کورس ابتلا به کرونا در ایران، روسیه و اندونزی
به گزارش اقتصادنیوز، در روزهای اخیر براساس رتبه بندی سایت جهانی کرونا سه کشور روسیه، اندونزی و ایران در رده های بالای ابتلای روزانه قرار داشته اند. مقایسه آماری به نسبت جمعیت در این کشور ها نشان می دهد میانگین احتمال ابتلا به کرونا در ایران در این روزها از دو کشور دیگر بالاتر بوده است.
مقایسه ابتلا در ایران با روسیه
شمار مبتلایان روزانه به طور میانگین در کشور روسیه بیش از 25 هزار نفر به ثبت رسیده و در این روزها سیر صعودی به خود گرفته است.
دو کشور دیگری که در این روزها آمارهایشان روندی صعودی دارد، ایران و اندونزی بوده که در رده های اول تا پنجم در شاخص ابتلای جدید روزانه، جابجا می شده اند.
در قالب مقایسه ابتلا در این سه کشور می توان با تقسیم میانگین هفت روزه ابتلا بر کل جمعیت در هرکدام از مناطق روندی واقعی تر از شیوع این بیماری را به نسبت جمعیت در ایران به دست آورد. این شاخص به نوعی احتمال مبتلا شدن به این ویروس را نیز بیان می کند.
روند نسبت ابتلا به جمعیت در ایران نشان می دهد بیشینه این متغیر در میانه اردیبهشت ماه سال جاری برابر با 286 نفر در یک میلیون نفر به ثبت رسیده است. پس از آن نسبت ابتلا به جمعیت در ایران روندی نزولی به خود گرفته و تا سطح 94 نفر در هر میلیون تقلیل پیدا کرد.
اما این مسیر دوامی نداشت و در میانه خرداد دوباره سیر صعودی به خود گرفت.
به طوریکه بر اساس محاسبات رشد این متغیر در روزهای اخیر بالاتر از 2 درصد بوده و مسیری فزاینده را ثبت کرده است. این تغییرات نشان از مسیری رو به رشد در حوزه ابتلا به کرونا در ایران دارد.
کشور دیگری که در این روزها مسیری صعودی از ابتلا را به ثبت رسانده کشور روسیه بوده است.
این متغیر طبق آمارهای سایت جهانی کرونا در روزهای اخیر به طور میانگین در حال صعود بوده و به بیشینه خود دربازه 5 ماهه در این کشور رسیده است. اما همواره میانگین نسبت ابتلا به جمعیت در این کشور در چهار ماه گذشته پایین تر از ایران به ثبت رسیده است.
این آمارها اکنون به طور متوسط در کشور روسیه به سطح 168 نفر در میلیون نفر به ثبت رسیده اما با این حال رشد فزاینده آن متوقف شده است.
سومین کشور مورد بررسی در این گزارش اندونزی است که دراین مدت نسبت ابتلای آن به 178 نفر در یک میلیون رسیده است.
مسیر ابتلا در کشور اندونزی نشان میدهد در روزهای اخیر شیوع کرونا سیر صعودی پیدا کرده است. این در حالی است که در سال جدید میلادی این شاخص همواره به میزان قابل توجهی پایین تر از آمار های ایران و کشور روسیه بوده و هنوز به حد ابتلا در ایران نرسیده است.
بررسی آمار مرگ و میر در ایران و روسیه
نسبت مرگ ومیر ناشی از ابتلا به کرونا به جمعیت شاخص دیگری است که احتمال مرگ و میر این بیماری در هر منطقه است. بررسی روند این متغیر نشان از آن دارد در میانه اردیبهشت ماه نسبت فوتی به 5.1 رسیده بوده که بیشترین میزان ثبت شده از این شاخص بوده است.
پس از آن تا میانه خرداد با کاهش ابتلا این متغیر نیز روندی کاهشی گرفته و به سطح 1.4 نفر در یک میلیون نفر رسید. باشیوع مجدد ابتلا این مسیر کاهشی دوامی نیاورده و دوباره در مسیر افزایش قرار گرفت. تا آنجا که اکنون به 2.2 نفر در یک میلیون نفر رسیده است.
مقایسه با کشور های روسیه و اندونزی نشان میدهد این نسبت در ایران در کمینه دو کشور دیگر قرار دارد.
در همین رابطه در اندونزی نسبت فوتی های کرونایی معادل با 3.7 نفر در یک میلیون نفر و در روسیه معادل با 5.2 نفر در یک میلیون نفر به ثبت رسیده است.
روند احتمال مرگ و میر در ایران، روسیه و اندونزی نشان میدهد نسبت جانباختگان در روسیه پیش از این در سطحی پایین تر از ایران بوده که به مرور از سطح این متغیر در ایران فراتر رفته است.
پس از روسیه، کشور اندونزی رتبه دوم را داشته و در انتها ایران در این مقایسه کمترین میزان را در این مقایسه به ثبت رسانده است.
نتیجه گیری و جمع بندی
به طور کلی طبق آمارهای کرونایی منتشر شده در سایت جهانی کرونا احتمال مبتلا شدن به ویروس کرونا در موج جدید این ویروس در ایران از دو کشور پر ابتلای دیگر یعنی روسیه و اندونزی بیشتر بوده است.
اما طبق همین مقایسه احتمال مرگ و میر در ایران از سطح کمتری به نسبت دو کشور دیگر برخوردار بوده است.
طبق آمار ها در روسیه در حالی که پیش از این نسبت مرگ ومیر پایین تر از ایران بوده اکنون روندی صعودی گرفته و با شتاب فزاینده ای از ایران پیشی گرفته است. اندونزی نیز به همین ترتیب همین روند را شبیه به روسیه پشت سر گذاشته اما با این حال درصد مرگ و میرش کمتر از روسیه است.
در نهایت با وجود آنکه کمترین نسبت مرگ و میر در ایران رقم خورده اما با توجه به جهش ابتلا این متغیر ممکن است در آینده در مسیر افزایشی قرار بگیرد.