آخرین رنگ‌بندی کرونایی استان‌ها و شهرستان‌ها 27 آذرماه 1400

کدخبر: ۴۶۲۷۱۹
اقتصادنیوز: وزارت بهداشت گزارش داد در روز شنبه 27 آذر 1400، اکنون ۵۳ شهر در وضعیت زرد و ۳۹۵ شهر در وضعیت آبی قرار دارند و هیچ شهری در وضعیت قرمز و نارنجی در نقشه کرونای کشور مشاهده نمی‌شود.
آخرین رنگ‌بندی کرونایی استان‌ها و شهرستان‌ها 27 آذرماه 1400

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از جماران، مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته ۴۱ هموطن دیگر بر اثر ابتلا به کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و طی این بازه زمانی ۱۷ استان نیز هیچ موردی از فوت بیماران کرونایی نداشته‌اند.

طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد تلفات کرونا ۴۱ نفر اعلام شد که این رقم کمترین شمار فوتی پس از عبور خیز پنجم  کرونا از کشور بود و نیز برای دومین بار است که تعداد تلفات کرونا از پنجم خرداد سال گذشته تا کنون، دو رقمی می شود.

روز دوشنبه ۲۲ آذر ماه پس از ۵۶۶ روز از پنجم خرداد سال گذشته، تلفات کرونا به زیر ۵۰ نفر یعنی ۴۲ نفر رسید.  

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، از دیروز(جمعه) تا امروز شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یک هزار و ۳۶۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲۴۳ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور نیز به ۶ میلیون و ۱۶۹ هزار و ۱۱ نفر رسید.

طی ۲۴ ساعت گذشته، ۴۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۱ هزار و ۳۳ نفر رسید.

همچنین در شبانه روز گذشته بیشترین مرگ و میر بیماران کرونایی مربوط به تهران با ۶ نفر و استانهای آذربایجان غربی، فارس و خراسان شمالی با ۵ نفر بوده است.

۲۷ استان کشور نیز در شبانه روز گذشته مرگ و میر کمتر از پنج نفر داشته اند که در ۱۷ استان، هیچ موردی از فوت بیماران کرونایی، ثبت نشده است. 

تا کنون ۵ میلیون ۹۹۹ هزار و ۸۶۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.

دو هزار و ۹۰۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و تا کنون ۴۰ میلیون و ۶۷۱ هزار و ۵۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

همچنین تا کنون ۵۹ میلیون و ۶۲ هزار و ۲۵۶ نفر دُز اول، ۵۰ میلیون و ۱۹۰ هزار و ۶۳۴ نفر دُز دوم و سه میلیون و ۵۶۷ هزار و ۳۷ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۱۲ میلیون و ۸۱۹ هزار و ۹۲۷ دُز رسیده است.

در شبانه روز گذشته نیز ۲۲۳ هزار و ۳۵۶ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

اکنون ۵۳ شهر در وضعیت زرد و ۳۹۵ شهر در وضعیت آبی قرار دارند و هیچ شهری در وضعیت قرمز و نارنجی در نقشه کرونای کشور مشاهده نمی شود.

تلفات کرونا طی هفته های اخیر و پس از عبور خیز پنجم کرونا از کشور روندی کاهشی داشته که بدون شک این اتفاق را باید مرهون رویکرد دولت سیزدهم در افزایش واردات واکسن دانست که با واکسیناسیون حداکثری تکمیل شد.

واکسیناسیون سراسری از ۲۲ بهمن سال گذشته در کشور آغاز شد، اما تا ۱۳ مرداد ماه زمان پایان دولت دوازدهم فقط ۱۴ میلیون و ۲۴ هزار و ۳۵ دز تزریق انجام شده بود اما از همین تاریخ یعنی شروع کار دولت سیزدهم تا ۱۶ آذر ماه شمار واکسن های تزریق شده ۹۴ میلیون و ۳۹۱ هزار و ۹۶ دز بوده است.

جمال ارونقی معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران روز جمعه ۱۹ آذر ماه ضمن اعلام ورود محموله‌های ۸۵ و ۸۶ واکسن کرونا به تعداد بیش از یک میلیون دُز به کشور وارد کشور گفت: تاکنون و طی ۸۴ محموله تعداد ۱۴۸ میلیون و ۷۸۴ هزار و ۳۰۸ دز واکسن وارد کشور شده بود که با ورود محموله‌های هشتاد و پنجم و هشتاد و ششم، تعداد کل واکسن‌های وارده از ۱۵۰ میلیون دز گذشت و به ۱۵۰ میلیون و ۲ هزار و ۷۰۸ دز رسید.

ویروس کرونا از اوایل اسفند ۹۸ در کشور شیوع یافت و تا کنون پنج خیز را پشت سر گذاشته است.

 خیز پنجم کرونا از ابتدای تیر ماه در کشور آغاز شد و وزارت بهداشت هشتم مهر ماه از عبور این خیز از کشور خبر داد.

این خیز در ۲۸ مرداد و هفتم مهر ماه به ترتیب شمار تلفات از یکصد و ۱۲۰ هزار نفر عبور کرد.

