ایران در محاصره اُمیکرون/ روزهای سخت در راه است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، سویه جدید اُمیکرون که از قاره آفریقا سر برآورد و به اروپا رسید، در هفتههای اخیر به منطقه خاورمیانه نیز قدم گذاشته و چند کشور درگیر آن شده اند.
تاکنون کشورهای عربستان سعودی، امارات متحده عربی، پاکستان، هند و ترکیه، گزارشهایی از وجود سویه اُمیکرون را منتشر کرده اند.
این واقعیت را قابل کتمان نیست که ویروس را نمیتوان پشت مرزهای جغرافیایی حبس کرد و خواه و ناخواه باید آماده مواجهه با سویه های جدید ویروس کرونا باشیم. اما، نکتهای که نباید نادیده گرفت، اقدامات مراقبتی در مقابله با کرونا است تا کمتر آسیب ببینیم. به طوری که پیک پنجم کرونا، به عنوان فاجعه ملی هرگز فراموش نخواهد شد. آمار بالای مرگ و میرهای روزانه و افزایش موارد بستری و…، اوضاع را به شدت بحرانی ساخت. حالا که در روزهای فروکش توفان کرونا به سر می بریم و آمار مرگهای روزانه نیز از بالای ۷۰۰ فوتی به زیر ۵۰ نفر در روز گذشته رسید، باید مراقب باشیم که درگیر سویه اُمیکرون نشویم. هرچند هنوز مشخص نشده که میزان شدت و مرگ و میر این سویه جدید تا چه اندازه خطرناک است، اما بهتر است که گرفتار آن نشویم.
اُمیکرون به ترکیه رسید
وزیر بهداشت ترکیه از ثبت ۶ مورد از نخستین موارد ابتلاء به اُمیکرون در این کشور خبر داد که یک نفر از آنان در استانبول و موارد دیگر در ازمیر شناسایی شده است.
اولین مرگ در بریتانیا
روز گذشته اولین مورد فوتی بیمار مبتلا به سویه اُمیکرون در بریتانیا ثبت شد.
تشدید پروتکلهای بهداشتی
شاید همین موارد کافی باشد که مراقبتها را بیشتر و کنترلهای بهداشتی را شدیدتر کنیم. زیرا، در حال حاضر که مدارس به صورت حضوری شده اند، مسئولان وزارت بهداشت به شدت نگران افزایش موارد کرونا در مدارس و شیوع آن در کشور هستند.
حمیدرضا جماعتی دبیر کمیته کشوری کووید ۱۹، در واکنش به نگرانیهایی که بابت سویه آفریقایی ایجاد شده است، گفت: شروع این جهش ویروس از کشورهای آفریقای جنوبی بود و اکنون متأسفانه در کشورهای اروپایی و آسیایی هم گزارش شده است. بنابراین نگرانی آن است که امکان دارد نوع جدید و جهش یافته ویروس باعث به وجود آمدن پیکهایی در کشورهای مختلف و از جمله کشور ما شود.
در همین حال، علیرضا ناجی رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه آمار و میزان شیوع گونههای جدید کرونا تماماً وابسته به سیستمهای ردیابی، نظارتی و پایش ژنتیکی کشورها است، تصریح کرد: برای کاهش خطر ابتلاء به جهشهای جدی کرونا بهتر است تا کاهش قطع زنجیره کووید ۱۹ پروتکلهای بهداشتی و از همه مهمتر واکسیناسیون به بالاترین حد خود نزدیک شود.
اما، شاید پاشنه آشیل کرونا در ایران بعد از گذر از پیک پنجم، بازگشاییها و از همه مهمتر، بازگشایی مدارس و حضور دانش آموزان در کلاسهای درس باشد. زیرا، بعد از حضوری شدن مدارس، شاهد گزارشهایی از موارد ابتلاء به کرونا در بین دانش آموزان هستیم. به طوری که در یک ماه گذشته نزدیک به ۳ هزار مورد کرونا در بین دانش آموزان در استانهای مختلف کشور گزارش شده است.
دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹، ضمن تأیید گزارشهای ابتلاء به کرونا در مدارس، افزود: اگر قرار بر حضور دانش آموزان در مدارس است، پروتکلها باید حتماً رعایت شود. مواردی مثل تهویه مناسب، استفاده از ماسک و…، که اگر بدون رعایت پروتکلها باشد، شاهد شیوع بیماری خواهیم بود.
بر اساس اعلام وزارت آموزش و پرورش، قرار است امتحانات دانش آموزان در تمامی مقاطع تحصیلی به صورت حضوری باشد. این در حالی است که پروتکلهای مورد تاکید وزارت بهداشت، در اغلب مدارس به شکل درست رعایت نمیشود. از تهویه کلاسها گرفته تا عدم رعایت فاصله فیزیکی دانش آموزان و…، باعث شده تا مسئولان وزارت بهداشت نسبت به شرایط مدارس و احتمال بروز پیک جدید بیماری، نگران باشند.
حالا که روزهای سخت کرونایی را پشت سر گذاشته ایم و کادر بهداشت و درمان میخواهد نفسی تازه کند، بهتر است مراقب باشیم تا مبادا خیلی زود به همان روزها سخت باز گردیم. زیرا، روزهای سرد سال همچنان در پیش است و این موضوع میتواند بر شدت افزایش موارد بیماری بیافزاید.