گزارشها از تغییرات در صداوسیما / گزینه های ریاست رسانه ملی چه کسانی هستند؟
تغییرات قطعی در رسانه
عصر دیروز 28 شهریور وبسایت خبری نورنیوز نزدیک به شورای عالی امنیت ملی، اخباری را که از ریاست پیمان جبلی بر سازمان صداوسیما به گوش میرسید، تایید کرد و او را «گزینه اول ریاست رسانه ملی» دانست. این رسانه در ادامه این گزارش کوتاه، حضور جبلی را در جایگاه ریاست صداوسیما مثبت ارزیابی کرد و نوشت: «دانش کلاسیک، تجربه عملی و طی کردن سطوح مختلف مدیریتی در صداوسیما از جمله ویژگیهای مثبت پیمان جبلی در حوزه مدیریت رسانه است که میتواند در ارتقای سطح کیفی و حرفهای این رسانه در تراز نظام جمهوری اسلامی موثر واقع شود. انتظار میرود حضور او در رأس هرم مدیریتی رسانه ملی موجب ایجاد تحول در حوزههای مختلف سازمان به ویژه بخشهای خبری شود و انتظارات افکار عمومی را برآورده سازد.» پیش از انتشار خبر نورنیوز، برخی رسانهها نیز از تغییرات قریبالوقوع در سازمان صداوسیما خبر داده بودند. بامداد یک شنبه خبرگزاری صبا در خبری اعلام کرد نام پیمان جبلی معاون برونمرزی رسانه ملی، شهاب اسفندیاری رئیس دانشگاه صداوسیما و مصطفی محمدی رئیس مرکز طرح، برنامه و بودجه این سازمان برای تصدی ریاست رسانه ملی مطرح شده و جدیترین گزینه تصدی بزرگ ترین و فراگیرترین رسانه کشور، پیمان جبلی است.
پیمان جبلی کیست؟
پیمان جبلی متولد 1345 در تهران، دانشآموخته کارشناسی ارشد معارف اسلامی و تبلیغ و دکترای فرهنگ و ارتباطات از دانشگاه امام صادق(ع) است. او که از سال 1395 و ابتدای ریاست علیعسکری بر صداوسیما تاکنون معاون برونمرزی رسانه ملی بوده است، پیش از این در بخشهای خبری رادیو و تلویزیون فعالیت کرده و مسئولیتهای مختلفی چون دبیر خبر، سردبیر، مدیرکل خبر و... را در این زمینه داشته است. جبلی در دوره دو ساله ریاست محمد سرافراز در صداوسیما، معاون خبر این سازمان بود؛ معاونتی که پیش و پس از او، عنوان «معاونت سیاسی» داشته و هماکنون در اختیار مجید آخوندی از مدیران بازنشسته سازمان رسانه ملی است.
یک جنگ رسانهای
وقوع تغییرات در فراگیرترین، مهم ترین و پرمخاطبترین رسانه کشور در حالی اتفاق افتاده که در سالهای اخیر، چندین بار رهبر انقلاب درباره وقوع جنگ رسانهای و تبلیغاتی سنگین علیه جمهوری اسلامی ایران صحبت کردهاند؛ از جمله در بیانات اخیر ایشان در دیدار با اعضای هیئت دولت که از آن با عناوین «جنگ نرم» و «جنگ فرهنگی» یاد کردند. بنابراین آن چه بدیهی است، این که سازمان صداوسیما از جهات مختلف نیاز به بازطراحی ساختاری دارد تا به عنوان صدای رسای جمهوری اسلامی در این عرصه، به اندازه آن چه که باید، حرفی برای گفتن داشته باشد؛ بماند که مسائلی از قبیل شفاف نبودن، فربهی ساختاری، پرهزینه بودن و... که رسانه ملی را درگیر کرده است.
فروغی ارتقا مییابد؟
تغییرات در سازمان صداوسیما، محدود به رئیس سازمان نیست و بعضی مدیران ارشد رسانه نیز تغییر کرده یا خواهند کرد. صبح دیروز علی دارابی معاون امور استانهای سازمان صداوسیما، با حکم عزتا... ضرغامی به وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رفت و عهدهدار معاونت این وزارتخانه شد؛ کسی که در یک دهه اخیر همواره در میان مدیران ارشد رسانه ملی بوده است. برای تصدی مسئولیت معاونت استانهای رسانه ملی که در اختیار دارابی بود و به تازگی خالی شده نیز گزینههایی مطرح شده که بر اساس ادعای کانال تلگرامی نبض صداوسیما، در روزهای اخیر نام علی فروغی بیش از دیگران شنیده شده است. هر چند دوران حضور فروغی در شبکه ۳ بسیارخبرساز بوده اما او با حضور احتمالی در جایگاه معاونت استانها، یک ارتقای مهم را در 33 سالگی تجربه خواهد کرد.
دیگر تحولات در رسانه ملی
بر اساس ادعای کانال نبض صدا وسیما با حضور احتمالی فروغی در معاونت استانها، شبکه3 مدیر تازهای به خود خواهد دید که محسن یزدی خواهد بود. یزدی مدیر شبکه مستند سیماست که سابقه حضور در شبکه3 را دارد و پیشتر قائممقام فروغی در این شبکه بوده است.همچنین بر اساس شنیدههای خراسان، محمدمهدی رحمتی رئیس کنونی بسیج سازمان صداوسیما نیز دیگر نامی است که برای مدیریت شبکه3 سیما مطرح شده است. علی فروغی نیز پیش از تصدی مدیریت شبکه3، رئیس بسیج سازمان صداوسیما بود. باید تا روزهای آینده منتظر انتصاب رسمی رئیس جدید سازمان صداوسیما و تغییرات احتمالی مدیران ارشد این سازمان ماند؛ به نظر میرسد پاییز داغی در انتظار مدیران ارشد سازمان صداوسیما خواهد بود.