همچنین رکورد تلفات روزانه کرونا در این مدت چندین بار شکسته شد و روز دوم شهریور ماه با ۷۰۹ مورد مرگ روزانه به بالاترین شمار تلفات از ابتدای شیوع کرونا در کشور رسید.

وزارت بهداشت رو جمعه ۲۶ آذر ماه برای نخستین از زمان شیوع کرونا در کشور اعلام کرد، تعداد شهرهای قرمز و نارنجی به صفر رسیده است.

هرچند کاهش تلفات روزانه کرونا و به صفر رسیدن تعداد شهرهای قرمز و نارنجی خبر خوبی است، اما نباید فراموش کنیم سویه جدید کرونا به نام امیکرون زنگهای خطر را به صدا درآورده و بی توجهی به تزریق واکسن و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی می تواند، روند کاهشی تلفات را معکوس کند و بار دیگر وضعیت قرمز را به نقشه کرونایی کشور بازگرداند.

 

۲۷ آذرماه و آخرین اخبار کرونایی استان‌ها

براساس آخرین تغییرات در نقشه رنگ بندی شهرستان‌های کشور که از ۲۷ آذر اعمال می‌شود؛ برای نخستین بار، هیچ شهری در وضعیت قرمز و نارنجی کرونایی نیست اما با گسترش سویه اومیکرون در بیش از ۸۰ کشور جهان، رعایت مراقبت‌های بهداشتی و نظارت ها کماکان ضروری است. 

با انتشار جدید ترین نقشه کرونایی ایران،تعداد شهرستان‌های قرمز و نارنجی کرونا در کشور به صفر رسید و تنها ۵۳ شهرستان در وضعیت زرد و ۳۹۵ شهرستان در شرایط آبی قرار گرفتند.

در شبانه روز گذشته ۱۷ استان شامل سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، ایلام، هرمزگان، یزد، مرکزی، قم، کردستان، گلستان، گیلان، کرمانشاه، لرستان، همدان، اصفهان و خوزستان، هیچ موردی از فوت بیماران کووید۱۹ گزارش نشده است. 

 اقدامات موثر و قابل توجه دولت سیزدهم در اجرای طرح واکسیناسیون عمومی مردم موجب کاهش چشمگیر آمار مبتلایان و متوفیان ناشی از شیوع ویروس کرونا در پیک پنجم نسبت به چهار پیک قبلی شد که به طور قطع اجرای کامل واکسیناسیون جامعه هدف نقش قابل توجه در قطع زنجیره انتقال ویروس دارد.

 

پایش سلامت بیش از ۴ هزار مسافر مرزی در هفته‌ گذشته

در همین حال رئیس سازمان امداد ونجات جمعیت هلال‌احمر از غربالگری و پایش سلامت ۴۰۱۱ مسافر ورودی در مبادی مرزی رسمی کشور در هفته گذشته به منظور کنترل شیوع بیماری کرونا خبر داد.

مهدی ولی پور ضمن تاکید بر تداوم اجرای طرح کنترل بهداشتی مسافران در مبادی مرزی کشور گفت: این طرح با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تداوم دارد و از هفته گذشته تا صبح امروز شنبه ۲۷ آذرماه ۱۴۰۰، ۴ هزار و ۱۱ نفر از مسافران کنترل و غربالگری شده‌اند.

وی افزود: در این مدت ۲ هزار و ۱۹۴ مورد تست فوری و ۸۱۲ مورد تست «پی سی آر» از مسافران مشکوک به کرونا گرفته شده است. این طرح با مشارکت ۴۷۱ نیروی عملیاتی در ۱۶ استان در حال اجراست.

خبر دیگر امروز اینکه مسوول کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی ستاد اجرایی مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در عزاداریهای ایام دهه فاطمیه در مشهد و دیگر شهرستانهای خراسان رضوی برای پیشگیری از شیوع کرونا تاکید کرد.

دکتر محمد پهلوان افزود: استفاده صحیح و مداوم از ماسک، رعایت فاصله بین افراد از هر طرف ۲ متر، توزیع نذورات به صورت بسته‌بندی و انجام ‌تهویه مناسب از توصیه‌های مورد تاکید در این زمینه است.

وی اضافه کرد: تعبیه و در دسترس بودن تجهیزات ضد عفونی، شرکت نکردن افرادی که واکسیناسیون کامل دریافت نکرده‌اند در این مراسم، ممنوعیت خوردن و آشامیدن در حین مراسم و جلوگیری از افراد با علایم بیماری از دیگر اصول بهداشتی است که باید جدی گرفته شود.

 

وضعیت کرونا در استان ها

بر اساس اعلام سامانه ماسک و نقشه جدید رنگ‌بندی کرونایی، رنگ دو شهرستان تنکابن و رامسر درغرب مازندران زرد اعلام شد و ۲۰ شهرستان دیگر استان در وضعیت آبی قرار و ۲ شهرستان زرد قرار گرفته‌اند. هفته گذشته تعداد مناطق زرد مازندران سه شهرستان بوده است.

البته طی یک هفته گذشته شهرستان های گلوگاه، بهشهر ، نکا و نور از وضعیت زرد کرونایی به معنای خطر متوسط خارج شدند و به رنگ آبی کرونایی در آمدند.

