بهترین زمان و چگونگی مصرف قرص آهن که نمی دانستید
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بهداشت نیوز، ماده معدنی آهن را میتوان از مواد غذایی دریافت کرد، اما برای بعضی افراد مانند خانمهایی که در سن باروری هستند و بهخصوص چنانچه خونریزی شدید پریود دارند یا اگر رژیم غذایی متعادلی ندارند، شاید دریافت مکمل یا داروی آهن لازم باشد.
اگر بدنمان به میزان کافی آهن نداشته باشد، ممکن است در طول زمان بهتدریج دچار کم خونی فقر آهن و سطح پایین گلبولهای قرمز شویم.
چرا باید مکمل یا داروی آهن دریافت کنیم؟
اکثرا برای درمان فقر آهن و کمخونی از نوع فقر آهن از مکملهای آهن استفاده میشود. کمخونی میتواند باعث خستگی و بروز علائم دیگر شود.
اگر علائم کمخونی داریم، حتما با پزشک مشورت کنیم تا با آزمایشهای لازم، میزان آهن بدنمان مشخص و در صورت لزوم، برایمان مکمل آهن یا داروی آهن تجویز شود.
شیوع نسبتا زیاد کمخونی از نوع فقر آهن در کشورمان نشان میدهد بسیاری از خانمهای ایرانی که در سن باروری هستند، آهن موردنیاز را از موادغذایی به صورت کامل دریافت نمیکنند و در صورت صلاحدید پزشک، به مکمل آهن نیاز دارند.
موارد مصرف مکمل آهن
مکملهای آهن اغلب برای درمان کم خونی ناشی از موارد زیر در خانمها تجویز میشود:
بارداری
خونریزی شدید پریود
به طور معمول مکملهای آهن برای خانمهای باردار و آنهایی که در سن باروری هستند، برای پیشگیری از کم خونی توصیه میشود.
چگونه مکمل یا داروی آهن خود را مصرف کنیم؟
مکمل آهن را با معدهی خالی و یک تا دو ساعت قبل یا بعد از غذا همراه با یک لیوان کامل آب یا آبمیوه مصرف کنیم.
اگر مکمل یا داروی آهن را به همراه موادغذایی مصرف کنیم، ممکن است آهن مقدار زیادی از قابلیت جذب خود را از دست بدهد و در نتیجه، اثربخشی مطلوب خود را نداشته باشد.
اگر آهن مصرف میکنیم، حداقل ۱ ساعت قبل یا ۲ ساعت پس از مصرف مکمل آهن، باید از خوردن غذاهای زیر اجتناب کنیم:
پنیر و ماست
تخممرغ
شیر
اسفناج
چای یا قهوه
نانهای سبوسدار
غلات و کورنفلکس
همچنین، باید از دریافت همزمان مکملهای آهن به همراه آنتیاسیدهای معده یا مکملهای کلسیم پرهیز کنیم. بهتر است فاصله ۱ تا دو ساعت را در این مورد نیز رعایت نماییم تا بیشترین میزان اثربخشی را از تمام داروها و مکملها داشته باشیم.