نقش مهم یک زن 30 ساله در ساخت موشک فضایی
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایسنا، " سانجال گاوانده"(Sanjal Gavande) زن هندی الاصلی است که در ساخت موشک فضایی جف بزوس نقش مهمی داشته است.
اکانمیک تایمز گزارش داد، گاوانده ۳۰ ساله در شهر کالیان در غرب ایالت مهاراشترا کشور هندوستان متولد شده است. وی یکی از اعضای شرکت بلو اوریجین است که سیستم موشکی نیوشپرد را ساخته و از آن برای پرتاب جف بزوس و تیمش به فضا در ۲۰ ژوئیه استفاده شد.
گاونده قبل از پیوستن به شرکت اکتشافات فضایی بزوس و رسیدن به آرزوی خود یعنی ساخت یک فضاپیما، در شرکتهای ساخت اتومبیلهای مسابقه و شرکتهای دریایی کار کرده است.
سانجال گاونده در سال ۲۰۱۱ تحصیل خود در دانشگاه بمبئی را آغاز کرد و سپس به دانشگاه فنی میشیگان برای اخذ مدرک کارشناسی ارشد خود رفت. او که مجوز خلبانی نیز دارد پیش از آنکه به عنوان مهندس سیستم در شرکت بلواوریجین استخدام شود به ناسا رفته بود که توسط ناسا رد شد.
"جف بزوس" به همراه سه مسافر دیگر با موشک "نیوشپرد" شرکت "بلواوریجین" به فضا رفتند و پس از دقایقی ماندن در گرانش صفر به زمین بازگشتند. در این سفر والی فانک(Wally Funk) ۸۲ ساله به عنوان مسنترین فضانورد، اولیور دیمن(Oliver Daemen) ۱۸ ساله به عنوان جوانترین مسافر فضا و مارک بزوس برادر جف بزوس، او را در این سفر همراهی میکردند. جف بزوس و همراهانش پس از حدود ۱۰ دقیقه به زمین بازگشتند. چتر نجات کپسول آنها باز شد و این کپسول با سرعت ۱۶ متر بر ساعت کاهش ارتفاع داده و در صحرای تگزاس فرود آمد.
موشک نیوشپرد با استفاده از موتوری که تنها محصول جانبی آن بخار بود با سرعت بیش از ۲ هزار و۳۰۰ مایل در ساعت به فضا راه یافت اما شاید جف بزوس به لبهی فضا رفته باشد اما با توجه به معیارهای جدید اداره هوانوردی فدرال او تنها میتواند یک فضانورد "افتخاری" باشد. همزمان با سفر جف بزوس به فضا در روز ۲۰ ژوئیه (۲۹ تیر)، اداره هوانوردی فدرال دستورالعملهای خود برای فضانورد نامیدن افرادی که در آینده به فضا خواهند رفت را تغییر داد. از سال ۲۰۰۴ تاکنون این اولین تغییر قابل توجه در این دستورالعملها بود. بر طبق این دستورالعملها، فضانوردان باید تحت یک پرواز دارای مجوز از اداره هوانوردی فدرال تا ارتفاع حداقل ۵۰ مایل اوج بگیرند. بزوس و همراهانش این شرایط را داشتند اما طبق دستورالعمل جدید، فضانوردان در طی سفر خود به فضا باید فعالیتهایی ضروری برای حفظ ایمنی پرواز فضایی انجام دهند. بزوس، برادرش مارک، خانم والی فانک ۸۲ ساله و اولیور دیمن ۱۸ ساله نقشی در ایمنی این سفر فضایی نداشتند زیرا موشک نیوشپرد کاملا خودکار بود و پیش از این نیز بدون حضور خدمه ۱۵ بار پرواز کرده بود.