همچنین طبق این ارزیابی شهرستان تنکابن که پیش تر رنگ آبی کرونایی داشت با افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کووید ۱۹  وارد وضعیت خطر متوسط شد و رخ کرونایی این شهرستان زرد گشت.

 بر اساس اعلام دانشگاه‌های علوم پزشکی مازندران و بابل در شبانه روز گذشته آمار مجموع بستری‌های کرونایی استان با ۴۷ بیمار جدید به ۳۲۹ نفر رسید. طی ۲۴ ساعت گذشته ۲ نفر دیگر از شهروندان مازندرانی هم به خاطر ابتلا به کرونا جان باختند.

در استان اردبیل شاخص‌ فوتی، بستری روزانه و مجموع بستری مبتلایان کرونا در شبانه روز گذشته به طور چشمگیری کاهش یافته و به پایین‌ترین میزان هشت ماه گذشته رسید.

آمار جان‌باختگان کرونا در این استان طی شبانه روز گذشته برای هفدهمین بار در ۲ ماه اخیر به صفر رسید و مجموع فوتی‌های پنج موج شیوع بیماری کووید.۱۹ در این استان، در رقم ۲ هزار و ۵۹۷ نفر باقی ماند.

طی شبانه روز گذشته مجموع شمار مبتلایان بستری کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل نیز به ۱۳۰ نفر رسید که این میزان بستری همزمان مبتلایان کووید.۱۹ در این استان ۷۶۷ نفر کمتر از بالاترین آمار ثبت شده در ۳.۵ ماه پیش است.

 از خراسان رضوی خبر رسیده که فقط شهرستان گناباد خراسان رضوی بر طبق تازه‌ترین گزارش نرم افزار ماسک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد و بقیه شهرستانها در شرایط آبی هستند.

در حال حاضر از بین ۳۳ شهرستان خراسان رضوی، یک شهرستان در وضعیت زرد و ۳۲ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. پیش از این پنج شهرستان کاشمر، سبزوار، نیشابور، بردسکن و گناباد در وضعیت زرد کرونایی قرار داشتند که به جز گناباد بقیه آنها آبی شده‌اند.  هم‌اکنون هیچ شهری از استان خراسان رضوی در وضعیت قرمز و نارنجی کرونایی قرار ندارد.

از سویی دیگر در کردستان  برای دومین روز متوالی شمار مرگ و میر ناشی از کرونا در استان به صفر رسیده است و امروز پنجمین روز در ماه آذر است که هیچ مورد فوتی ناشی از کرونا در استان ثبت نشده است.

علاوه بر امروز روزهای چهار، هشت، ۲۳ و ۲۶ آذر نیز شاهد روزهای بدون فوتی کرونا در استان بودیم. روند بستری و ابتلا به کرونا در استان نزولی شده و از ۳۴۶ بستری در روز اول آذر هم اکنون به ۱۷۰ نفر رسیده‌ایم که ۹ نفر از دیروز کمتر شده است ۱۰۰ نفر از افراد بستری در سنندج هستند.

بانه تنها شهر کردستان با وضعیت زرد کرونایی است و تعداد شهرهای دارای وضعیت زرد کرونا در استان براساس جدیدترین رنگ‌بندی کاهش یافته است و در حال حاضر فقط بانه در شرایط «خطر متوسط» بسر می‌برد.

تا این لحظه شهرهای سقز، سنندج، بیجار، دهگلان، دیواندره، سروآباد، مریوان، کامیاران و قروه در وضعیت آبی و بانه در وضعیت زرد قرار دارد.  

خبر دیگر امروز اینکه تمام نقاط استان خوزستان برای سومین هفته متوالی در وضعیت آبی (کم خطر) شیوع کرونا قرار دارند.

همچنین تمام شهرستان‌های استان سمنان  به جز شهر سمنان به رنگ آبی کرونایی درآمد و بر اساس رنگ‌بندی جدید، شهرستان‌های شاهرود، سرخه، دامغان و گرمسار از زرد به آبی تغییر وضعیت داد.   شهرستان سمنان تنها شهرستان در وضعیت زرد و شهرستان‌های دامغان، شاهرود، گرمسار، سرخه، مهدیشهر، آرادان و میامی در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند. 

در کرمانشاه هم تمام شهرستان‌های استان غیر از پاوه از ۲۷ آذرماه در وضعیت آبی قرار دارد . کرمانشاه پس از ماه‌ها از ۲۰ آذر ماه در وضعیت آبی کرونایی قرار گرفت. هم‌اکنون ۱۲۲ بیمار کووید ۱۹ در مراکز درمانی این استان بستری هستند که از این تعداد ۳۴ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده‌اند و حال هشت نفر آنها وخیم است.

همچنین وضعیت کرونا لرستان از روز شنبه ۲۷آذرماه در شهرستان پلدختر زرد و شهرستان های خرم آباد، رومشکان، بروجرد، کوهدشت، دورود، سلسله، الیگودرز، چگنی، دلفان و ازنا در وضعیت آبی کرونایی اعلام شده است.

