مسعود نقاش زاده دبیر چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر کیست؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تیتر برتر محمد خزاعی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی کشور طی حکمی مسعود نقاش زاده را به سمت دبیر چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر منصوب کرد.
متن حکم دبیر چهلمین جشنواره فیلم فجر به این شرح است:
"به نام خدا/ جناب آقای دکتر مسعود نقاشزاده
نظر به شایستگی، تجربه و تعهد، جنابعالی را به سمت دبیر چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر منصوب مینمایم.
اینک که آیین بزرگداشت سینمای ایران به چهل سالگی رسیده است، در دور تازه این رویداد فاخر و ارجمند، شایسته است با تکیه بر دستاوردهای ارزشمند خانواده بزرگ سینما، راه این مهمترین رخداد سینمای ایران را با چراغ اندیشه و اخلاق و هنر، روشنتر نماییم.
امید است با اتّکال به پروردگار متعال و با عنایت به چشماندازهای گام دوم انقلاب اسلامی و راهبردهای کلان سازمان سینمایی، ضمن همراهی با اهالی فرهیخته سینما، منتقدان و اصحاب رسانه، جوانان متعهد و با دانش؛ و با توجه به اصل صرفهجویی و اجتناب از تشریفات زائد، و با بهرهگیری از تجارب ارزشمند گذشته و ظرفیت نیروهای داخلی سازمان، در برگزاری رویدادِ فجر سینمای ایران همزمان با فجر انقلاب اسلامی موفق باشید.
انتظار میرود چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر، فرصتی مغتنم برای آغاز فصلی جدید در مسیر تکوین و بازسازی انقلابیِ زیرساختهای سینمای کشور باشد. هماهنگی، همکاری و همراهی مؤسسات و معاونتهای سازمان، در برگزاری هرچه باشکوهتر جشنواره فیلم فجر انقلاب اسلامی، مورد نظر و حائز اهمیت است.
شایان ذکر است مسعود نقاشزاده، کارگردان، استاد دانشگاه و از مدیران فرهنگی و سینمایی کشور است. وی دارای درجه دکترای مطالعات هنر، کارشناسی ارشد سینما و کارشناسی کارگردانی فیلم است، و سابقه مدیریت به عنوان معاون فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی، مدیر کل امور برنامهها و مشاور عالی مرکز سیما فیلم، معاون آموزش و پژوهش خانه سینما، و معاون تأمین و تولید موسسة رسانه های تصویری را داشته است.
بیوگرافی مسعود نقاش زاده دبیر چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر
مسعود نقاش زاده متولد ۱۳۴۴ در شیراز و دارای کارشناسی ارشد سینما از دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر است. وی علاوه بر سوابق فعالیت های فرهنگی و مطبوعاتی، در سطوح مختلف مدیریتی با صدا و سیما همکاری داشته و همزمان به تدریس در دانشگاه نیز پرداخته است. مسعود نقاشزاده . نویسنده، کارگردان و مدرس دانشگاه؛ دارای دکترای پژوهش هنر (با گرایش سینما)، کارشناسی ارشد سینما و کارشناسی کارگردانی فیلم است. وی مسئولیتهای متعدد اجرایی (از جمله معاون آموزش و پژوهش خانه سینما، معاون پژوهشی دانشگاه صدا و سیما، معاون تولید و مشاور عالی مرکز سیما فیلم و معاون تأمین و تولید موسسه رسانه های تصویری) به عهده داشته و عضو هیئت علمی دانشگاه نیز هست. وی داور بخش بینالملل جشنواره فیلم رشد (1386)؛ اولین، دومین و سومین جشنوارهی تلویزیونی جام جم (1392-1390) و سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت (1393) نیز بوده است.
بررسی جشنواره فیلم فجر
جشنوارهٔ فیلم فجر مهمترین جشنواره سینمایی ایران است که از سال ۱۳۶۱ تاکنون در میانه بهمن ماه هر سال در تهران برگزار میگردد. تاکنون ۳۹ دوره از این جشنواره برگزار شدهاست که آخرین آن در سال 1400 بوده است. این جشنواره توسط بنیاد سینمایی فارابی و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود.
تاریخچه و فعالیت
جشنوارهٔ فیلم فجر، جایگزینی برای جشنوارهٔ بینالمللی فیلم تهران بود که تا پیش از انقلاب ۱۳۵۷ جمهوری اسلامی ایران، با حمایت دفتر مخصوص فرح پهلوی در ایران برگزار میشد و در آن فیلمهای برگزیده سینمای ایران در کنار آثار سینمای بینالمللی رقابت میکردند. بعد از انقلاب اسلامی ایران، این جشنواره تعطیل شد و بعد از ۴ سال، جشنوارهٔ فیلم فجر، همزمان با روزهای دهه فجر جایگزین آن شد.
نخستین دورهی جشنوارهٔ فیلم فجر از ۱۲ تا ۲۲ بهمن سال ۱۳۶۱ به دبیری حسین وخشوری برگزار شد.
حسین وخشوری درباره بودجه اولین دوره جشنواره فیلم فجر گفت: برای برگزاری دوره اول جشنواره فیلم فجر، معاون مالی ارشاد ۷۵۰هزار تومان به ما پرداخت کرد که نیمی از این بودجه(۳۷۵هزار تومان/معادل ده هزار دلار وقت) هم سهم جشنواره تئاتر فجر شد. آن زمان بلیت جشنواره، ۱۰ تومان بود که کمی بیشتر از رقم معمول بلیت سینماها بود و درنهایت از بلیتفروشی جشنواره نزدیک ۱میلیون تومان درآمد داشتیم که آن را نیز به حساب خزانه برگرداندیم. در آن زمان پنج شماره نشریه برای جشنواره منتشر کردیم که حتی آن را هم با بهای تکشماره ۱۵ ریال عرضه کردیم و از این راه نیز درآمد داشتیم و درنهایت جشنواره نهتنها هزینهای برای دولت نداشت که درآمدزا هم بود!
اولین ویژهنامه برای جشنوارهٔ فیلم فجر، در بهمن ماه ۱۳۶۵، توسط ماهنامه سینمایی فیلم منتشر شد و این روند تا به امروز ادامه دارد.
جشنوارهٔ فجر تا سال ۱۳۷۴ فقط به تولیدات سالانهٔ سینمای ایران میپرداخت. از سال ۱۳۷۴ جشنواره به صورت بینالمللی برگزار میشود و علاوه بر سینمای ایران، در بخش بینالملل به بررسی فیلمهایی از سینمای جهان میپردازد. در بخشهای رقابتی این جشنواره، شرکت کنندگان برای کسب جایزهٔ مخصوص که «سیمرغ بلورین» نام دارد با هم رقابت میکنند. دیپلم افتخار و لوح زرین از دیگر جوایز این جشنواره میباشند. طی سالیان اخیر مسابقههای سینمای مستند، فیلم کوتاه و مسابقه مواد تبلیغاتی و اطلاعرسانی نیز به بخشهای سینمای ایران اضافه شدهاست. در ابتدای جشنواره، آیین بزرگداشت یک هنرمند برگزار میشود و در انتها هم جوایز ویژه و مردمی به فیلم انتخاب شده با رای مردم داده میشود.
در سال ۱۳۹۳ بخش بینالملل جشنواره، جدا شده و به صورت جداگانه برگزار می شود.