بشار اسد: ایران شریک اصلی سوریه است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، در این دیدار روابط مستحکم میان دو کشور و همکاری سازنده میان آنها در سطوح مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
خبرگزاری سوریه (سانا) گزارش داد، دو طرف همچنین بر نقش اصلی نهاد پارلمانی سوریه و ایران برای گشودن افق های جدید برای همکاری های دو جانبه به ویژه در زمینه اقتصادی نه تنها در بخش دولتی بلکه فعال سازی همکاری بین بخش خصوصی در هر دو کشور به منظور کمک به دو ملت دوست برای مقابله با جنگ اقتصادی و سیاست محاصره و تحریم های اعمال شده علیه آنها، تاکید کردند.
اسد تاکید کرد که ایران شریک اصلی سوریه است و در کنار مردم سوریه در مقابله با جنگ تروریستی ایستاد و از سوریه در همه زمینه ها پشتیبانی کرد.
رییس جمهوری سوریه افزود که هماهنگی موجود بین دو کشور در مبارزه با تروریسم نتایج مثبتی را به همراه داشته و تا آزادی کل سرزمین و شکست گروه های تروریستی ادامه خواهد داشت.
قالیباف نیز در این دیدار گفت: انتخابات اخیر در سوریه و ایران و اصرار مردم سوریه و ایران، شکست سیاست های فشار اعمال شده علیه آنها را ثابت می کند.
رییس مجلس شورای اسلامی ایران روز سه شنبه در صدر یک هیات بلندپایه پارلمانی عازم سوریه شد.
به گزارش ایرنا، «وحید جلال زاده» رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، «عباس گلرو» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، «روحالله متفکر آزاد» عضو هیات رئیسه و کمیسیون آموزش، «مهدی شریفیان» عضو کمیسیون اجتماعی، «روح الله نجابت» عضو گروه دوستی پارلمانی ایران و سوریه و «حسین امیرعبدالهیان» مدیر کل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی، قالیباف را همراهی می کنند.
رییس مجلس شورای اسلامی بلند پایه ترین مسوول ایرانی است که بعد از بحران سوریه به این کشور سفر میکند. این درحالی است که پیش از این «ولادمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه، وزیر کشور ترکیه برای چهارمین بار طی ۲ سال اخیر و وزیر کشور چین برای عقد قراردادهای تجاری به سوریه سفر کردهاند. روز گذشته نیز فرستاده ویژه رییس جمهور روسیه به این کشور سفر کرده است که همه این اتفاقات نشان دهنده تلاش کشورهای مختلف برای استفاده از دوران پسا بحران سوریه و کسب منافع اقتصادی است.
صادرات فعلی ایران به کشور سوریه حدود یک میلیارد دلار برآورد میشود درحالی که صادرات ترکیه به سوریه بیشتر از ۱۴ میلیارد دلار است و با رفع موانع تجاری و اقتصادی، فعالان اقتصادی دو کشور میتوانند حجم مبادلات تجاری را توسعه دهند.