 یک نفر دیگر در این استان طی شبانه روز گذشته قربانی کرونا شد و شمار جان‌باختگان به ۲ هزار و ۶۷۸ نفر رسید. ۲۸ بیمار جدید مبتلا به کرونا طی شبانه‌روز گذشته در این استان شناسایی شد و مجموع مبتلایان به ۱۹۶ هزار و ۸۰۱ نفر رسید.

همچنین طبق اعلام وزارت بهداشت در حال حاضر، ۸ شهرستان آذربایجان‌غربی آبی کرونایی شد  و ۹ شهرستان در وضع زرد کرونایی قرار دارد. شهرستان های نقده، بوکان، مهاباد، تکاب و سردشت در جنوب و چالدران، چایپاره و شوط در شمال آذربایجان غربی به وضعیت آبی رسیده است.

شهرستان های ارومیه به همراه خوی، پلدشت، سلماس و ماکو در شمال آذربایجان غربی و اشنویه، پیرانشهر، میاندوآب و شاهین دژ در جنوب استان وضعیت زرد کرونایی دارند.

طی ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۳ نفر در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا شده و ۷۲ نفر در مراکز درمانی بستری شدند. همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، متاسفانه ۲ بیمار در استان شامل یک نفر در ارومیه و یک نفر در ماکو جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادند.

شمار مناطق آبی در نقشه رنگ بندی کرونایی گیلان افزایش یافت و به ۱۶ شهرستان رسید و مجموع مناطق آبی استان گیلان نسبت به ارزیابی هفته گذشته از ۱۴ شهرستان به عدد ۱۶ افزایش یافت و همچنین طبق این گزارش شهرستان های زرد از سه به یک کاهش یافت.

طبق این ارزیابی رودسر و آستارا که پیش از این در وضعیت زرد کرونایی قرار داشتند در نقشه جدید استان گیلان در رنگ بندی آبی قرار گرفتند. با این حال تنها شهرستان رودبار در رنگ بندی زرد کرونایی قرار دارد که مانع از یکدست شدن رنگبندی آبی استان شده است.

در آذربایجان‌شرقی اکنون کمتر از ۳۶۰ کرونایی در بیمارستان های استان بستری هستند. اما متاسفانه تعداد فوتی بر اثر ابتلا به کرونا، آذربایجان شرقی در رتبه ششم کشور قرار دارد و در ۲۴ساعت گذشته چهار نفر بر اثر کرونا در استان فوت شدند. 

وضعیت تمام شهرستان‌های تابعه استان مرکزی، بر اساس جدیدترین رنگ بندی مناطق کشور از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در وضعیت آبی و کم خطر قرار گرفت.

وضعیت سه شهرستان کمیجان، آشتیان و محلات که پیش از این در شرایط زرد قرار داشتند، به رنگ آبی تبدیل شدند. اکنون هیچ یک از ۱۲ شهرستان تابعه استان مرکزی در فهرست مناطق قرمز، نارنجی و زرد نیست اما با توجه به وضعیت شکننده و حساس بیماری، انتظار می‌رود شهروندان همچنان نسبت به رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی پایبند باشند.

خبر دیگر اینکه در سیستان و بلوچستان هم با ابتلای ۱۲ مورد جدید به کرونا طی۲۴ ساعت گذشته ، شمار مبتلایان روزانه این ویروس در استان درحال نزدیک شدن به تک رقمی است.

مجموع مبتلایان به کرونا در سیستان و بلوچستان تا کنون را ۱۳۳ هزار و ۵۱۱ نفر بوده و در شبانه‌روز گذشته فوتی ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان ثبت نشده است.

ایلام نیز پنج روز بدون فوتی کرونا را پشت گذاشت و مجموع فوتی های کرونا در استان تا این لحظه یک هزار و ۱۷۲ نفر است. طی شبانه روز گذشته نیز ۱۰ ابتلای جدید شناسایی شده و مجموع مبتلایان استان به ۶۶ هزار و ۸۰۷ نفر افزایش یافت.

خراسان جنوبی که تا چند هفته قبل یکی از ۲ شهرستان قرمز کشور را دارا بود با تلاش مسوولان برای مدیریت بیماری و همراهی مردم اکنون سه شهرستان زرد و هشت شهرستان آبی دارد که در دوران شیوع کرونا کم‌سابقه بوده است.

شهرستان‌های طبس و نهبندان از وضعیت نارنجی و شهرستان‌های سربیشه و درمیان از وضعیت زرد خارج شدند اما شهرستان‌های بیرجند و فردوس همچنان در وضعیت زرد قرار دارند.

به این ترتیب اکنون شهرستان‌های بیرجند، فردوس و نهبندان در وضعیت زرد (متوسط خطر) و شهرستان‌های طبس، قاینات، سربیشه، درمیان، بشرویه، سرایان، زیرکوه و خوسف در وضعیت آبی (کم‌خطر) قرار دارند که نشانه بهبود وضعیت شیوع ویروس کرونا و کاهش موارد بستری مبتلایان در استان خراسان جنوبی است.

