فیصل بن فرحان:با آمریکا درباره ایران در حال مذاکره هستیم

حمله عربستان به ایران:دریانوردی را به خطر انداخته است

کدخبر: ۴۳۰۸۹۳
فیصل بن فرحان در ادامه اتهام‌زنی‌های خود علیه ایران مدعی شد: «ایران به صورت منفی در منطقه فعال بوده که می‌توان به حمایت از حوثی‌ها، به خطر انداختن دریانوردی و نابود کردن اقتصاد لبنان اشاره کرد».
حمله عربستان به ایران:دریانوردی را به خطر انداخته است

وزیر خارجه عربستان سعودی شامگاه سه‌شنبه در سخنانی گفت ریاض در صورتی از توافق هسته‌ای با ایران حمایت خواهد کرد که این توافق مانع از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای شود.

به گزارش  خبرگزاری فارس، «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی شامگاه سه‌شنبه گفت که ریاض از توافق هسته‌ای با ایران در صورتی حمایت خواهد کرد که این توافق عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای برای همیشه را تضمین کند.

وی در ادامه گفت: «در حال مذاکره با آمریکا درباره موضوعات مهم برای دو طرف همانند فعالیت‌های ایران و ایجاد مانع در دریانودی بین‌المللی هستیم».

وزیر خارجه سعودی در این گفت‌وگو اشاره‌ای به زرادخانه تسلیحات هسته‌ای رژیم صهیونیستی نکرد. بر اساس گزارش‌ها در زرادخانه رژیم صهیونیستی بیش از 200 کلاهک هسته‌ای وجود دارد و این رژیم تا کنون به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه بازرسی از تاسیسات هسته‌ای خود را نداده است.

از سوی دیگر، در حالی که ایران عضو پیمان منع گسترش تسلیحاتی هسته‌ای است، رژیم صهیونیستی هنوز از امضای این پیمان خودداری می‌کند.

وزیر خارجه سعودی در ادامه مدعی شد که این کشور در تلاش برای آتش‌بسی در یمن است که به راه‌حل سیاسی منتهی شود.

وی در ادامه ادعاهایش گفت: «حوثی‌ها معتقدند که راه‌حل نظامی امکان پذیر است و ما آنها را دعوت می‌کنیم که منفعت یمنی‌ها را در نظر بگیرند».

این مقام سعودی مدعی شد: «با وجود پیشنهاد صلح، حوثی‌ها به هدف قرار دادن غیرنظامیان در عربستان سعودی و در یمن ادامه می‌دهند».

ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی از فروردین سال ۱۳۹۴ با ادعای تلاش برای بازگرداندن رئیس جمهور مستعفی یمن به قدرت، اقدام به تجاوز نظامی علیه یمن و محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور کرده است.

 

فیصل بن فرحان در ادامه اتهام‌زنی‌های خود علیه ایران مدعی شد: «ایران به صورت منفی در منطقه فعال بوده که می‌توان به حمایت از حوثی‌ها، به خطر انداختن دریانوردی و نابود کردن اقتصاد لبنان اشاره کرد».

وزیر خارجه عربستان سعودی گفت: «برای ما بسیار مهم است که این موضوع را از دولت بایدن بشنویم که توافق هسته‌ای قوی‌تر با ایران به چه معنا بوده و آیا این توافق به معنای بررسی دیگر فعالیت‌های ایران بوده یا خیر».

وزیر خارجه سعودی در ادامه سخنانش گفت: «عربستان سعودی خواستار انزوای ایران نبوده و از سطح رایزنی‌هایی که آمریکا و اروپایی‌ها با ما درباره مذاکراتشان با ایران انجام می‌دهند قدردانی می‌کنیم».

وزیر خارجه سعودی گفت: «پذیرش ایران به عنوان عضوی فعال در منطقه نیازمند آن است که این کشور اقدامات بی ثبات کننده در منطقه را متوقف کند».

فیصل بن فرحان به جنایت قتل «جمال خاشقچی» روزنامه نگار سعودی اشاره کرد که در کنسولگری عربستان در استانبول به طرز فجیعی سلاخی شد.


وی در ادامه سخنانش گفت: «می‌دانم که بسیاری از کشورهای جهان به اندازه ما، از جنایت کشتن خاشقچی وحشت کردند».

وزیر خارجه سعودی اضافه کرد: «مقام‌هایی که در کشتن خاشقچی نقش داشتند را به دست عدالت سپردیم و رهبری کشور اقدام به انجام اصلاحات در ساختار امنیتی خود کرد تا بار دیگر جنایتی شبیه کشته شدن خاشقچی تکرار نشود».

فیصل بن فرحان تاکید کرد که جنایتی شبیه کشته شدن خاشقچی تکرار نخواهد شد.

اکتبر ۲۰۱۸ بود که خاشقچی بعد از ورود به کنسولگری ریاض در استانبول توسط تیم ترور اعزامی از عربستان سعودی به ترکیه کشته و بنا بر گزارش‌های رسانه‌ها، جسدش مثله شد.

مقام‌های عربستان سعودی در ابتدا هر گونه اطلاع از سرنوشت خاشقچی را تکذیب کردند و مدعی شدند که وی بعد از ورود به کنسولگری، این نهاد دیپلماتیک را ترک کرد اما مشخص شد سعودی‌ها سعی کردند با نشان دادن فیلم خروج بدل او از کنسولگری ادعا کنند که او خاشقچی بوده اما این فریب آنها فاش شد.

مقام‌های سعودی سپس به دلیل انتشار قطره‌چکانی اطلاعات در رسانه‌ها درباره کشته شدن خاشقچی مجبور شدند که اعتراف کنند او در کنسولگری کشته شد آنها البته ابتدا مدعی شدند که او در یک دعوا و مشت‌زنی کشته شد اما باز هم مجبور به تغییر روایت خود شدند و ادعا کردند یک تیم ترور در اقدامی خودسر و بدون اطلاع مقام‌های ارشد سعودی خاشقچی را کشتند.

به رغم ادعاهای عربستان سعودی، حتی گزارش‌های سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا تاکید کردند که ترور خاشقچی با اطلاعات مقام‌های ارشد سعودی به ویژه محمد بن سلمان انجام شده است.

وزیر خارجه سعودی در بخش دیگری از سخنانش از توافق سازش چهار کشور عربی امارات، بحرین، سودان و مغرب با رژیم صهیونیستی حمایت کرد و گفت: «اعتقاد داریم که توافق‌های آبراهام برای تقویت تعامل در منطقه مثبت بود».

وی اضافه کرد: «بدون حل درگیری فلسطینیان با اسرائیل، هیچگونه ثبات طولانی مدتی در منطقه وجود نخواهد داشت».

امارات در سپتامبر سال۲۰۲۰ با وساطت دولت وقت آمریکا به ریاست دونالد ترامپ، توافقنامه‌ سازش با رژیم اشغالگر قدس موسوم به «توافق‌های ابراهیم» را امضاء و رسماً با تل‌آویو روابط دیپلماتیک برقرار کرد و پس از آن چندین توافق همکاری با اسرائیل امضا کرد.

علاوه بر امارات، کشورهای مغرب و سودان نیز با وساطت ترامپ و امضای توافق سازش رسماً با رژیم صهیونیستی روابط دیپلماتیک برقرار کردند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید