طالبان یکی از بستگان یک روزنامه نگار را به قتل رساند
به گزارش اقتصاد نیوز، اعضای طالبان درحال انجام جست و جوی خانه به خانه در شهر هرات در غرب کشور بودند تا یک خبرنگار شبکه آلمانی دویچه وله که اکنون در آلمان کار می کند را پیدا کنند.
خبرگزاری جمهور گزارش داد، سایر بستگان این روزنامه نگار از دست طالبان فرار کرده اند.
پیتر لیمبورگ مدیر کل دویچه وله گفت: "کشتن یکی از بستگان نزدیک یکی از ادیتورهای ما دیروز به دست طالبان در هرات یک تراژدی غیرقابل درک است، و گواهی بر خطر شدیدی است که کلیه کارمندان ما و خانواده های آنها در افغانستان با آن روبرو هستند."
وی افزوده:"واضح است که طالبان جست و جوی سازمان یافته برای پیدا کردن روزنامه نگاران در کابل و سایر ولایات را شروع کرده اند. وقت تنگ است!"
بر اساس گزارشها، طالبان در هفته های اخیر به خانه های حداقل سه روزنامه نگار دویچه وله حمله کرده اند.
امارت اسلامی تاکنون به گونه رسمی در این باره چیزی نگفته است.
این در حالی است که یک سند سازمان ملل حاکیست که طالبان درحال تشدید عملیات جست و جو برای یافتن کسانی است که برای ناتو و نیروهای امریکایی کار کرده اند.
این سند میگوید که نیروهای طالبان خانه به خانه برای یافتن "اهداف" خود می روند و اعضای خانواده های آنها را تهدید می کنند.
اخطار تازه درباره طالبان در سند محرمانه ای که "مرکز نروژی تحلیل جهانی" (آر اچ آی پی تی او) برای سازمان ملل تهیه کرده آمده است.
کریستیان نِلمان مدیر این گروه گفته: "افراد خیلی زیادی هستند که هم اکنون توسط طالبان هدف گرفته می شوند و این خطر خیلی واضح است."
به گفته او "به صورت مکتوب ثبت شده که اگر این افراد خود را تسلیم نکنند، طالبان اعضای خانواده های آنها را دستگیر، بازجویی، محاکمه و مجازات خواهند کرد."
او هشدار داد کسانی که در فهرست سیاه طالبان هستند در معرض خطر جدی قرار دارند و احتمال اعدامهای گسترده وجود دارد.
بنا بر این گزارش، افرادی که در نهادهای نظامی، پلیس و امنیتی فعال بوده اند به ویژه در معرض خطر قرار دارند.
امارت اسلامی درباره این گزارش نیز تاکنون چیزی نگفته است.
اما ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان، روز چهارشنبه در پاسخ به سوالی در مورد گزارش های حاکی از آدم ربایی و قتل در مناطق تحت تسلط طالبان گفت: "هیچکس نباید بتوان کسی را بدزدد و ما روز به روز بر امنیت کشور خواهیم افزود."
وی گفت: "کسی در خانه های آنان را نمی زند و نمی پرسد که کجا کار کرده اید. آنها در امنیت خواهند بود و کسی آنان را بازجویی یا تعقیب نخواهد کرد."
گفتنی است که نیروهای امارت اسلامی روز یکشنبه (24 اسد) زمانی که محمداشرف غنی از کشور فرار کرد، وارد کابل شد و کنترل ارگ ریاست جمهوری را به دست گرفتند.