از مجموع ۱۰ شهرستان استان همدان ، ۹ شهرستان در وضعیت آبی و شهرستان «کبودرآهنگ» نیز در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

 

تداوم واکسیناسیون عمومی 

 تا کنون ۵۹ میلیون و ۶۲ هزار و ۲۵۶ نفر دُز اول، ۵۰ میلیون و ۱۹۰ هزار و ۶۳۴ نفر دُز دوم و سه میلیون و ۵۶۷ هزار و ۳۷ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۱۲ میلیون و ۸۱۹ هزار و ۹۲۷ دُز رسیده است.

آمار واکسیناسیون کرونا در آذربایجان‌غربی از ۴.۵ میلیون دُز گذشت و رییس کارگروه اطلاع‌رسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجان‌غربی گفته که در حالی که ۲۹ آبان امسال، آمار واکسیناسیون در استان از چهارمیلیون دُز گذشته بود، طی چهار هفته اخیر، حدود نیم میلیون دُز دیگر در استان تزریق شد و این رقم از چهار و نیم میلیون دُز فراتر رفت.

علی افشانی افزود: طی ۲۴ ساعت گذشته حدود ۱۴ هزار دُز واکسن در آذربایجان غربی تزریق شد و با انجام این تعداد تزریق، کل واکسن های تزریق شده در استان به چهار میلیون و ۵۱۶ هزار دُز رسید. با توجه به این آمار، روزانه به طور متوسط نزدیک به ۱۷ هزار دُز واکسن در آذربایجان غربی تزریق شده است.

همچنین سرپرست معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: تاکنون در مجموع یک میلیون و ۹۱۹ هزار دُز واکسن کرونا در قالب نوبت های اول، دوم و سوم در استان به گروه‌های هدف تزریق شده است که ۳۷ هزار و ۱۵۲ دُز آن واکسن نوبت سوم بوده است.  

بهروز اخوان با بیان اینکه یک میلیون و ۵۰ هزار و ۱۶۸ نفر یعنی ۷۸ درصد جمعیت هدف استان نوبت اول واکسن را دریافت کرده‌اند، ادامه داد: ۶۲ درصد جمعیت هدف یعنی ۸۳۲ هزار و ۵۸۵ نفر نیز  با دریافت نوبت دوم واکسن در مقابل کرونا واکسینه شده‌اند، ضمن اینکه ۵۸ درصد مادران باردار، نوبت اول و ۲۹ درصد آنان هم نوبت دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

خبر دیگر اینکه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به روند واکسیناسیون در آذربایجان شرقی، گفت: ۷۳ درصد کل جمعیت آذربایجان شرقی نسبت به کرونا واکسینه شده اند که برای رسیدن به مصونیت جمعی باید این میزان به حدود ۸۵درصد برسد.

درستی ادامه داد: ۹۱ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال استان دوز اول واکسن را دریافت کردند و ۸۰ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال آذربایجان شرقی نیز نوبت دوم را تزریق کردند.

از سویی دیگر مدیر آموزش و پرورش مهاباد اعلام کرد که ۹۵.۹۷ درصد از جامعه هدف دانش آموزان این شهرستان واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

کریم سلیمانی افزود: از مجموع بالغ بر ۱۹ هزار دانش آموز بین ۱۲ تا ۱۷ سال مهاباد تاکنون ۱۸ هزار و ۴۸۶ دانش‌آموز موفق به دریافت واکسن خود شده اند.

در همین حال سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفته که تزریق واکسن کرونا ازابتدا تاکنون به ۲ میلیون و۶۴۴هزار و ۳۱۶ دُز در این استان رسیده که هشت هزارو ۳۷۳نفراخیر مراجعه کرده اند.

دکتر فاطمه نوروزیان افزود: از این میزان یک میلیون و ۳۳۶هزارو ۷۷۶ نفر نوبت اول ، یک میلیون و۱۸۳هزارو ۸۳۱ نفر نوبت دوم و ۹۳هزارو ۷۰۹نفر هم نوبت سوم واکسن کرونا تا به امروز دریافت کرده اند.

خبر دیگر اینکه معاون فنی مرکز بهداشت اصفهان اعلام کرده که حدود ۸۵ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال استان حداقل یک نوبت واکسن کرونا را دریافت کردند و تلاش می‌شود در مرحله دوم طرح شهدای سلامت به پوشش بالای ۹۰ درصدی برسیم.

مهرداد زینلیان افزود: در مرحله نخست طرح شهدای سلامت به هدف پوشش ۸۵ درصدی واکسیناسیون کرونا در استان اصفهان دست‌یافتیم و امید است در مرحله دوم آن میزان پوشش به بالای ۹۰ درصد هم برسد.

در استان خوزستان هم رییس مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه روند واکسیناسیون کرونا در شهرستان اندیکا که جمعیت روستایی بالایی دارد به کندی پیش می رود گفت: میزان واکسیناسیون در برخی شهرهای خوزستان از جمله شادگان، باوی و حمیدیه نیز پایین است.

دکتر سیدمحمد علوی اظهار داشت: در برخی از شهرهای استان مثل بهبهان، دهدز و اهواز بالای ۹۱ درصد جمعیت هدف واکسینه شدند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر به طور میانگین ۸۵ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال کشور یک نوبت واکسن را دریافت کرده اند که استان خوزستان حدود چهار درصد از متوسط کشوری عقب تر است.

