اگر این علائم را پس از تزریق واکسن دارید؛ به کرونا مبتلا شده اید!
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، با واکسیناسیون بخش عمدهای از مردم علیه ویروس کرونا ایمن شده است و تعداد موارد و مرگ و میر ناشی از این بیماری کاهش مییابد، اما برخی از افراد و در موارد نادر، با وجود تزریق واکسن، هنوز به این ویروس مبتلا میشوند.
المرصد گزارش داد، در صورت ابتلا به COVID-۱۹ حتی پس از واکسیناسیون باید به دنبال چه علائمی باشید؟
محققان در مطالعهای که با همکاری شرکت بهداشتی "Zoe" انجام شد، علائم عفونت کووید۱۹ را در بین افرادی که واکسن دریافت کرده اند و سایر افرادی که این واکسنها را دریافت نکرده اند، پیگیری کرده و دریافتند که عطسه بیش از حد معمول میتواند نشانهای از این بیماری در افرادی باشد که واکسن دریافت کرده اند.
برنامهای به نام ZOE COVID Symptom Study توسط پزشکان و دانشمندان در بیمارستان عمومی ماساچوست، دانشکده بهداشت عمومی چان، دانشگاه هاروارد، کالج کینگ لندن و دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد با همکاری علوم بهداشتی ZOE برای جمع آوری اظهارات داوطلبانه شرکت کنندگان ایجاد شد.
با مطالعه داده ها، محققان به این نتیجه رسیدند افرادی که واکسینه شده و سپس آزمایش ویروس کرونای آنها مثبت بوده، در مقایسه با افرادی که واکسن دریافت نکرده اند، احتمالاً عطسه را به عنوان یکی از علائم گزارش میکنند.
اما آنها هشدار دادند مهم است که به یاد داشته باشید که رابطه بین عطسه و کووید۱۹ خیلی قوی نیست، بنابراین شما باید نسبت به سایر علائم بیماری، خواه واکسیناسیون شده اید یا نه، هوشیار باشید.
محققان میگویند عطسه معمولاً از علائم اولیه Covid-۱۹ نیست و به احتمال زیاد نشانه سرماخوردگی، آنفلوانزا یا آلرژی است.
محققان از افراد واکسینه شده، که بدون دلیل زیاد عطسه میکنند، خواستند تا آزمایش کرونا انجام دهند، به خصوص اگر آنها با افرادی که بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند زندگی یا کار کنند.
در ایالات متحده از بین هر ۱۰۰۰۰ نفر که واکسن دریافت کرده اند، تقریبا یک نفر دوباره به کرونا مبتلا شده است و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده میگوید که چنین مواردی پیش بینی میشود.
کارشناسان در این مطالعه میگویند افرادی که واکسن دریافت کرده و سپس به کووید۱۹ مبتلا شده اند، علائمی مشابه با کسانی که ایمن سازی نشده اند را تجربه میکنند، اما بیماری آنها خفیف و کوتاهتر و یا بدون علامت خواهد بود.