وضعیت آب پشت سد دز؛ بدترین در نیم قران اخیر
سعید رئوفی نسب جمعه در جریان بازدید خبرنگاران از سد دز اظهار داشت: در پیک سیلاب سال ۹۸ حدود۲۱ هزار متر مکعب در ثانیه آب به سدهای خوزستان وارد شد و هشت هزار متر مکعب رهاسازی صورت گرفت که معادل ۳۰درصد موجودی سد بود که فاجعه سیل سال ۹۸ را رقم زد.
مدیر عامل سد دز با اشاره به اینکه اکنون تراز سد دز زیر ۳۳۰ متر است گفت: اگر نگاه صرفا به نیروگاه و تولید برق باشد، تراز سد نباید به زیر ۳۲۰ برسد اما ریسک را پذیرفتیم و جان و اقتصاد مردم را بر زحمات خود اولویت دادیم.
رئوفی نسب حجم خالی سد دز را حدود ۲۱ متر معادل یک میلیارد و ۲۰۰ مترمکعب عنوان کرد و افزود: برای رسیدن به حجم قابل برنامه ریزی آب در دریاچه سد دز تا انتهای سال آبی ( آخر شهریورماه ) حدود ۲۵۰ میلیون متر مکعب آورد آب نیاز است.
وی ادامه داد: ۱۳۰ هزار هکتار اراضی پایین دست در دزفول، شوش، شوشتر و شعببیه از سد دز تغذیه می شوند و بایدحق آبه های این اراضی تامین شود.
رئوفی نسب در خصوص تولید برق در نیروگاه سد دز نیز گفت: هر هشت واحد تولید برق سد دز در مدار هستند و ظرفیت تولید برق این سد حدود۵۲۰ مگاوات است که با بهینه سازی یکی از واحدها ظرفیت آن به ۵۵۰ مگاوات هم رسید.
وی ادامه داد: در سدهای استان خوزستان حدود ۳۲ میلیارد متر مکعب آب معادل یک سوم آبهای کشور مدیریت می شود.
حجم ذخیره آب در دریاچه سد دز در سال ۱۳۹۸ با بارش های سنگین در مناطق بالادست این سد به رقم کم سابقه ۱۶ میلیارد مترمکعب است.
سد دز در سال ۱۳۴۲ به بهره برداری رسید.سد بتنی دز برق آبی است که ۱۳۰ هزار هکتار از زمین های پایین دست را آبیاری می کند و نقش مهمی در کنترل سیلاب های بالادست دارد.دریاچه این سد ۶۵ کیلومتر طول داشته و گنجایش نهایی آن ۳،۳ میلیارد متر مکعب است.