در این تاکنون بیش از پنج میلیون و ۵۵۰ هزار دُز واکسن کرونا در خوزستان تزریق شده و این روند همچنان در حال انجام است. 

در حال حاضر ۸۲ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال استان خوزستان یک دُز واکسن دریافت کردند همچنین ۱۸ درصد این جمعیت، نسبت به دریافت دُز دوم خود تاخیر دارند.

در مازندران هم به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تزریق ۹۵.۸ درصد دز اول و ۸۵ درصد دز دوم در بین گروه هدف ۲ میلیون و ۳۲۰ هزار نفری ۱۲ سال به بالا، مازندران در رتبه دوم کشور در تزریق واکسن کرونا بعد از استان گیلان قرار دارد.

دکتر قاسم اویس افزود: همچنین از مجموع یک میلیون و ۲۳۰ هزار نفر واجد شرایط ۴۰ سال به بالا تاکنون ۱۷۸ هزار نفر معادل ۱۴.۵ درصد در استان مازندران دز سوم واکسن سینوفارم، برکت و بهارات کرونا خود را دریافت کرده اند.

همچنین از زمان آغاز رزمایش حضرت زینب(س) که به مناسبت روز پرستار از ۱۷ آذر ماه ۱۴۰۰ آغاز شده است تا کنون ۱۰ هزار و ۴۰۰ دُز واکسن کرونا به گروه‌های هدف بالای ۱۲ سال در مناطق حاشیه شهر مشهد تزریق شده است.از این تعداد واکسن تزریق شده ۳۰ درصد دُز اول، ۶۰ درصد دُز دوم و ۱۰ درصد دُز سوم بوده است.

سومین روز بدون فوتی کرونا در استان همدان ثبت شد

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت که آمار روزانه مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ در استان برای سومین روز متوالی به صفر رسید به نحوی که در ۲۴ ساعت گذشته هیچ مورد فوتی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا گزارش و ثبت نشده است.

دکتر «محمد طاهری» روز شنبه افزود: آمار روزانه مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ در استان از ابتدای اپیدمی ویروس کرونا تاکنون  به سه هزار و ۱۵۲ نفر رسیده است. 

وی اضافه کرد: همچنین با شناسایی ۲۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در این استان، مجموع بیماران بستری مثبت به ۳۱ هزار و ۹۳  و بیماران سرپایی مثبت به ۹۹ هزار و ۸۳۱ نفر رسید.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اظهار داشت: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان‌های این استان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته ۳۷۵ مورد بود که ۳۳ نفر از مراجعان به بیمارستان ها در بخش عادی بستری شدند.

طاهری گفت: همچنین هشت بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی.سی.یو مراکز درمانی این استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی ۳۲ بیمار بستری در بیمارستان های استان وخیم گزارش شده است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان‌های استان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری(از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون) در بیمارستان‌های اسدآباد یک هزار و ۶۵۱، بهار یک هزار و ۵۶۸، تویسرکان یک هزار و ۵۸۶، رزن یک هزار و ۲۴۰، درگزین ۴۲۰، فامنین ۴۱۴ و کبودراهنگ یک هزار و ۵۴۳ نفر است.

 دکتر طاهری افزود: همچنین تاکنون پنج هزار و ۷۹۵ نفر در ملایر،  چهارهزار و ۱۶۴ نفر در نهاوند و ۱۲ هزار و ۳۲ نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شده اند.

از مجموع ۱۰ شهرستان استان همدان، ۹ شهرستان «همدان، تویسرکان، ملایر، بهار، فامنین، درگزین، اسدآباد، رزن و نهاوند» در وضعیت آبی و شهرستان«کبودراهنگ» در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

آمار بیماران کرونایی قم دوباره سه رقمی شد

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به بستری ۱۹ بیمار جدید کرونایی، گفت: هم‌اکنون ۱۰۱ بیمار در مراکز درمانی استان بستری هستند که ۱۱ نفر از آنها در وضعیت بدحال قرار دارند.

محمدرضا قدیر در گفت و گویی، بیان کرد: در ۲۴ ساعت منتهی به بیست و هفتم آذر ماه جاری ۲۶ بیمار با علائم مشکوک به کرونا پذیرش شدند و ۱۶ بیمار با بهبودی از بیمارستان ترخیص شدند.

وی با بیان اینکه در شبانه روز گذشته هیچ مورد فوتی کرونا در استان ثبت نشده است، اضافه کرد: از ۱۴۴ تست روزانه نتیجه ۱۳ مورد در ۲۴ ساعت گذشته مثبت بوده است.

قدیر در پایان ابراز داشت: تاکنون یک میلیون ۴۴۰ هزار و ۵۷۸ دُز واکسن در این استان تزریق شده است.

وضعیت کرونایی قم که از ۲۳ تیرماه امسال به رنگ قرمز، از ۲۰ شهریورماه به رنگ نارنجی و از ۳۰ مهرماه به رنگ زرد درآمده بود، از روز پنجم آذرماه جاری به رنگ آبی درآمد.

نگرانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از احتمال وقوع موج جدید کرونا

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با ابراز نگرانی نسبت به سرعت انتشار بالای سویه «اومیکرون»،خطر مواجهه با موج جدید کرونا را جدی خواند.

دکتر سید وحید حسینی روز شنبه با بیان اینکه یافته های علمی نشان دهنده سرعت انتشار بالای سویه اومیکرون نسبت به سویه های پیشین این بیماری است، افزود: در شرایطی که این سویه به صورت گسترده در سطح دنیا در حال انتشار است، هرگونه سهل انگاری و عادی پنداری نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی می تواند با خطر بالای مواجهه با موج جدید این بیماری همراه باشد.

او با تأکید بر اینکه طولانی شدن مدت شیوع این بیماری نباید موجب بی توجهی نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی شود، اظهار کرد: مهم ترین راهکار مراقبتی در برابر سویه جدید بیماری، گسترش پوشش واکسیناسیون با مشارکت مردم و پایبندی جدی نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی در جامعه است.

دکتر حسینی تکمیل چرخه واکسیناسیون با دریافت سه دز واکسن را موجب افزایش ایمنی در برابر کرونا و سویه های جدید آن دانست و ادامه داد: آمارهای موجود در دنیا نشان می دهد افرادی که هر سه دز واکسن علیه کرونا را دریافت کرده اند، در برابر سویه جدید مقاومت بالاتری داشته اند.

او با تاکید بر اهمیت راه های پیشگیری از موج بعدی کرونا، از افرادی که موعد دریافت دُز سوم آنان فرا رسیده است، خواست تا هرچه سریعتر نسبت به دریافت واکسن خود اقدام کنند.

 سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر اهمیت تزریق دُز سوم واکسن و مشارکت تمامی آحاد جامعه در برابر این بیماری تاکید کرد و گفت: دستیابی به ایمنی مناسب در برابر این بیماری، با احساس مسوولیت همه افراد جامعه و مشارکت در پیشگیری از این بیماری ممکن می شود.

دکتر حسینی در ادامه ضمن بررسی آخرین وضعیت ابتلا در مناطق مختلف استان؛ روند نمونه گیری در آزمایشگاه های تشخیصی، میزان مراجعه به مراکز ۱۶ ساعته منتخب تشخیص و درمان سرپایی کرونا، وضعیت بیماران در بیمارستان های استان، علت های جان باختن مبتلایان و روند بهبودی بیماران استان را مورد ارزیابی قرار داد.

از آغاز شیوع کرونا تاکنون بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های فارس انجام شده است

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز طی اطلاعیه ای، آخرین وضعیت کرونا در استان فارس را از ابتدای شیوع تا امروز اعلام کرد.

 در این اطلاعیه آمده است:از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، یک میلیون و ۸۰۳ هزار و ۴۵۴ تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاه های استان تهیه شده که با بررسی نمونه های انجام شده، ۵۰۷ هزار و ۸۰۰ بیمار مثبت شناسایی شده است.

از مجموع تست های انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون، یک میلیون و ۵۳۶ هزار و ۷۵ تست تشخیصی مولکولی بوده که ۴۴۵ هزار و ۷۵۲ مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده، همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج قاسم سلیمانی تاکنون ۲۶۷ هزار و ۳۷۹ مورد تست سریع انجام شده و ۶۲ هزار و ۴۸ بیمار مثبت شناسایی شده است.

با بستری ۷۳ بیمار جدید طی ۲۴ ساعت گذشته، هم اکنون ۶۷۲ بیمار مثبت و مشکوک دارای علایم در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد، ۹۵ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.

متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته پنج هم استانی دیگر در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تا کنون به هفت هزار و ۳۵۱ نفر رسید.

همچنین از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون ۴۹۷ هزار و ۸۹۱ هم استانی مبتلا به کووید۱۹ بهبود یافته که از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.

در حال حاضر مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستان های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با احتساب سه دُز، به ۶ میلیون و ۲۲۵ هزار و ۹۲ دُز رسیده که از این تعداد سه میلیون و ۲۰۶ هزار و ۱۵ دُز نوبت اول، دو میلیون و ۸۴۶ هزار و ۴۷ دُز نوبت دوم و ۱۷۳ هزار و ۳۰ دُز نوبت سوم واکسن بوده است.

 

شهرستان‌های کم‌خطر شیوع کرونا در چهارمحال و بختیاری افزایش یافت

 رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری گفت: بر اساس اعلام جدیدترین رنگ بندی کرونا از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با آبی شدن شهرستان‌های شهرکرد، لردگان و فارسان، تنها شهرستان بروجن این استان در وضعیت زرد (خطر متوسط) شیوع کرونا قرار دارد.

مجید شیرانی روز شنبه افزود: روند شیوع کرونا در استان همچنان کاهشی است و روند بیماران سرپایی و بستری استان در هفته گذشته نسبت به هفته قبل آن ۳۰ درصد کاهش داشته است.

