با خطرات بادامزمینی آشنا شوید
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بهداشت نیوز ، علائم حساسیت به بادام زمینی در افراد مختلف متفاوت است. خارش، حالت تهوع، آبریزش و گرفتگی دماغ از علائم اولیه این حساسیت هستند. این بیماری در حالت شدید ممکن است مرگ را در پی داشته باشد.
حساسیت داشتن به مواد غذایی از جمله بادام زمینی از رایجترین آلرژیها در میان افراد است. برخی از افراد حتی با خوردن مقدار بسیار کمی بادام زمینی دچار حملات آلرژیک میشوند و بدن آنها واکنشهای جدی نشان میدهد. کودکان و افرادی که در خانواده خود سابقه حساسیت به بادام زمینی را داشتهاند در معرض خطر ابتلا به این نوع از حساسیت هستند.
واکنش بدن افرادی که به بادام زمینی حساسیت دارند میتواند متفاوت باشد. میزان حساسیت و میزان مصرف بادام زمینی در این واکنشها تأثیر مستقیم دارند و هر کدام از این علائم با کیفیتهای گوناگون ممکن است برای افراد دارای حساسیت رخ بدهد. در ضمن این حساسیتها می توانند حاصل مصرف فرآورده بادام زمینی هم باشند، از جمله کره بادام زمینی. در ادامه به برخی از علائم حساسیت به بادام زمینی اشاره خواهیم کرد.
۱. خارش پوست، اولین علامت!
اغلب حساسیتهای غذایی که بعد از مصرف خوراکی مواد غذایی بر افراد عارض میشوند برای اولین بار در پوست بروز پیدا میکنند. در حساسیت به بادام زمینی نیز خارش پوست یا کهیر اولین نشانهها هستند و تعداد زیادی از افرادی که به این ماده خوراکی حساسیت دارند دچار این عارضه خواهند شد.
۲. سرماخوردگی یا حساسیت؟
گاهی حساسیت به بادام زمینی مانند سرماخوردگی بروز پیدا میکند. خارش گلو و احساس سوزش در ناحیه گلو در لحظههای اول، به شما حس ساعتهای اول سرما خوردگی را القا میکنند. با گذر زمان این حس خارش از گلو به اطراف دهان نیز انتقال پیدا میکنند و حساسیت به بادام زمینی اینگونه خودش را به شما نشان میدهد!
۳. آبریزش بدون توقف
این حس به هیچ وجه حس دوست داشتنی و قابل تحملی نیست! آبریزش بینی همیشه یک تجربه اعصاب خورد کن و ناراحت کننده است، اما متاسفانه بسیاری از حساسیتها با آبریزش و گرفتگی در ناحیه بینی همراه هستند و حساسیت به کره بادام زمینی نیز یکی از همین حساسیتهاست.
۴. احساس تهوع
اگر بعد از مصرف بادام زمینی احساس تهوع به شما دست داد اولین احتمال، وجود حساسیت نسبت به بادام زمینی است! بسیاری از افراد در اولین مواجهه با این حس و حالت تهوع به اشتباه فکر میکنند بادام زمینیهایی که خوردهاند فاسد بودهاند و مسموم شدهاند.
۵. آماده شوید برای سختترین مرحله یعنی آنافیلاکسی
آنافیلاکسی چیست؟ آنافیلاکسی یکی از واکنشهای کلی بدن است که تا حدی میتواند خطرناک باشد. آنافیلاکسی که یکی از شدیدترین واکنشهای بدن به بادام زمینی است، با علائم سختی همراه بوده و میتواند برای افراد مبتلا به این نوع حساسیت خطرناک باشد. این واکنش معمولاً با اختلال در سیستم تنفس، تورم در ناحیه گلو، افت بسیار شدید فشار خون و سرگیجه همراه است. در برخی موارد کار به دستگاه گوارش نیز کشیده میشود و حتی ممکن است فرد مبتلا به حساسیت بعد از تجربههای آزار دهنده مربوط به سیستم گوارش غش کند. اقدام اورژانسی پزشک و مراجعه به مراکز درمانی در این شرایط مهم ترین و تأثیر گذارترین کارهایی هستند که باید انجام شوند.
مواد غذایی و حساسیتهای افراد به مواد مختلف غذایی اصلیترین علت بروز آنافیلاکسی هستند. حتی با وجود تلاشهای جهانی در راستای شناخت حساسیتهای غذایی و درمانهای پیشرفته، سالیانه حدود ۳۰ هزار مورد حادثه آنافیلاکسی مربوط به غذا در بیمارستانهای کشور آمریکا تحت درمان قرار میگیرند و این عدد میتواند یک تهدید کاملاً جدی و خطرناک محسوب شود. طبق یک گزارش بیش از ۸۰ درصد اینگونه واکنشها به دلیل مصرف بادام زمینی و گونههای مختلف آجیل درختی هستند.
نکته خیلی مهم!
داشتن اطلاعات کافی در زمینه آنافیلاکسی میتواند سرنوشت ساز باشد! همانطور که گفته شد این واکنش بدن به بادام زمینی بسیار خطرناک است و در مواردی که مراجعه به مراکز درمانی و اورژانسی زود انجام نمیشود ممکن است مرگ را به دنبال داشته باشد. این آمار و ارقام برای افرادی در خانوادهشان یا خودشان علائم حساسیت به بادام زمینی را مشاهده کردهاند، زنگ خطر است. مراجعه به پزشک و دنبال کردن دستورات پزشکی اولین قدم در راستای پیشگیری از بروز احتمالات بسیار خطرناک است. در مورد کودکان این مسئله حیاتی تر است و در صورت سهل انگاری و بی اهمیتی تبعات بسیار خطرناکی به همراه دارد.
حرف آخر!
در صورتی که بعد از مصرف بادام زمینی یکی از علائم پنج گانه بالا را در خود مشاهده کردید، به پزشک مراجعه کنید. صرف نظر از مواردی که در این مطلب به آنها اشاره شد، میتوان این گونه بیان کرد که علائم حساسیت به بادام زمینی میتواند بسیار شبیه به دیگر حساسیتها و آلرژیها باشد و ممکن است در تشخیص آنها اشتباه کنید. یکی دیگر از انواع حساسیت به مواد غذایی، حساسیت به بادمجان است. در صورتیکه مبتلا به این نوع آلرژی هستید، با علت و درمان حساسیت به بادمجان آشنا شوید.