دهد اما شماری از جمهوریخواهان مخالف این طرح هستند و به وی در مورد تبعات انجام این اقدام هشدار میدهند.
تصمیم بایدن برای خروج نیروهای آمریکایی که با خروج نیروهای ناتو هم همراه خواهد بود، از ابتدای ماه مه (۱۱ اردیبهشت) آغاز شده و قرار است تا ۱۱ سپتامبر همزمان با بیستمین سالگرد حمله به برجهای دوقلوی تجارت جهانی در نیویورک، تکمیل شود.