وی در ادامه با بیان اینکه در ۲۴ ساعت گذشته موردی از فوتی ناشی از ویروس کرونا در استان شناسایی نشده است، تصریح کرد: امید می رود با کاهش موارد بد حال مبتلا به کرونا روند مرگ و میر در استان با کاهش چشمگیری همراه باشد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری همچنین از شناسایی چهار مورد مبتلا به کرونا در استان در شبانه‌روز گذشته، اظهار داشت: از تعداد یک مورد بستری شده است و چهار مورد نیز به صورت سرپایی تحت درمان قرار گرفتند.

شیرانی مجموع بستری‌های قطعی به ویروس کرونا در مراکز درمانی استان را ۴۶ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۱۰ مورد با حال عمومی وخیم در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

از ابتدای شیوع کرونا تاکنون (۲۷ آذر) ۲۵۹ هزار و ۵۲۳ مورد تست تشخیص مولکولی کرونا در استان گرفته شده که بر اساس آن ۸۶ هزار و ۹۲۷ مبتلا به کرونا در استان شناسایی شده است.

 

شبانه‌روز گذشته در استان سمنان بدون فوتی کرونا سپری شد

طبق اعلام کمیته اطلاع رسانی ستاد مقابله با کرونا استان سمنان طی ۲۴ ساعت گذشته از ۲۶ تا ۲۷ آذر ۱۴۰۰، هیچ مورد فوتی در استان سمنان ثبت نشد و از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون، آمار یکهزار و ۵۱۲ نفر فوتی در استان سمنان بدون تغییر ماند.

طبق اعلام روز شنبه کمیته اطلاع رسانی ستاد مقابله با کرونا استان سمنان در ۲۴ ساعت گذشته از ۲۶ تا ۲۷ آذر، تعداد ۱۶۸ فرد مشکوک به کرونا به مراکز درمانی استان مراجعه کردند که از این تعداد ۱۹ نفر بستری شدند. 

براساس گزارش کمیته اطلاع رسانی ستاد مقابله با کرونا استان سمنان، در این مدت، آزمایش کرونای ۱۰۰ نفر در استان مثبت اعلام شد و ۸۱ بیمار به عنوان مثبت سرپایی شناسایی شدند. 

در طی مدت اعلام شده، ۱۷ بیمار مبتلا به ویروس کرونا با بهبودی نسبی از بیمارستان مرخص شدند.

 طبق جدیدترین رنگ بندی سامانه ماسک، شهرستان سمنان تنها شهرستان در وضعیت زرد و شهرستان‌های دامغان، شاهرود، گرمسار، سرخه، مهدیشهر، آرادان و میامی در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند.

مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز امروز اعلام کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته ۴۱ هموطن دیگر بر اثر ابتلا به کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و طی این بازه زمانی ۱۷ استان نیز هیچ موردی از فوت بیماران کرونایی نداشته‌اند.

پنج بیمار کرونایی دیگر در خراسان شمالی جان باختند

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی گفت: شبانه‌روز گذشته، پنج بیمار کرونایی فوت و ۲۷ مبتلای جدید کرونا در استان بستری شدند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دکتر سیدجواد پورنقی روز شنبه اظهار داشت: هم اینک ۱۳۶ بیمار دارای علائم بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان های خراسان شمالی بستری هستند.

وی رعایت شیوه نامه های بهداشتی را برای مهار بیماری کووید ۱۹ امری ضروری دانست و گفت: تصور ایمنی کاذب به جهت تزریق واکسن موجب به مخاطره افتادن سلامت عمومی و خسارت های جبران ناپذیر می شود.

پورنقی با اشاره به این که هم اکنون بیش از ۹۰ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال در استان واکسینه شده اند، خاطرنشان کرد: شهروندانی که هنوز واکسن کرونا دریافت نکرده اند، سریع تر نسبت به این امر اقدام کنند زیرا با افزایش آمار واکسیناسیون، ایمنی عمومی در برابر ویروس کرونا ایجاد می شود.

براساس آخرین فهرست رنگ‌بندی کرونایی شهرها که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شد،  شهرستان های بجنورد، مانه و سملقان، رازوجرگلان، فاروج و گرمه در وضعیت رنگبندی آبی کرونایی و سه شهرستان شیروان، اسفراین و جاجرم نیز در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

 

هفت شهرستان یزد از لحاظ رنگ بندی کرونایی آبی شد

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت:هم اکنون طبق جدیدترین رنگ بندی کرونایی هفت شهرستان استان در وضعیت آبی قرار دارد.

سید ابراهیم سلمانی روز شنبه این شهرستان ها را یزد، اردکان، میبد، مهریز، خاتم، اشکذر و تفت ذکر کرد و افزود:  هم اکنون بافق،  بهاباد و ابرکوه از لحاظ کرونایی به رنگ زرد است. 

وی با اشاره به کاهش آمار بستری های مشکوک به ویروس کرونا در بخش مراقبت های ویژه مراکز درمانی استان اظهار کرد: در حال حاضر ۲۲۸ فرد مشکوک به کرونا در بیمارستان‌ ستری هستند و برای سومین روز متوالی این آمار بدون تغییر است. 

سلمانی ادامه داد: از این تعداد، ۶۶ نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد بر رعایت شیوه نامه های بهداشتی و تزریق واکسن تا مهار کرونا تاکید کرد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید